Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vihkiminen maistraatissa, kellään kokemuksia?

Vierailija

.

Kommentit (9)

Vierailija

pyysinkin aluksi että sormuslauseketta ei tarvi sanoa. Oli tosi vitsikäs mies ja kysyi että haluanko et jätetään jotain muutakin pois....... Ei olis enää voinu, kun sisältää ilman sormusosaa n. yhden lauseen :) Makso se jotain mutta tosi vähän. Joku toimisto maksu tms. Helsingissä käydään paprut täyttään maistraatin toimistossa eli ne tutkii esteettömyyden. Vihkimisen jälkeen saa todistuksen vihkimisestä.

Vierailija

Esteettömyystodistukset (tms) piti totta kai hankkia etukäteen ja aikakin varattiin maistraatista etukäteen. Saatiin oikeastaan juuri se päivä, kun haluttiin, vaikka vain viikkoa ennemmin oltiinkin liikkeellä. Pukeuduimme juhlavasti, todistajat olivat "talon puolesta" ja huone taisi olla sellainen isohko juhlavan näköinen huone... Eli ei mikään toimistohuone, mutta ei nyt mikään salikaan. Mitä vielä haluat tietää?

Vierailija

Vaatteet saa olla mitä vaan. Vihkijän saa muuallekin kuin sinne maistraattiin, esim. kotiin, juhlatilaan, ulos, minne nyt haluaakin. Lisämaksua tosin tulee, oliko nyt matkakulut + jotakin. Maistraattivihkiminen voi olla ihan yhtä "iso" tilaisuus kuin kirkkovihkiminenkin jos siltä tuntuu, voi olla kermakakkupuvut, hunnut, kimput, morsiusneidot jne jos haluaa. Kaava tosin on aika lyhyt, pari minuuttia, mutta sihenkin saa enempiä höpinöitä ja musiikkia tms.

Vierailija

... oli todistajana vain maistraatin virkailijat, meidän (ja heidän) yllä tavalliset siistit vaatteet, lähinnä kai toimistopukeutumisen tasoa.Maistraatin huone ei ollut tavallinen toimistohuone, vaan sellainen vähän juhlavampi, hieman kuin joku rukoushuone, mutta ei mitenkään uskonnollinen tietystikään.Mukava ja ihan juhlava kokemus, toimitus ja asia itsessään tuntui niin isolta, ettei siinä sen kummempaa ulkoista juhlahumua kaivannut.

Vierailija

Muistaakseni sain vihkisormuksen seremoniassa. Joo. Vihkiminen maksoi vähän, en muista, paljonko. Ei paljon. Maistraatin kautta hoituivat muistakseni todistuksetkin, muistaakseni tilasimme ne samalla kuin varasimme vihkimisajan.

Uusimmat

Suosituimmat