Vierailija

Muistaako kukaan miten 80-luvulla oltiin koulusta lomalla?! Siis joululomalla? Eikös sitä menty jo uuden vuoden jälkeen kouluun? Entäpä syysloma, kun muistelen ettei sitä tainnut olla ollenkaan, ainakaan meidän koulussa. Tai sitten oli vain yksi päivä. Työpaikan kahvipöytä keskustelussa tuli asia vaan esille...

Kommentit (5)

kouluun heti uuden vuoden jälkeen, ei syyslomia. Näin muistelen. Koulun aloitin -82.Minun kouluaikanani jossain vaiheessa tuli kyllä meillä syyslomat (pari päivää) mutta olikohan vasta yläasteen aikana.

Koulu alkoi yleisimmin 15-18 elokuuta ja muistaakseni useimmin tiistaisin.

Syyslomaa ei ollut ollenkaan. Koulu jatkui 22.12 asti, ellei se nyt sattunut olemaan sunnuntai. Kouluun palattiin 2. tammikuuta, muistan että se oli joskus ala-asteella perjantai ja meillä puolet luokasta oli ottanut laittoman vapaapäivän.Hiihtoloma oli viikolla 8, pääsiäisloma oli pitkäperjantai ja pääsiäismaanantai.En muista että loppiaista tai helatorstaita olisi juhlittu. Helatorstai ei ainakaan ollut vapaapäivä. Loppiaisesta en ole varma. Jossain vaiheessa uskonnollisia vapaa päiviä on tullut takaisin.Peruskoulu aikana koulu päättyi aina toukokuun loppuun, joku kerta kevätjuhla oli lauantai. Muuten ei lauantaina käyty koulussa.Lukioaikana koulu jatkui kerran kesäkuun alkuun, vai oliko se sittenkin 2 vuotta nuoremman pikkuveljen aikana.Ikimuistoisemmat ajat olivat koululakko, koulu oli kiinni koko huhtikuun ja sain ensimmäisen työpaikkani 12v. Hotelliravintolan keittiössä keittiöapulaisena ja tiskaajan tauottajana.

Lainaus:

En muista että loppiaista tai helatorstaita olisi juhlittu. Helatorstai ei ainakaan ollut vapaapäivä. Loppiaisesta en ole varma. Jossain vaiheessa uskonnollisia vapaa päiviä on tullut takaisin.
siirtyivät sitten myöhemmin oikealle paikalleen. Ainakin helatoirstain kanssa muistelen olleen näin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat