G: kuinka paljon esiteini-ikäiset auttavat kotitöissä?

Vierailija

Aika varmaan kultaa muistot, mutta en myönnä olevani samanlainen tumpelo kuin mieheni 12-vuotias! Tyttö on meillä lähes puolet ajasta ja täysin kotonaan. Mutta silti: elää kuin hotellissa! Ei saa lautasta keittiöön tai sänkyään pedattua ilman huomautusta, imurointi on samaa tasoa kuin 5-v pikkuveljellä jne jne saati sitten että todella tekisi jotain avuksi, vaikka ripustaisi pyykit. Tuon ikäiseltä jo odottaisi jotain vastuunottoa, mutta taitaa olla turhaa kuvittelua.Tilaisuuksia toimia on todella annettu ja käyty asioita läpi, mutta tosiaan pikkuvelikin suoriutuu mallikkaammin hommistaan. Huomautukset eivät todella tuo tulosta vaan saan takaisin vain mulkoilua. Miten muilla, onko tämä nyt vain tytön laiskaa luonnetta vai näkyykö sama muissakin perheissä?Hirvittävän lapsellisilta tyttö kavereineen tuntuu myös liikkumisensa suhteen, aina pitäisi olla autokyytitarjolla vaikka omat jalat ja pyörä riittäisivät minusta mainiosti....

Kommentit (2)

mutta joutuvat silti hommiin. Eli meillä jopa pari kertaa viikossa "keittiövuoro", johon sisältyy pöydän kattaminen ja sen tyhjentäminen sekä astioiden laitto koneeseen. Eivät tällä hetkellä asiasta ole erityisen mielissään, mutta toisaalta ovat niin tottuneet asiaan, että periaatteessa sujuu jo rutiinilla. Oman sängyn petaaminen on hankalaa, mutta mieheltäkin tuo taitaisi jäädä, jos saisi elää ihan oman mielensä mukaan.

Ja pyydettäessä tekee marmattaen ja naristen. Meillä siis 11-vuotias tyttö, jolla ei varmasti kyse ole siitä, etteikö olisi jo ajoissa alettu opettamaan siihen, että kotityöt kuuluvat kaikille. Hommia on tehnyt suunnilleen kouluun menosta alkaen.

Aiemmin hommat sujuivatkin vähemmällä napinalla, eli lienee kyse murkkuiän "uhmasta" - olisiko teilläkin samaa?Siis meillä 11-v joutuu huolehtimaan tietysti oman huoneensa (joka on valitettavan usein kuin kaatopaikka), sen ohella vahtii aika usein pienempiä sisaruksia (toisinaan leikittää ihan oma-aloitteisestikin!), vaihtelevasti kattaa/tyhjentää ruokapöydän, tyhjentää tiskikoneen, vie roskia, ulkoiluttaa koiran, toisinaan (aikamoisen pakon edessä) pesee vessat, pyyhkii pölyjä, imuroi, tekee jotain pientä ruokavalmistelua....Siis kaikki nuo ovat satunnaisia, sen mukaisesti miten tarvitsemme apua, ruokapöydän kattamiset/tyhjentämiset säännöllisimpänä useamman kerran viikossa. Kaikkia varten on erikseen käskettävä, muuten ei tekisi. Ja meilläkin tyttö on kyllä perusluonteeltaan varsin laiska. Samoja töitä vaaditaan myös kohta 10-vuotiaalta velipojalta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat