Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Saako Huutonetissä myydä uusia vaatteita? Jos toisi vaikka Intiasta/Thaimaasta lastenvaatteita

Vierailija

ja möisi niitä netissä? Mitenköhän verottaja suhtautuu pienimuotoiseen myyntiin?



Kokemuksia?



Nimim. välivuotta Aasiassa suunnitteleva :)

Kommentit (8)

Kyllähän verottaja on tiettävästi ottanut yhteyttä huutiksessa bisnesmielessä tavaraa myyviin, toki jos on pienimuotoista niin tuskin nyt niitä ihan pienimpiä myyjiä sieltä "käräytetään". Voihan huutiksessa myydä ihan yritystunnareillakin. USA:ssa asuvat maksanevat veronsa sinne, siellä toiminta lienee vapaampaa eikä verottaja ole heti kimpussa.

Kannattaa kysyä verottajalle, mitä dokumenttia he toivovat asiasta sinne. Joka tapauksessa on olemassa rajat, milloin ei esim. tarvi veroja maksaa, mutta veroilmoitus pitää tehdä. Siksi ei kannata sitä ilmoitusta jättää tekemättä, sillä todennäköisesti et mitään veroja joudu maksamaan jos ihan yksittäin myyt vaatteita. Et varmaankaan saa tuota verokynnystä edes rikki noilla volyymeilla. Jos pientä kirjanpitoa pidät, niin saat selville tuliko mitään voittoa.



Mutta varo kopioita tuossa hommassa. Piraattikopioista voikin paukahtaa muhkeammat sakot. Piraattituotteiden myynti on EU-alueelle laitonta. Piraattien myynti tukee kansainvälistä rikollisuutta, on osa rahanpesua mm. nais- ja lapsikaupassa.



Selvitä myös Tullit ja Alvit ostajalle etukäteen. Siitä tulee vaatteelle lisähintaa. Tullista ehkä n. 12 % (riippuu tuotteen materiaalista) ja alvista n. 22 % huutohinnan päälle.

Tiedän että jotkut myy nimen omaan Thaimaasta käsin tavaraa huutonetissä. Siis suomalaiset joilla on suomalaiset tilit ja jotka myyvät sieltä käsin tavaraa huutonetissä.



Veroista yms. en tiedä, mutta homma toimii.

Vaatteilla, kuten muillakin tavaroilla on erilaisia turvallisuusnormeja mitä niiden tulee täyttää että niitä saa myydä EU:N aluella. Esim. irtoavat napit ym.

Pitääkin alkaa ottamaan asiasta selvää ihan tosissaan.

Käsitöitä olen myynytkin torilla, ja siinähän saa myydä tiettyyn summaan asti verottomana.



Piraattituotteita en todellakaan ostaisi edes omalle perheelle, saati niitä möisi.



Hmm. Pitääpä alkaa miettimään miten tätä kehittäisi eteenpäin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat