Suku-joulu takana, hermo menee, pakko purkaa...

Vierailija

Mikä siinä on, etten opi koskaan suhtautumaan miehen sukulaisiin, tai lähinnä hänen isoäitiinsä. Aina pinna tiukalla tapaamisen jälkeen, vaikka kuinka yritän jo etukäteen asennoitua, että peetä tulee taas niskaan. Sain taas kuulla napakoita kommentteja tavoistamme, mitäänhän me emme oikein osaa tehdä. Emmekä mitään mistään ymmärrä. Liiba-laaba, samat valitukset kerrasta toiseen...Ihan turha yrittää selittää, että a) tavat ja konstit ovat viidessäkymmenessä vuodessa ehkä hiukan muuttuneet b) minunkin suvullani on ehkä omat traditionsa, tai tapamme tehdä asiat.Siinä sitä sitten istutaan hammasta purren taas saman pöydän ääressä, ja tolkutetaan itsellemme, että hän on jo vanha, yritetään ymmärtää. Ja kuunnellaan saarnaa paskoista valinnoistamme.

Varmasti elämässään paljon nähnyt ja kokenut ihminen, jolta saattaisi oppiakin paljon, mutta energia menee lähinnä itsensä hillitsemiseen näillä vierailuilla.Äidin opetukset on menneet perille, vanhemmille ei sanota vastaan tai epäkohteliaasti. Ilmeisesti vanhemmat saas itten päästellä suustaan lähes mitä vaan.Huoh, jopa helpotti!

Kommentit (5)

meillä mieheni mummot kuolivat pari vuotta sitten.

En ymmärrä miten niin ainutlaatuista?Mieheni on 38 v.

Anoppi 59 v.

Anopin äiti olisi 80v+ risat nyt, jos eläisi.Mieheni isä olisi 60 v jos eläisi.

Hänen äitinsä olisi 80v+ risat, jos eläisi.Meillä tosin mieheni mummot olivat ihania ihmisiä, ei pahaa sanottavaa heistä kummastakaan.

Molemmat pitivät minusta kovasti, näyttivät ja sanoivat sen useinkin.

Hassuja vanhan höppänän kommentteja tosin toiselta mummelilta tuli viimeisinä elinvuosinaan :D

Mutta ei siis loukkaavia, vaan lähinnä huvittavia :DToista se on anopin kanssa. Hän on sieltä mihin päivä ei paista.

Kateellinen, vittuilee ja vinoilee kaikesta.

Ei arvosta pätkän vertaa mua miniänään eikä poikansa lasten äitinäkään :(

Sukulaisia kun ei vaan voi valita, ikävä kyllä.

mutta ei kai kauhean yleistäkään, en tiedä. Kaikki vain ovat saaneet jälkikasvunsa melko nuorina. Vanhukset ovat siis jo todella iäkkäitä. Sinänsä on rikkaus nähdä niin monta sukupolvea (4) yhdessä, joten yritetään venyttää pinnaa.Palaute ON todella henkilökohtaista ja suoraan sanottua, siispä joskus kiehuu yli...

Meidän isovanhemmat on olleet jo kuolleet ennnen kuin ollaan miehen kanssa edes tavattu. Itse en ole isoisiäni edes ikinä nähnyt.Olen iloinen, että olet oppinut kotoasi hyvän käyttäytymisen. Harmi vain, että otat ne sanomiset niin henkilökohtaisesti. Siis ymmärrän kyllä, sillä varmaan itseänikin ketuttaisi, mutta yritä vain kestää. Ei ne vanhat ihmiset enää kauan elä...

Mutta vanhat ihmiset katsovat usein oikeudekseen sanoa asioita jo suoraan turhia kaartelematta. Vaan eipä mikään riidan haastaminen ole edes vanhuksille sallittua. Mutta toisaalta kannattaa miettiä, että ainahan se sanominen perustuu johonkin heidän omiin kokemuksiinsa. Ja usein vanhuksissa asuu myös paljon viisautta. Jos siinä seassa tulee sitten ulos myös aikansa eläneitä "viisauksia", niin kannattanee yrittää keskittyä niihin viisauksiin, missä voi olla jotain totuuden siementäkin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat