Alle kouluikäisen kaveri kylään, tarjoanko jotain?

Vierailija

Mikä on yleinen tapa eli tarjotako alle kouluikäisen kaverille jotain, kun tulee kylään ilman vanhempia? Ei tule ruoka-aikaan, mutta onko soveliasta tarjota mehua ja keksiä vai kuuluuko ne juhliin?

Kommentit (14)

varmaan rikottu etikettiä pahemman kerran, kun ihan ollaan penskoille tarjottu samoja pöperöitä kun itsekin satutaan syömään. Ei olla pistetty pöytää koreeksi ollenkaan. Taitavat nyt lasten kavereiden vanhemmat pitää meitä ihan juntteina.

"haluaisitteko mehua ja jotain syötävää"Itse meillä on ruoka-ajat joten jos olemme menossa syömään kysyn tietty myös syökö lapsi mutta jos olemme jo syöneet niin tarjoan esim keksejä ja mehua tai jäätelöä tmv

leikkimässä naapureilla (tai he meillä) enkä todellakaan hyväksyisi että joka kerta syödään jotain keksejä. Onneksi meillä on niin fiksuja tuttavia, että on itsestäänselvyys, että "tarjottavat" ovat leipää yms...

servetit. Voileipäkakku voisi olla sopiva suolaisena ja sitten vaikka sacherkakku jälkkärinä voisi olla sopivat eväät lapsille. Ja juotavaksi jotain itse tehtyä mehua.

Olipa se sitten hassu kysymys.Mietiskelin vain, että kun meillä laitetaan aina aikuisille/perhevieraille kahvit ja herkkuja, että onko tässäkin nyt joku "etiketti". Että ei ole sopivaa tarjota herkkuja tms. Välipalan tai ruuan tarjoan tottakai, jos siihen aikaan tulee, mutta kun ei nyt tule. Kävi sitten mielessäni, että tuleeko tarjota mehut ja muut.Kiitos vastauksista. Tunnen itseni nyt paljon fiksummaksi ;)ap

Siis jos vaikka joku päiväkotikaveri tulee kerran-pari vuodessa kylään niin silloin näin. Sen sijaan useammin kyläileville annetaan esim. jugurttia ja maitoa tai voileipää.

Oikein ruokaa tarjotaan vain jos on sovittu etukäteen. Naapureille voidaan joskus soittaa, että sopiiko heille jos lapsi syö meillä (jos siis meillä ruoka-aikaan). Muuten tarjotaan, jos on välipala aikaan meillä. Kesällä voidaan tarjota kuumalla mehua tai jätskiä ohi välipala-ajankin.Aika usein ei tarjota mitään. Ihmettelen muutamaa kyläpaikkaa, joissa lapsemme saavat aina herkkuja. Meillä ainakin syötäisiin herkkuja ihan hirveästi jos aina tarjottaisiin vieraille jotain. Yleensä meillä naapureita sisällä leikkimässä tunnin tai kaksi, ei siinä mitään syömistä tarvita. Lapset leikkivät, eivätkä edes kaipaa mitään.

meillä päin ei kyllä ruoka-aikana tarjoilla kavereille ruokaa ellei ole siitä sovita etukäteen, esim. lapsi on meillä pidempään kylässä. Muuten tarjotaan yleensä mehua, pullaa tms. Näin siis toimitaan puolin ja toisin. Lapset käyvät kotonaan syömässä ja tulevat sitten taas leikkimään meille tai sit mennään kaverin luo vuorostaan.

en siis naapurin kavereita jotka pimpottelee joka päivä :) ne syö meillä tai meidän niilä eikä tarvi kumminkaanpäin kysellä erikseen mitään...Mutta käsitin ap:n viestistä et tuleva "lapsivieras" ei ole ihan tuttu... koska jos ois tuttu niin johan se tulis kysyttyä tuovalta vanhemmalta et "syövätkö meillä" tmv... näin ainakin meillät:6

tai välipalaa jossain vaiheessa, jos on tuntikausia. Ja sitten vielä rautalangasta: välipala voi sisältää leipää, maitoa, jogurttia, hedelmia tms... mitä teillä nyt sattuu olemaan. Ei todellakaan tarvita mitään keksejä, varsinkaan joulumässäilyjen jälkeen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat