Irtisanominen , kuuluuko minulle lakisääteisesti vapaapäiviä uuden työpaikan hakua varten?

Vierailija

.

Kommentit (8)

saat vapaata työstä irtisanomisaikana uuden työn hakua varten. Tämä koskee tilannetta, jos irtisanominen johtuu tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

Huom. allaolevat koskevat vain jos työsuhteesi on kestänyt vähintään 3 vuotta ilman keskeytystä.Irtisanotulla on oikeus palkalliseen vapaaseen irtisanomisaikana hakiessaan töitä, osallistuessaan työllistymisohjelman tekoon tai siinä sovittuihin toimenpiteisiin. Vapaan pituus määräytyy työsuhteen keston mukaan (5-20 päivää). Vapaasta ei saa aiheutua merkittävää haittaa yritykselle ja siitä on ilmoitettava työnantajalle niin hyvissä ajoin kuin mahdollista.Irtisanotulla on oikeus työvoimatoimiston kanssa yhteistyössä tehtävään henkilökohtaiseen työllistymisohjelmaan. Ohjelmassa sovitaan omatoimisesta työnhausta ja sen tukemisesta sekä julkisen työvoimapalvelun palveluista, joilla parhaiten edistetään työnhakijan pikaista ja pysyvää työllistymistä uuteen työpaikkaan.

Onhan sinulla vapaapäiviä vaikka kuinka, sen jälkeen kun nykyinen irtisanomisaikasi on ohi.

Jos tarvit vapaapäiviä työnhakua varten, voit yrittää sopia työnantajan kanssa niistä. Niiltä et kuitenkaan ole oikeutettu saamaan plkkaa.

Jos jätät työpaikkasi ennen irtisanomisajan loppua , et saa irtisanomisaikasi palkkaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat