Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mikäs avuksi kahden kuukauden ikäisen vauvan iltahuutoihin?

Siis: Huuto on alkanut viikon verran samalla kellon lyömällä, eikä siihen auta mikään. Vaippa vaihdettu, tissistä saattaa ottaa muutaman imun ja huuto jatkuu, tutti ei auta, ei laulaminen, ei juttelu, ei hyssyttely, ei valoisa, ei pimeä, ei kapalo, ei erilaiset syliasennot, ei mikään. Huutoa saattaa kestää tunnin verran, minkä jälkeen vauva rauhoittuu nukkumaan tutin kanssa välillä syliin, välillä sänkyynsä.

Vauvan vatsa on välillä kovin ilmava ja hän rupsuttelee aika paljon, mutta päiväaikaan vatsavääntökipuihin liittyvät itkut tuntuvat erilaisilta kuin tämä mainittu iltahuuto. Rupsujakaan ei tule iltahuudon yhteydessä vatsaa "leipomalla" niinkuin päivällä.

Huudot ovat kovin ahdistavia ja olo on avuton.

Onko samanlaisia kokemuksia? Mikä on auttanut? Liittyykö johonkin meneillään olevaan kehitysvaiheeseen?

Kommentit (7)

Meilläkin on molempien lasten kanssa ollut tuon tapaista iltaitkua, sellaista, johon ei oikein mikään auta. On kannettu, höpsytelty sylissä kävellessä, kävelty edestakaisin, katseltu ikkunasta maisemia (höpötetty vauvalle höpöjä), vaihdettu asentoa minuutin parin välein sylistä olalle ja olalta toiselle ja ties miten, on tarjottu lisää syömistä (pahensi vain huutoa, ei kelvannut alkuunkaan ;-) , kannettu lisää ja kävelty taas. Ensimmäisen vauvan kanssa se tuntui hirveän raskaalta, oma olo oli NIIN voimaton ja avuton. Toisen kanssa itkun jollain tapaa sieti paremmin, vaikka pahalta vauvan itku aina tuntuukin, mutta toisen kanssa ajatteli, että minä tässä teen koko ajan parhaani, enempään en pysty, mutta kyllä se tästä, ja luotti, että tänäkin iltana itku loppuu ennemmin tai myöhemmin.Pidetään peukkuja, että teillä kyse on Vaiheesta - lyhyeksi jäävästä sellaisesta :-)

Aika paljon olet pulloontarttumisvinkkejä saanut, vaikka huudolla ei välttämättä ole mitään tekemistä maidon riittävyyden kanssa. Maidon riittävyyden paras mitta on vauvan kasvu.Meillä molemmilla lapsilla aika on auttanut ja kärsivällisyys, hyssyttely ja kanniskelu (lähinnä itsellä sellainen olo, että yrittää kaikkensa). Usein tuhon kauteen liittyy myös vauvan rytmin muutos, joka ei ehkä mene ihan kivuttomsti;)

tsempppiä!

Meillä kakkonen nyt 3.5 kuukautta ja iltahuudot alkoivat noin 2.5 kuukauden iässä. Lähes joka ilta huusi 2 tuntia ja mikään ei auttanut. Sitten alkoi poika olla jo niin yliväsynyt että huutoa aiheutti varmasti sekin. Maitoa on tullut koko ajan tosi hyvin, ongelmana taisi enemmänkin olla suihkutissit ;o). Joten nälästa ei meillä johtunut. Huutoa kesti reilu 2 viikkoa ja sitten vaan loppuivat itsestään. Meillä siis enemmänkin jokin kehitysvaiheen juttu.Vauvalle varmasti parasta on kun pitää lähellä vaikkei itkua pystykään tyynnyttämään. Itsekin monesti ajattelin kuinka huono äiti olen kun en saa poikaa autettua, vaikkei se varmasti niin ole. Nyt kun iltahuudot on ohi, ajattelee sitä jo itsekin toisin. Voimia sinulle, toivottavasti pian helpottaa.

Kuulostaa tutulle :) Mulla tytöt 1v ja 9kk ja n.4kk ovat tehneet tuota samaa ja vielä saman ikäisenä.Esikoisen kans sitä iltahuutoa kesti pari vkoa ennen kun älysin antaa lisämaitoa pullosta kun neuvolassa vain sanoivat että kyllä se maito riittää että ei se itku siitä johdu mutta johtuipas! Ne iltaraivoamiset loppui heti kuin seinään lisämaidon jälkeen.Tämä toinen neiti aloitti samanlailla hieman vajaa 2kk iässä ja annoin heti lisämaitoa eikä ole sen koommin itkeskellyt.Olisin kyllä halunnut imettää mutta mun maidot ei kertakaikkiaan vaan jostain syystä riitä. Esikoista imetin 2kk ja kuopusta 1,5kk. Mutta onneksi on hyvät korvikkeet keksitty ja hyvin ovat kasvaneet :)Toivottavasti tästä oli sulle apua :)

HEI!Meilä esikoisella sama tarina. Illalla samoihin aikoihin jatkuva huuto joka kesti n. 1-2 h, eikä mikään auttanut. Joku vinkkasi että moinen saattaa johtua D-vitamiinista ja vaihdoimmekin Devitolit Deetippoihin ja huuto lakkasi kuin seinään! Kannattaa kokeilla noita Deetippoja, joutuu antamaan enemmän kuin Devitolia tai Jekovittiä mutta meillä ainakin auttoi! Pikkukakkosella myös kovasti masuvaivoja, mutta alkoivat jo ennen d-vitamiinin aloittamista ja huuto on pääasiallisesti päiväsaikaan.

Kannattaa siis kokeilla vyöhyketerapiaa, meillä se auttoi HETI.

Tyttömme nyt 4,5 kk alkoi itkeskelemään ollessaan 3 kk, pari tuntiakin saattoi itkeä ilman että mikään olisi auttanut. Kokeiltiin lisämaitoakin mutta se ei auttanut, aiheutti vain sen että kun epäilin riittääkö maito, niin muutamana päivänä maitoa tulikin niukemmin ja sain imettää tosi tiuhaan ja molemmat tissit.. Eli mielestäni se huoli aiheutti tilapäisesti maidon vähenemisen, mikä ei kuitenkaan ollut syynä itkemiseen.Menimme sitten vyöhyketerapiaan ja tosiaan jo ekan kerran jälkeen iltaitkut vähenivät huomattavasti ja toisen kerran jälkeen loppuivat kokonaan, uskomatonta mutta näin kävi!

Harmi vain että sitten tytöllemme tuli korvatulehdus ja antibiootit laittoivat taas vatsan sekaisin ja itkut alkoivat jälleen mutta kerta vyöhyketerapiaa ja taas ovat illat olleet hiljaisia.

Kannattaa katsoa vaikka neuvolan ilmoitustaululta onko siellä vyöhyketerapeutin ilmoitusta jos ei muualta löydä. Suosittelen kyllä lämpimästi!! Meidän tyttö ainakin oli tosi mielellään siellä, katseli vain ihmeissään koko 40 min. minkä hieronta kesti, hierottiin siis päästä varpaisiin ja sain kotiokin vinkkejä miten kannattaa hieroa!En siis ihan ensimmäisenä epäilisi maidon riittävyyttä..Toivottavasti saatte apua, se on niin säälittävää kun toinen vaan itkee eikä mitään voi tehdä. Itellekin siinä itku tulee..

Heippa,Meillä viikon vajaa 7 kk:n ikäinen poika joka aloitti iltahuutamisen tuossa kolmen kuukauden ikäisenä ja huutaminen on vähentynyt vasta nyt kun saa iltaisin ennen iltatoimia ja unimaitoa kunnon annoksen puuroa. Meillä iltahuutaminen siis ilmeisesti johtui siitä, että pojalla oli iltatoimien aikaan jo niin suuri nälkä, että karjui sitä. Välillä huutaminen meni niin yli ettei rauhoittunut edes pulloa syömään.Jospa vauvelinne ei saa rinnasta tarpeeksi maitoa ja huutaa sitten sitä? Huutaessa masuun menee ilmaa ja saattaa vaikuttaa siltä kuin huutaisi ilmavaivoja vaikka syy ehkä olisikin nälkä.Tosin jokin kehitysvaihekin voi olla menossa. Siihen minäkin uskoin ja ajattelin, että kyllä se vaihe joskus päättyy (kaikki sanoivat, että menee ohi muutamassa viikossa - meillä huudettiin nelisen kuukautta) mutta ilmeisesti meillä syynä kuitenkin oli suunnaton nälkä!t: Vilmis & boitsu 7 kk

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat