Olisitko valmis seurustelemaan down-miehen kanssa?

Vierailija

.

Sivut

Kommentit (28)

että saisin jonkun sortin edunvalvojat kimppuuni jos niin tekisin. Se koetaan varmaan ihan yleisestikin "laittomaksi"?Ystävä sen sijaan voisin olla. Tai lähinnä kaveri. Kaikesta ei down-kaverin kanssa voisi varmasti puhua, häntä haluaisi säästää moneltakin asialta.

joo, no ovat kavereina ja samalla toinen katsoo, et toinen pärjää. Sehän on tietty, että kaverina oleva saa aina ilmaiset liput jokapaikkaan. Paitsi junissa, niihin ei saa mitään ilmaislippuja. Ystäviä olen pyytänyt naapureista ja tutuista. Monet lähtee, kun saavat ilmaisia lippuja ym. sit kun ne tajuaa miten kivoja ne oikeesti on, ne tulee muutenkin ihan kavereiksi. pelailevat pelejä, ovat ulkona, käyvät syömässä, ostoksilla ym. Minusta tosi kivaa, että ihmiset näkee muutakin kuin ulkokuoren. Ainahan sanotaan, että sisäinen kauneus on tärkeintä..... Oikeasti näin vaan harva ajattelee.... ihme kommentteja täälläkin on ja paljon. Minä muuten tiesin jo odotusaikana saavani vammaisen lapsen ja halusin sen pitää. koskaan en ole valintaani katunut. Pojasta on todella paljon surujenkin lisäksi iloa. Ja kaikenlisäksi olen oppinut hyvin paljon erilaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta.

Downien älykkyysosamäärä on aina niin alhainen, ettei voisi olla minkäänlaista tasa-arvoista suhdetta. Enhän mä ala ystäväksi naapurin 8-vuotiaan Liisankaan kanssa, vaikka hänestä pidänkin ja mielellään huomioin häntä. Ystävyys ja parisuhde voi olla vain vertaisten välillä ja down-ihmiset eivät ole sillä tavoin vertaisia aikuisia kuin terveet.

tää pablo vai mikä lie on kait maailmanlaajuisesti ihan uutisarvoinen poikkeus.

Samoin kuin se päätön intialainen josta tuli headminister ; hah!

En voisi myöskään kuvitella tasa-arvoista ystävyyssuhdetta down -henkilön kanssa. Niin kuin joku sanoikin niin en alkaisi kaveriksi naapurin Maijalle (9v) vaikka hän kiva olisikin. Lapsenvahdiksi voisin toki mennä joskus.Samalla tavalla voisin ehkä olla lapsenvahti"kaverina" down -aikuisen kanssa sillä sitähän se olisikin vaikka kuinka hienosti ajateltaisiin että siinä kaksi kaverusta menee yhdessä leffaan, uimaan yms. Hoitosuhdehan se on.

seurustelusuhteessa pitää olla edes jollain älyllisellä tasolla samalla viivalla, vaikka oma älykkyytenikään ei ole mitään huipputasoa. Kaveri kyllä voisin olla, yleensä löydän kyllä puhuttavaa vaikka aidan seipään kanssa.

Heidät on hylätty laitoksiin ym. ja ajateltu että ei noita edes kiinnosta opiskelu. Pablon esimerkki antaa muillekin down-ihmisille mahdollisuuden opiskeluun!Lainaus:

Lainaus:

Ei todellakaan ole mikään typerä vaan yhtä älykäs kuin muutkin. Pablosta on tullut kotimaassaan Espanjassa oikein julkkis!
Suoraan kehitysvammaliiton sivuilta: "Espanjalainen Pablo Pineda valmistelee kasvatustieteen lopputyötään Malagan yliopistossa. Kukaan toinen, jolla on Downin syndrooma, ei ole opiskellut näin pitkälle Euroopassa."Eli lienee turha tällä esimerkillä osoittaa että downeilla on yhtä korkea älykkyys kuin ei-downilla.Mutta tokihan sitä vetää vaikka mistä esimerkkinsä kehiin jos ne vaan auttavat omien haaveiden/toiveiden ylläpitämistä.

Kehitysvammiset seurustelevat keskenänsä. Me kehitysvammaisten vanhemmat emme kuvittele mitään, koska todellakin tiedämme miten asiat menee.

Taas te täällä luulette tietävänne jotain, mutta omat on kuvitelmanne.

Toki he eivät lapsia voi tehdä keskenänsä, mutta seksiä voivat kyllä harrastaa.

Sitten kun aika koittaa, niin vien lapseni kehitysvammaisten discoon ja toivon, että sieltä löytyisi tyttöystävä tai jostain asuntolasta tai leiriltä.

olivatko poikasi kanssa kavereina vai avustajina? siinä on mielestäni kuitenkin ero... Avustamisessa ja sen tekemisessä on usein myös muitakin motiiviveja kuin "kaverina" olo. Missä poikasi on kavereihinsa tutustunut?

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat