Vierailija

Uskallanko ottaa influenssarokotuksen - olen raskaana , 8 rv alkamssa. Onko tästä asiasta mitään ohjeita/suosituksia ?!?

Kommentit (12)

Influenssa voi aiheuttaa sikiövaurioita, rokotteessa taas ei ole eläviä eikä edes kokonaisia viruksia, joten siitä ei voi saada influenssaa tai muutakaan tautia.

"Raskaana olevia rokotetaan tavallisimmin jo tapahtuneen altistumisen yhteydessä (esim. hepatiitti B), matkustettaessa suuren riskin alueille (esim. Japanin aivotulehdus, vesikauhu, hepatiitti A) tai jos odottavalla äidillä on perussairaus, jonka vuoksi hän kuuluu niihin lääketieteellisiin riskiryhmiin, joille rokotussuojaus on aiheellista esimerkiksi pneumokokkitauteja tai influenssaa vastaan. Odottava äiti tarvitsee myös tetanus- ja difteriasuojauksen tavalliseen tapaan. "http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/oppaat_ja_kirjat/rokottajan_kas...t.4

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Rutiininomaista rokotusta pyritään pääsääntöisesti välttämään raskauden aikana. Jos äidillä kuitenkin on perussairaus, jonka vuoksi hän kuuluu riskiryhmään, voidaan esim. influenssarokotus antaa raskauden aikana, mieluiten ensimmäisen raskauskolmanneksen jälkeen. Influenssarokotus voidaan antaa muillekin kuin riskiryhmässä oleville äideille. Raskauden aikana sairastettu influenssa voi olla erityisen raju ja myös riski jälkitaudeista on suurempi. "Nythän tutkitaan onko raskauden aikana sairastetulla influenssalla ja skitsofrenian puhkeamisella yhteyttä. Eli siis niin että jos äiti on raskaana ollessaan sairastanut influenssan niin se aiheuttaa joskus 20 vuoden kuluttua tälle äitinsä vatsassa influenssan kokeneelle lapselle skitsofrenian. Mitään faktatietoa tästä ei vielä ole, ensimmäiset tutkimustulokst puhuvat kohonneesta riskistä mutta kyse voi olla myös influenssan hoidossa käytettyjen lääkkeiden aiheuttamasta ongelmasta eikä niinkään influenssasta.Ja rauhoituksen sana kaikille raskaana oleville/olleille jotka paniikissa miettivät sairastaneensa "flunssan" raskausaikana. Nyt puhutaan noissa tutkimuksissa tosiaan influenssasta - ei flunssasta (eli nuhakuumeesta) - vaikka joissain suomalaisissa mitälienee lehdissä asia on suomennettu englannista väärin flunssaksi.

[iJa rauhoituksen sana kaikille raskaana oleville/olleille jotka paniikissa miettivät sairastaneensa "flunssan" raskausaikana. Nyt puhutaan noissa tutkimuksissa tosiaan influenssasta - ei flunssasta (eli nuhakuumeesta) - vaikka joissain suomalaisissa mitälienee lehdissä asia on suomennettu englannista väärin flunssaksi.

[/quote]
Virhe lienee tässä: "Influenza, commonly known as the flu...". Ja suomennettuna sitten flunssa jolloin menee väärin. Meidän flunssamme eli nuhakuume on englanniksi cold.

"Been there, tried that" Mulla työantaja olisi maksanut influenssarokotteen. Menin Mehiläiseen rokotettavaksi toisella kolmanneksella eli vatsa jo vähän näkyvillä. Kieltäytyivät rokottamasta ja ohjasivat neuvolaan rokotettavaksi, jos ehdottomasti sen influenssarokotteen haluan. Mitkään KTL:n ohjeet ei siellä auttaneet. Jätin ottamatta rokotteen.Olisin halunnut rokotteen lähinnä sen vuoksi, että olen lukenut, että odottavan äidin rokottaminen suojaa jopa 6 kk syntyvää vauvaa influenssalta, joka taas vauvalle voi olla kohtalokas.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat