Vierailija

joulunviettoon soittimien kanssa, ovat oikein musisoiva perhe ! miehellä kitara, vaimolla viulu ja esikoisella joku huilu mukana, muistaakseni toisella lapsella viulu mukana. onko tää ihan normaalia ettei voi joululomallakaan olla ilman soittelua.. on siinä ollu anopilla&apella kiva joulu kuunnella soittiharjotuksia hih..mun mielestä on niiin outoa raijata noita soittopelejä lomilla mukana.

Kommentit (14)

on reilu 30 joten luulis että se soitto olis jo ihan kuunneltavaa, tästä syystä toivoisin että vois vingutella ihan kotosalla vaan ettei kaikkien tartteis kuunnella.. kai ne lapsetkin vois pitää taukoa pari päivää mutkun ei..

ap

ainakin minun vanhempani nauttivat siitä kun minä ja veljeni perheineen soitamme heille. Samoin heistä on hellyyttävää seurata kaikkien lastemme ja veljeni lasten etenemistä musiikkiopinnoissa. Sitä vartenhan he maksoivat ja raahasivat meitä aikanaan musiikkitunneille, jotta oppisimme soittamaan ja nauttimaan musiikista.



Emme siis niinkään raahaa soittimiamme itseämme varten vaan sitä varten, että vanhempamme haluavat kuulla ihan vilpittömästi musiikkiamme.



Itse et taida olla kovin musikaalinen?

ei soita meille muille vaan vinguttaa suljettujen ovien takana eikä ne soittamiset ole mitään kappaleita vaan kuulostaa siltä että viulua viritettäis tai jotain vastaavaa. huilua en edes kommentoi. oliskin ihan kiva kuunnella jotain soittoa missä olis ihan musiikkikappaleita mukana.

että soittaisivat muillekin mutta esim. rouva ja esikoinen sulkeutuu makkariin vinguttamaan jotain soittoharjotuksia ja toinen vetää huilulla, sitä ei todellakaan kuuntele huvikseen. alkuun ne harjotteli jopa apen ja anopin nokosten aikaan josta tuli sitten sanomista ja se piti lopettaa.

ap

Meillä on huilua soittava tyttö ja kyllä se musiikki on kuunneltavaa ja kappaleet tunnistettavia. Tyttö käy konservatoriolla soitonopetuksessa yksi huilutunti viikossa sekä orkesteri ja lisäksi teoriaopinnot.



Ensimmäisen soittovuoden keväällä esiintyi jo konservatorion ja oman koulunsa konsertissa.



Nyt soittaa neljättä vuotta ja menee hyvin ja opettaja on tyytyväinen edistymiseen. Joululomallaan ei ole soittanut yhtään kertaa. Lisäksi ei ole tyrkyttämässä soittoaan kenellekään eikä soitinta oteta mukaan mummolaan eikä muuallekaan jos mennään vieraisille.



Pyytää saavat mummot ja muut että soittaisi heille ja joskus suostuu ei aina.



Kysynkin että miten kauan lapset ovat soittaneet instrumenttiaan, siis vuosissa.



Soittamisessakin on hyvä pitää joskus taukoja ja kesälomalla tyttö ei koskenut kuukauteen koko huiluun vaan piti lomaa ja ehkäpä siksi onkin hyvä soittaja kun siihen ei painosteta.



Huilu musiikki on kaunista ja sitä kestää kuunnella normaali ihminen jopa opetteluvaiheessa toisin kuin viulua.



Onko kyseiset lapset päässeet musiikkiopistoon vai yksityisestikö opettelevat soittoa. Meillä on lapsi käynyt pääsykokeissa ja valittu oppilaaksi ja todellakaan kaikki eivät pääse oppilaiksi, toki yksityistunteja voi ottaa kuka tahansa jopa lahjattomat ja ne jotka ei ole ollenkaan musikaalisia.

Oma siskoni on hyvin musikaalinen (itse en ole). Ja häntä suorastaan aina vaaditaan ottamaan instrumenttinsa mukaan joka kissanristiäsiin, että voi soittaa. Ja soittaahan hän ja kauniisti soittaakin - aina. Olisit ylpeä miehen veljen musikaalisesta perheestä. Sinänsä voi olla helmien heittämistä sioille, kun teille soittavat...

Itteä vitutti ihan kunnolla kerran kun tuttavaperhe tuli äitini luokse ja pennut soitti viulua. En ihan oikeasti kestä kuunnella sellaista ja teeskennellä ihastunutta. Musiikki kun on makuasia. Enkä toudellakaan ole kateellinen siitä, että joku soittaa viulua... olisin saanut kyllä omatkin lapset sellaisen harrastuksen pariin halutessani, mut nou thanks.

eli "kukaan ei ole seppä syntyessään" ja "harjoitus tekee mestarin" vai pitäisiko ennemmin sanoa ennemmin: "VAIN harjoitus tekee mestarin".



Enpä muista itsekään kuuleeni montaa pientä mestarisoittajaa, mutta "jyvät erottuvat akanoista" viimeistään siinä vaiheessa, kun lapset ovat kasvaneet aikuisiksi. "Nuorena on vitsa väänneettävä" jos mestariksi aikoo, siksi soittamista on syytä harjoitella. Harvapa meistä on Wolfgang Amadeus, joka jo nelivuotiaana on musiikissa mestarillinen...

Ei ne raahaa soittimiaan lomille mukana. Näiden esikoinen on vielä tosi lahjakas viulun soittaja ja esiintyy paljon ja silti ei viuluaan raahaa mukanaan. Pitäähän siitä soittamisestakin välillä pitää lomaa.

Eri asia jos soittavat meille muille, mutta ei kylään mennä harjoittelemaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat