Taapero saatiin eroon tuttipullosta mutta samalla loppui maidonjuonti kokonaan

Vierailija

Vuoden imetyksen jälkeen tyttö sai pullosta maitoa aina aterioiden pääteeksi nyt 2,5 v asti. Hoitopaikassaan on juonut maitoa mukista, mutta kotona joi vain pullosta. Nyt kun luovuttiin pullosta, ei huoli kotona tippaakaan maitoa ei mukista, ei puuron, murojen tms kanssa. Onneksi loppuu kohat jouloma niin että pääsee hoitoon juomaan maitoa, mutta mitähän muuta tässä kannattaisi kokeilla? Vai onko se maito edes niin välttämätöntä lapsille kuin väitetään?

Kommentit (13)

t. poika joka ei juo maitoa, syö jogurttia, juustoa tai mitään muutakaan maitovalmistetta, joka saa päivittäisen kalsiuminsa maitoon tehdyllä ilta- ja aamupurolla

Oma kuopukseni on maitoallergikko, ja hän on aina saanut kalsiuminsa valmisteena. Ei maksa paljon ja siinä tietää että sitä tulee tarpeeksi. Suosittelen. En minäkään ymmärrä kenelle on terveellistä juoda lehmänmaitoa litra päivässä.

Lainaus:

Pillillä lapsi sitä suostui jonkun verran juomaan. Ehkä kuukauden päästä hän sitten taas alkoi juoda maitoa ihan normaalisti, eli kannatti yrittää :)

Lapsi myös pulautteli TODELLA paljon vauvana, eli kun joi pullosta. Oli myös tosi itkuinen. Sen jälkeen kun sai mukin käteensä, ei ottanut maitoa enää yhtään. Olen jotenkin ihan varma, että pulauttelu johtui maidosta, ja kun sai vapaaehtoisesti valita, kun ei siis pullosta enää "suoraan suuhun kaadettu", niin ei halunnutkaan enää. Maito ehkä aiheuttaa jotain vatsavaivoja.

Syö muita maitotuotteita riittävästi, joten maitoa en enää edes tarjoa.

Kumpikaan lapsi ei halua maitoa, sanovat, etteivät pidä siitä. En tuputa enkä juo itsekään. Minustakin on suorastaan outoa juottaa tätä vasikoiden juomaa lapsille litratolkulla viikossa. Saati että aikuset sitä juovat.

vähentynyt, aina kun on pullosta luovuttu. Mutta kyllä se juontimäärä vähän nousee sitten kun mukista juomisen tekniikka on täysin hallussa.

Pillillä lapsi sitä suostui jonkun verran juomaan. Ehkä kuukauden päästä hän sitten taas alkoi juoda maitoa ihan normaalisti, eli kannatti yrittää :)

Lainaus:

syömme kyllä jukua ja juustoa ym. mutta minusta on sairasta ihmisen juoda melkein litra/pv lehmänn maitoa janoonsa..
Meidän nyt 6v ja 4v eivät ole koskaan juoneet maitoa imetyksen lopettamisen jälkeen (imetin 1-vuotiaaksi), vaan vettä.

Onneksi asuimme heidän ollessaan ihan pieniä muualla kuin Suomessa, niin ei tullut omaksuttua tyypillistä suomalaista maitohysteriaa.Syövät kyllä jonkin verran muita maitotuotteita ja ottavat kalsiumtabletteja, joissa myös d-vitamiinia.

Aterioita on tarjola 5 kertaa päivässä ja niiden kanssa 1,5dl rasvatonta maitoa.Vettä saa kesähelteellä ja kipeänä välissä (joskus muutenkin) mutta pääjuomana rasvaton maito.

Lapsille tulee luonnollisesti jano ja ovat (joutuneet) tottumaan että maito on se mikä on tarjolla joten juovat sitä janoonsa.Nykyään eivät edes kysele mitään, ikää heillä on 3v ja melkein 2v.Huom: mehua ei ole ikinä muutoin kuin kylässä tai juhlissa.

Meillä en usko asia olevan mukitekniikasta kiinni, on jo aikoja juonut vettä, meuhua jne itse eri mallisista mukeista ja ihan varmasti saisi juotua jos haluaisi yrittää. Nyt vaan toteaa joka ehdotukseen otatko maitoa "EI" tai vielä välillä "minä haluun maitoa tuttipullosta". Jos vaan katan maitomukin pöytään käskee uhmaikäisen ehdottomuudella viedä sen pois.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat