2 v. Lopetti päiväunet kun 3 v. Siskokin teki niin

Vierailija

Poika ottaa mallia kovasti isommasta. Tarviiko 2 v. Päiväunia välttämättä vielä? Olen kuullut että ne olisivat kehityksen kannalta välttämättömät

Kommentit (15)

joten laitoin sitten 2-vuotiaan aina sänkyyn päiväuniaikaan, ja annoin olla siihen saakka kunnes nukahti. 1-3 tuntia meni nukahtamiseen ja 1-3 tuntia nukkui, pahimmassa tapauksessa episodi vei meiltä 12-18. Sitten jossain vaiheessa alkoi illatkin venyä, mutta me vaan sinniteltiin, lapsen parhaaksi näet. Nyt kolmevuotiaana nukahtaa ehkä kerran viikossa tai kahdessa. Aloitti 3-vuotiaana päiväkodin, eikä nukahda sielläkään, vaikka lepäilee hiljaa silmät kiinni koko sen kaksituntisen. Ja arvatkaa paljonko olisi säästynyt hermoja, jos olisi kuunneltu oikeasti lapsen tarpeita.

Ei ole kenenkään etu sekään, että lapsi valvoo puolilleöin ja valvottaa vanhempiaan, jotka jo mieluusti nukkuisivat. Ja vain pakkopäikkäreiden takia. Jotkut lapset tarvitsevat ne päikkärit vielä 4 vuotiaanakin niiden vaikuttamatta yöuniin, mutta älkää te sellaisten lasten vanhemmat syyllistäkö vähäunisten lasten vanhempia, että aivot ei kehity. Pöh. Tärkeintä on kunnollinen yöuni koko perheelle.

Minusta olisi kuitenkin hyvä, jos edes joka päivä siihen päiväuni aikaan menisitte sinne sänkyyn loikoilemaan. Ei ole pakko nukahtaa. Kerro, että lepäilette vain. Voit lukea kirjaa ja jne. Kun ei ole pakko saatta lapset hyvinkin nukahtaa, jos ei nukahda olette kuitenkin levähtäneet. Rauhoittuminen on ihan hyvä asia välillä.Jos lapsi saa muutten tarvittavan unimäärän ei tarvitse nukkua päiväunia. Nukkuuko lapsenne yössä 12 tuntia ?

että koitetaan jättää niitä pikkäreitä väliin siinä 2-3 vuoden iässä, mutta pitää vaan sinnikkäästi laittaa päikkäreille. Edes vähäksi aikaa lepäämään. Usein moni ajattelee että no eihän tuo mitään päikkäreitä tarvitse hienosti jaksaa, mutta kyllä ne on ihan hyvät pitää siinä rytmissä

Ja aivan normaaleja ja hyvin kehittyneitä he ovat. Riittävä uni on tärkeää. Ei sillä ole merkitystä, mihin aikaan päivästä sen nukkuu.

en antaisi 2 vuotiaan jättää unia väliin missään nimessä. Meidän vanhempien tehtävä on saada lapsi nukutettua. Tietenkin ne taistelevat sitä vastaan, mitäpä vastaan ei? Aivojen stressitila on yleinen pienillä lapsilla jotka jättää liian pienenä päiväunet. Stressi taasen vaikuttaa aivojen kehitykseen ja yliväsynyttä lasta on vaikea nukuttaa muutenkin. Lukekaa Helena Siren-Tiusasen tutkimus.

Eikö ole ihanaa, kun nyt teille vapautui keskipäiväkin aikataulujen suhteen esim. harrastuksille tai muulle menolle. Niissäkin ne aivot kehittyy, kun puuhaa jotain kehittävää.

Täällä on jo moni kertonut, että lapset eivät nimenomaan ole tarvinneet, vaan kehitys on ollut normaalia, vaikkei päiväunia ole nukuttu. Älkää hyvät ihmiset olko niin kasvatusoppaitten orjia, että lapsen omat tarpeet jää tunnistamatta.

ole nukkunut päikkäreitä 1½ vuoden iän jälkeen, ja normaaleja ovat:) Joten tuskin lapsi siitä kärsii. Itse ovat unet jättäneet, yönsä nukkuvat hyvin. Joten en rupea itse väkisin lapsia nukuttamaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat