Vierailija

Tuli mieleeni tuosta yhdestä lapsellani on kallit vaatteet - ketjusta, että ymmärtääköhän erilaisten tukien varassa elävät ihmiset, ettei Suomessa voi meno jatkua nykyisellään enää kovin kauan. Sosiaalitukia on maksettu niin paljon, että väestömäärän pienentyessä ja varsinkin työikäisten määrän pudotessa jossain vaiheessa on sosiaalitukiakin karsittava, rahat ei vaan yksinkertaisesti tule riittämään.

Vaikka nyt jonkun mielestä olisikin ihan sikasiistiä elää yhteiskunnan tuella ja ottaa vastaan kaikki mitä annetaan, niin kannattaisi kuitenkin - erityisesti nuorten ihmisten - ajatella vähän tulevaisuuttaankin ja miten sitten elää, jos ei enää tukia tipukaan nykyiseen malliin.

Vaikka moni sosiaalipummi perusteleekin elämäänsä sillä, että tyhmä ei ole joka ottaa, vaan se, joka maksaa, ja miksi kävisin töissä, kun muutenkin voi elää, niin mitäs teette sitten viisikymppisinä, kun ei ole mitään omaa pohjaa elämälle mihin tukeutua - vuosikymmenet on vuokraa maksettu, siitä ei ole mitään jäljellä, säästöjä ei löydy, töitä ei saa jos on himassa maannut vuosikausia (kukaan ei enää työllistä) jne.

Ja entäs eläkepäivät - jos on ollut työttömänä vaikkapa 10 tai 15 vuotta, niin vaikutus eläkkeeseen on huima... Ja siihen sitten vielä pienentyvät sosiaalituet, niin ei taida tulevaisuuden mummoja ja pappoja naurattaa... Kansaneläke on niin pieni, että jos siihen ei saa lisää työstä tulevaa eläkettä, niin nälkäkuolema ei ole kaukana... Ja kun vielä päälle lisätään nykyinen yksilöllisyys, eli ei ole perhettä / sukua / naapuriyhteisöä tukena ympärillä, niin aika yksinhän siinä jää!

Elämä on - mutta kyllä sitä kannattaa vähän suunnitella pidemmälle kun ensi viikkoon!

Sivut

Kommentit (19)

jos kotona olemalla saa enemmän rahaa. Kyllä siinä tajuaa että kannattaisi käydä töissä (työkokemusta saisi) mutta onko järkeä jos työpäivä hoitopaikkaan viemisineen kestää 10-12 tuntia ja rahaa saat sen jälkeen vielä vähemmän kuin olemalla kotona?Kannattaisi ehkä tarkistaa joidenkin alojen palkkoja jos niille halutaan työntekijöitä.

Tietty on aina niitä, jotka oikeasti ovat avun tarpeessa, ja heitä on autettava, esim juuri työkyvyttyömyyseläkkeellä olevat jne. Mutta kun joku mamma tuolla aiemmin oli sitä mieltä, että hän työttömänä sossun asiakkaana pukee lapsensa parhaiten, kun ostaa heille kalleimmat mahdolliset merkkireleet, niin sellaiselle pummille en halua verovarojani lahjoitella. Sorry, jos todella avun tarpeessa olevat eivät osaa itseään erottaa moisesta roskajoukosta.

Mutta ainahan se on niin, että ne jotka todella ovat avun tarpeessa, vetävät herneen syyttä nenäänsä, ja ne, joiden kuuluisi asioitaan laittaa järjestykseen, mutta eivät vaan laiskuuttaan viitsi, eivät todellakaan edes osaa katsoa ensi viikkoa pidemmälle elämäänsä.

Turhaan sinä itseäsi sosiaalipummeihin rinnastat, jos oikeasti olet työkyvytön ja kroonisesti sairas!

Ja tämä pätenee myös työkyvyttömyyseläkkeellä olevaan, joka kituuttaa peruskansaneläkkeellä ja maksaa vielä 127 euroa kuussa lääkkeistään (toki sossun mahtavalla tuella). Että opiskelemaan vain ja töihin, ettei sinun tarvitsisi maksaa?

Laitetaan korvan taakse, laitetaan korvan taakse, juu.Sossun asiakkaaksi ëi muuten mennä vapaaehtoisesti, tiesitkö sitä? Sossukäynti on erittäin epämukavaa ja "palkaksi" saa muutaman lantin ja kosolti ylenkatsontaa ja ala-arvoista kohtelua.

[/quote]

Joillakin on sitä kirjasivistystä ja oppineisuutta sen verran, että ei jaksa alkaa edes kommentoimaan. Loppu ei tule olemaan kenellekään kaunis oli rahaa tai ei. Ainoa toivo on kuolla tarpeeksi varhain.

Lainaus:

Ymmärtämiseen tarvitaan jotain, mikä näiltä ihmisiltä puuttuu.Ihan asiaa kirjoitat, mutta tuollaiset ihmiset eivät osaa ajatella asioita sen syvemmin tai vuosia eteenpäin. Kunhan porskuttavat tässä hetkessä ja nyt. Ei huolta huomisesta.Kyllä se siperia aikanaan opettaa...

Lainaus:

Olla ottamatta sossun mahtavia tukia vastaan ja maailma pelastuu, vai? Sitäkö yrität sanoa? Parempi kuolla nyt kuin ensi vuonna?
vaan opiskella, tehdä töitä, vaikka "vain" vuokrafirmojen kautta tai pätkätöitä, että saa työkokemusta ja yrittää tehdä kaikkensa, että pääsee pidempiaikaiseen työhön, jolla elättää itsensä ilman tukia.

Tai jos ei muuta, niin ainakin varautuu siihen, että ne "mahtavat" tuet on tulevaisuudessa vielä paljon pienempiä kuin tänään.Veroja tuskin kovasti korotetaan, niitä maksetaan jo ihan tarpeeksi. Pikkuhiljaa työssäkäyvät alkavat olla täynnä muiden elättämistä.

tuilla elettäisiinkin, mutta ei. Köyhää on, eikä töitä ole vaikka olemme opiskelleet elämästämme melkeimpä kymmennen vuotta. En ole kyllä ihan samoilla linjoilla ap:n kanssa. Mutta minkäs voi. Tällaista tukien varassa elämää ei voi ymmärtää kuin ihminen joka siihen joutuu tyytymään ja sitkuttelee sillä, että saa pidettyä perheen hengissä. Kaikki eivät oel yhtä onnekkaita kun ap. T: neljättä ammattia opiskeleva äiti, joka toivoo saavansa edes kassan paikan kaupassa elättääkseen perhee, koska mies ei siihen pysty sairauden takia.

josta ehkä saa palkan ja palkkatodistuksen 30pvn päästä. Koko sen ajan on työttömyyskorvaus katkolla eikä sossukaan tee toimeentulotuesta päätöstä. Ruoki siinä sitten lapsesi jos rahaa on työkeikan vastaanottamisen takia tilillä 50€/kk.Sopii kokeilla tehdä keikkatöitä jos niitä on tarjolla max 5pv/kk ja vuokra ja muut meno on kumminkin maksettava.Se joka nostaa kaikki tuet ja ostaa lapselle ne reimatecit. Omiin menoihin saan 400€/kk, loput tuet on tarkoitettu lapselle.Mutta ilmeisesti nämä miehensä tuloilla elävät lehmät ovat niin kateellisia jos yh:n lapsi on hyvin puettu että pitää täällä jupista kun ukko maksaakin mieluummin auto- ja asuntolainaa kuin antaa rahaa teidän räkänokkien vaatteisiin.Perjantaina taas rapsahtaa tilille 700€ veronmaksajien rahoja. Mitähän kivaa ostaisin lapselleniJa kun omat vanhempani vielä avustavat minua antamalla rahat 200€/kk suoraan käteen niin mikäs tässä on sossun rahoilla elellä

Vaikken sosiaalipummi olekaan!!Kyllä tässä on kaikkemme tehty jotta omillamme pärjäisimme - mutta tosi asia on että olemme opiskeleva nuori perhe: lapsia 2, minä olen kotona pieiä hoitamassa ja isi yrittää opiskella AMK tutkintoa. MUTTA ohella paiskimme töitäkin sen mitä ehtii ja jaksaa.Olen tällä hetkellä äärimmäisen kiitollinen niistä tahoista jotka elämämme "maksaa" (Kelan tuet asumiseen ja opiskeluun). Sossuun ei ole tarvinnut tukeutua ja sinne en ihan heti lähtiskään vinkumaan - kuitenkin töitä tässä maassa saa, jos on suostuvainen niitä tekemään.Tulevaisuus mietitytttää toki - Mutta kuten sanoin tästä tilanteesta pyritään kaikin keinoin parempaan - ei ole ylpeys elää verorahoilla.. Minulle se on jopa henk. kohtainen häpeä jollain tasolla. Iloinen olen siitä ettei meillä ole velkaa, mitään ei hankita velaksi!! Kaksi kelpo autoa on käytössä ja lapsien tarpeista ei tingitä Haaveena on että mies saa opiskelunsa päätökseen ja voisimme vihdoin alkaa säästämään omaa taloa varten.. Olemme varmaan ikä ihmisiä kun sen haaveen joskus vielä näemme edessämme mutta sinne tähdätään.

tulevaisuudessa miljardeja parempaan tarkoitukseen. Ei se edes ole ihmisarvoista maata elämänsä 5 viimeistä vuotta vaipoissa ja syötettävänä ilman että tajuaa maailmanmenosta mitäänVanhusten ylläpito on ihan turhaa rahanhukkaa, samaten vammaisten

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat