Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

ja minkälainen taulu olisi hieno?Olen "odottanut" että jollain tapaa merkityksellinen taulu tulisi itsestään vastaan. Mutta eipä ole näkynyt... aikaa jo kulunut useampi vuosi. Mistä kannattaisi lähteä etsimään taulua olohuoneeseen?

Kommentit (6)

Teettää omasta valokuvasta (esm. lapsi, yksityiskohta kodista, rakas maisena, taidekuva) isokokoinen suurennus canvas-tauluna, julisteena jonka voi laittaa siisteihin kehyksiin tai sitten juuri kankaalle painettuna jonka sitten pingotat kehikkoon? Ota vaikka kaikkien perheenjäsenten kädestä kuva ja sommittele ne kaunnisti, mustavalkoisena tai sisustukseen sopivan sävyisenä aivan upea ja persoonallinen. Vaatii tosin pintä esim. photoshopilla värkkäilyä.Ainakin extrafilmiltä saa tilattua halvalla, tosin en tiedä onko se sitten kovinkaan laadukas..

Se määrittää pitkälti tekniikkaa (grafiikka halvempaa kuin öljyväri esim. noin pääsääntöisesti) ja sen, ostaako "matrikkelitaiteilijan" työn vai "toritaidetta". Jo asemansa vakiinnuttaneen taitelijan vai vaikkapa taideopiskelijan tai uraansa aloittavan työn.

Aloittelijoiden ja nimitaiteilijoiden töitä myydään eri foorumeilla.

Jos on valmis laittamaan rahaa, kannattaa kierrellä gallerioita (netti tai reaalimaailma) ja tutustua omaan makuunsa - mistä pitää ja mistä ei, mitä kannattaisi hakea jatkossa - asiantuntevat galleristit pystyvät neuvomaan taiteen hankkijaa ja löytämään tätä kiinnostavia taiteilijoita ja töitä.Kiinnostaako sinua (nyky)valokuvaus, pitääkö olla esittävää vai onko se edes tärkeä taiteen jaotteluperusta. ..tee itsellesi kysymyksiä ja määritä siten mitä etsit.

3

Kannattaa käydä taidelainaamossa, jos asuinpaikkakunnassasi on sellainen. Olemme hankkineet useamman taulun sieltä, sillä systeemi on hyvä. Voit valita taulun ja maksaa sitä lyhentämällä noin 10 e ylöspäin joka kk, on siis osamaksua. Kun olet maksanut koko lähtöhinnan, taulu on omasi, mutta voit myös vuokrata taulun hetkellisesti kuukausimaksua vastaan. Erinomainen tapa hankkia nuoreen kotiin oikeaa taidetta suht pienellä rahalla, ja samalla tukea paikallisia taiteilijoita.

Taidemaalariliitolla, graafikoilla yms. yhdistyksillä on verkkosivuja, samoin kaupallisilla toimijoilla. Sitä kautta voit selata lukemattomien taiteilijoiden töitä.Mikä sinua kiinnostaa - aihe, tekniikka tms. minkä tyyppinen/tyylinen tms?

Mitä tekijäitä pidät tärkeinä valintaperusteina?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat