Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lomamatkalle Jenkkeihin, Californiaan...vauvatarvikkeista pohdintaa

Vierailija

Perheemme on lähdössä talvella 2 vkon lomamatkalle Californiaan, ja mietin tässä käytännönjuttuja vauvan kannalta (matkan alkaessa vauva 5 kk vanha).*Otettaisko mukaan matkarattaat vai "kunnon vaunut"?Gracon matkarattaat meillä on, joten ei tartteis erikseen hankkia.

Mutta vauvan olis varmaan parempi nukkua vaunuissaan, minkä kopassa voisi nukkua yölläkin (tuttu ja turvallinen koppa =) )*Entäpä vauvan eväät?En imetä enää. Korvikkeiden kanssa ollut Suomessakin probleemaa, kun pulautteli/pulauttelee (reilustikin) Nanin ja Tuttelin korvikkeita.

Vellejä (tuttelin valmisvellejä) juo mielellään, soseita ollaan vasta aloittelemassa.

Minkähän merkkisiä/laatuisia maidonkorvikkeita Jenkeissä on?

Kun ei haluais tuottaa massuvaivoja ja massoittain pyykkiä (ne puklut!), mietinkin, että olisko älyvapaata raahata täältä mukaan korvikkeet sekä vellit?Auto aiotaan vuokrata, tila-auto (lapsia matkassa mukana 2 leikki-ikäistä + tuo vauva + me vanhemmat), joten kummat tahansa "kärryvaihtoehdot" ovat mahdollisia (Gracot tai Briot).

Kaukalo sekä isompien lasten istuimet vuokraamme autovuokraamosta, joten travelsysteemi (mikä meillä on) ei lähde mukaan.Kuka osaa auttaa tässä pohdinnassa?

En oo Jenkeissä käynyt, joten ei tietoa kuinka siellä pärjäisi järeitten "hyökkäysvaunujen" kanssa ;)

Sivut

Kommentit (19)

Mutta meidan pedot on semmosia ahmatteja etta ne imee vaikka maalin sangyn pinnoista. Kaikki kelpaa. Mutta on esim. Similacin nestemaisen ja jauheversion valilla aikamoinen makuero - muija oli epaluulosena maistanu. Ja versioita on yleensa 4-6.Tosin ei ehka ole hauskinta puuhaa alkaa jetlagissa tekemaan laatuvertailuja...

pari kuukautta sitten Euroopan sisällä. Koneeseen (Finnair) oltiin varattu paikat ensimmäisestä rivistä ja koneen perusvarustuksiin kuulunut koppa laitettiin päiväunien ajaksi vauvalle penkkien edessä olevaan seinään kiinni. Toimi ainakin meillä hyvin vaikka koppa olikin niin pieni, että meidän pienikokoinen tyttömme mahtui siihen juuri ja juuri. Hintaa tuli lisää 25€/varattu penkki, mutta oli meistä sen arvoista, ei tarvinnut omia varusteita rahdata mukaan. Meitä tosin olikin vain 2 aikuista ja vauva joten lisä kulut molempiin suuntiin oli "vain" 100€.Koneeseen mukaan sai ottaa lapselle mukaan maitoa ja ruokaa alkuperäispakkauksissa sen verran kuin lennon aikana tarvitsee. Eipä niitä meillä kyllä kovin tarkkaan laskettu, olin varannut mukaan vähän ylimääräistä siltä varalta että lento myöhästyy tms. Koko loman ajaksi (1vko) olimme varanneet omat ruoat mukaan. Vaippoja en ottanut mutta kannattaa ihmeessä ottaa, meilläkin tuli paikallisista Pampersin vaipoista ärhäkkä ihottuma.

Kannattaa harkita oman kaukalon mukaan ottamista, varsinkin jos sulla on rattaisiin käyvä kaukalo. Se oli superkätevä. Lennolle saat kaukalon mukaan, jos maksat vauvalle oman paikan. Kannattaa myös harkita pallien mukaan ottamista isommille. Hertzin istuimet olivat tosi muovisia ja kalliita. Meidän 3v:llä oli oma palli mukana.Korvikkeet, vellit ja ruoat vauvalle kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan. Tarjonta on yllättävän pientä esim. jättikokoisissa WalMarteissa. Kannattaa myös harkita vaippojen mukana raahaamista. Meillä pienokainen sai ihan törkeän ihottuman perus-Pamperseista, kun testattiin vähän paikallisia. Meillä on yleensä ollut lapsille vaipat reissussa mukana. Ehkä tyhmää, mutta on aina varmasti tilaa tuliaisille. ;) Supot, yms kannattaa myös ottaa tietenkin mukaan.Vastaavia 2-4vk reissuja on lähipiirissä tehnyt muutama muukin perhe vauva + leikki-ikäinen kokoonpanolla ja näiden asioiden osalta kaikilla on ollut sama mielipide.

juu, mekin olemme reissanneet noitte kahden vanhemman lapsen kanssa, ollessaan vauvojakin (lähinnä Euroopassa, mutta emme Jenkeissä)

MUTTA...Jenkeissä ovat ilmeisen tarkkoja tullimääräyksissä, siksi kyselenkin ;)Tilaa ostoksille jäisi kyllä takuuvarmasti, jos täältä rahdataan kaikki vauvatilbehööri ;)

Jotkut "kärryt" kyllä otettava mukaan, ei järkeä ostaa paikanpäältä uusia, sillä kotioloissa uudet Briot ja melko uudet nuo Gracot.

Mietin vaan tuota vauvan nukkumistakin...onnistuisko niin hyvin matkarattaissa, pehmeä kantokoppa tosin löytyy niihin...mutta ei sama kuin kova koppa, jossa päivittäin päikyt on tottunut ottamaan.t:ap

"Similac"-nimista saa taatusti jokaisesta kulmakaupasta. Raudalla ja ilman rautaa, nestemaisena ja pulverina. Sita myydaan naissa paikallisissa apteekeissa - "pharmacy"-paikoissa seka isommissa ruokakaupoissa. Takuulla on saatavilla helposti joka kauppakeskuksessa. Me kaydaan Suomessa kerran vuodessa ja muija murehti, etta uskaltaako suomalaista korviketta kayttaa ollenkaan... hyvin meni vekslaukset edes takasin. Ei ole mitaan mielta raahata korvikkeita mukana.

julkisissa pitää laittaa rattaat kasaan. Se olisi hankalampaa vaunujen kanssa.

Vellejä on paljon, osta paikan päällä, korvikeista Nestle on se joka on valmis, muut on jauhoja.Ruoka takavarikoidaan tullissa.

Niistä tullimääräyksistä... koskevat siis käsimatkatavaroita. Olimme nykyisten määräysten aikana ja matkalle otettiin käsimatkatavaroihin n. kaupan hedelmäpussillinen korvikkeita ja vellejä eli tarpeeksi n. 1,5 vrk:ksi ettei heti tarvitse rynnätä kauppaan, jos laukut katoaa yms. Loput sullottiin matkalaukkuihin vaatteiden sekaan. Tullissa ei ollut mitään ihmeellistä. :) Samalla tyylillä reissasi viimeksi kaveri vauvoineen marraskuussa ilman ongelmia. Aikaeron kanssa on ihan tarpeeksi sopeutumista, en siis kannata ruokien kanssa sopeutumista. ;) Pamperseja on hieman erilaisia eri puolella maapalloa ja erot korostuvat hiostavalla ilmalla. Minua kasa vaippoja ei ole häirinnyt, kun aina on tullut ostettua tuliaisia tilalle. :D

tuota kaukalon mukaanottoa mietin kyllä, mutta siinäpä se onkin, että vauvalle tarvitsisi silloin oman paikan...melko tyyristä, kun matkaan lähdössä 2 aikuista + 2 muuta lasta (joista maksamme täyden hinnan).

Eikö vauvan paikasta koneessa menisi kanssa täyshinta?

(isommat sisarukset 5 v ja 6 v)Vaippaihottuma mietityttää myös, hyvä pointti.

Mitenhän tuo turvaistuin pallien mukaan kuskaaminen...matkalaukuissa vai rattaiden kanssa samaan "pakettiin"?t:ap

Ei takuulla tule Pamperseista mitaan ihottumia. Ei tama mikaan Nigeria ole; yleisimmat ja kalleimmat vauvatarvikkeet on erittain tasokkaita. Olisi todella hullua raahata vaippoja maailman ympari. Meilla on Pampersit tytoille ja ja Huggies pojalle. Hyvin toimii, vaikka yhdella tytoista on herkka suomalainen maitorupi-iho.Ne on ihan turhia huhuja etta amerikkalaiset vaipat ja korvikkeet ei muka suomalaisvauvoille sovi.

kantoliina meillä on, ja sitä aiotaan lentokentillä käyttää, joten rattaita emme välttämättä kentillä tarvitse (välilaskut ja koneenvaihdot mennen tullen).Juu, noita koppia olen nähnyt, mutta ei kokemusta niistä.

Meidän poitsu on melkoinen jössikkä (nyt jo reippaasti yli 60 cm ja miltei 7 kg), joten mahtaakohan mahtua matka-ajankohtana semmoiseen ?(matkaan aikaa 2 kk)t: ap, edelleen

Lainaus:

Osoittaisit edes hiukan kohteliaisuutta ja tilannetajua.

Lainaus:

Osoittaisit edes hiukan kohteliaisuutta ja tilannetajua.

Lainaus:

Osoittaisit edes hiukan kohteliaisuutta ja tilannetajua.

ja kyllä vauvan maidot otettiin mukaan täältä, laukkuun mahtui ostokset sit hyvin kun maidot ja ruokapurkit oli syöty

samoin vaipat otamme aina mukaankevyet rattaat mukana on helpot kasata ja tyrkätä lentokentilla ja piakanpäällä

Usasta löytyy kyllä korvikkeita, vellejä yms, mutta lyhyehköllä (alle 1kk) en käyttäisi aikaa testaamiseen. Meidän reissulla oli kaksi samanikäistä ja toiselle kelpasi osa paikallisista tuotteista ja toiselle ei mikään. Omista lapsista toiselle on sopinut vauvana Nan ja toiselle Tutteli eli aina ei voi tietää vaikka olisi aiempaakin kokemusta. ;)Baby baskettia tuskin noilla mitoilla saatte, ei oltais saatu mekään vastaavilla mitoilla. ;) Ovat niistä rajoituksista aika tarkkoja. Ystävien vauvat ovat nukkuneet pitkät lennot melko tyytyväisiä kantoliinassa. Joten jos vauvasi on tottunut liinailija, tuskin on mitään hätää. Lisäpaikasta menee yli 2 vuotiaan hinta eli melkein täysi hinta. Pallit meillä matkustaa aina kovassa matkalaukussa vaatteiden seassa. Kaukalon laittaisin omaan pussukkaan "fragile"-tarrojen kera. Yksi hullu lisäys: talkkia mukaan! Usassa kaikki oli rasvaisia ja hajustettuja, joten sekin vaikeutti ihottuman rauhoittamista. Meillä isompi lapsista reissasi myös kaukoreissun pienenä, 5kk, ja nukkui hyvin meidän jaloissa lennolla ja nukkui melko heppoisissa matkarattaissa koko reissun. Niissä oli kyllä hyvä ja täysin alas menevä selkäosio. Lähtisin siis Gracoilla reissuun.Tässä kaikki, mitä tuli tällä kertaa mieleen. Saa kysyä lisääkin. :)

korvikkeista käytössä tällä hetkellä Semper, valmismaito.

Parhaimmaiksi havaittu meidän vauvalle ;)Takavarikoivatko vauvan ruoat/juomatkin?t:ap

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat