Oletko jo ruvennut säästämään ja vähentämään ostelua talouskriisin vuoksi?

Vierailija

.

Kommentit (13)

Ruoka kallistuu, vuokra kimposi 20 % ylemmäs,sähkön hinta nousi, autoilun kustannukset nousee koko ajan, kaikki nousee-paitsi tulot. Joten kyllä ostelu on jäänyt ihan minimiin, että saa pakolliset, alati nousevat menonsa maksetuksi.

Autot ovat halventuneet, ja bensa on halvempaa kuin aikoihin.Emme ole muuttaneet toimintaamme, vaikka toki kuusihenkisellä perheellä jolla äiti on hoitovapaalla ei nyt ole ihan holtittomaan törsäämiseen muutenkaan varaa.

meillä on niin pientä rahaliikennettä ettei tästä hirveän paljon voi vähennellä.

Jos tulee tiukkaa niin katson tarkkaan mistä ostan tarvittavat vaatteet ja mahdollisesti kierrätettyinä.Meillä on niin pieni lainanlyhennyserä (n. 600e) että miehen työttömyyskään ei veisi konkurssiin.

että lainakustannukset on kyllä laskeneet todella paljon tänä syksynä, samoinbensa/diesel. Pitää aika hyvin olla pää pensaassa, ettei ole moisia asioita huomannut.Palveluiden hinnat ovat joo tosi korkealla, ja saa nähdä mitä se ruoan alv:n lasku tuo tullessaan ruokakuluihin, tuoko yhtään apua kuluttajalle.Mutta vastaukseen: en ole juurikaan muuttanut tapojani. Toivottavasti ei tule tarvettakaan.

Koska elän aina säästäväisesti, tapoja ei ol tarvinnut muuttaa. Enkä siis tarkoita kehua itseäni, kotiäitinä minulla ei vaan ole tarvetta ostaa vaikkapa vaatteita kovinkaan paljon. Samoilla kuteilla pärjäilen hellan ja pyykkikoneen ääressä. Mikäli olisin töissä vaatteita, meikkejä jms. pitäsi ilman muuta hankkia.Taludellisen taantuman aikana olisi hyvä käyttää rahaa vaikka palvelujen ostamiseen, ettei aiheuteta lisää työttömyyttä. Siksi menkää kaikki av-mammat joukolla kampaajalle, kosmetologille ja muihin pienyrittäjien liikkeisiin hoidattamaan itseänne :-)

Varsinaista arkikulutusta ei olla vähennetty, ollaan osteltu ja käyty esim. ulkonakin syömässä entiseen malliin ja mies ollut hoitovapaalla ja jatkaa nyt osittaisella hoitovapaalla, mutta mökki jätettiin rakentamatta ja maksettiin asuntovelka pois ja mökki rakennetaan vasta kun siihen on saatu rahat säästettyä tai korkeintaan otetaan tosi vähän lainaa. Eli yksi isompi hankinta on pantu nyt toistaiseksi odottamaan.Muita "lamatoimenpiteitä" ollaankin tehty meidän perheessä paljon.

Silloin kun oli nousukausi ja meni hyvin, ajattelin että nyt kannattaa "säästää pahan päivän varalle" niin että sitten kun väistämätön taantuma taas tulee, ei ole enää paljon asuntolainaa maksettavana eikä voi käydä tosi huonosti. Tällä hetkellä elän samalla säästäväisyydellä kuin hyvinäkin aikoina. Lainan viimeinen erä tulee maksettavaksi ens syksynä, joten nyt ei voi käydä täysin köpelösti vaikka menisi työpaikkakin alta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat