Vierailija

Nyt olisi haku musiikkiluokalle (tyttö aloittaa kolmasluokan syksyllä). Musiikkiluokka toimii nykyisessä koulussa joten mitään koulun siirtoa ei olisi.Mutta en tiedä musiikkiluokasta juuri mitään. Sen vaan että musiikin tunteja on 4-5 tuntia viikossa ja osa niistä otetaan muista tunneista pois ja sitten muut tunnit ns.itseopiskellaan.Tyttöni ei soita mitään soitinta,mutta käy kuorossa laulamassa. Koulu menee kohtalaisesti, matematiikassa on vaikeuksia mutta sinnittelee siinä mukana.Nyt mietinkin tuota musiikkiluokka-asiaa, että kannattaako sellainen ja onko siitä jotain hyötyä? Vai vain turhaa lisäopiskelua (musiikin) joka vie energiaa normaalilta opiskelulta.Kommentteja asiasta jotain tietäviltä.Kiitos:)

Sivut

Kommentit (19)

puhuu musiikkiluokkalaisuuden puolesta,ehdottomasti! Juuri kuten joku kirjoittikin, musiikkiluokalle useimmiten ei ainakaan ihan sitä huonointa mahdollista kaveripiiriä päädy.Siis yleistäen. Olemme mieheni kanssa eri kaupungeista ja molemmat kokeneet musiikkiluokkalaisuuden positiiviseksi.Luokasta on muodostunut tiivis- ja hyvähenkinen ja jokseenkin asiallista porukkaa pitänyt sisällään. Siis kirjavaa tietenkin,mutta se

mmosta fiksua jotenkin kuitenkin ettei mitään toivotonta menoa. En tiedä miten sen kauniisti sanoisi. Itse en ollut kovin musikaalinen mutta silti pärjäsin joukossa ja pidin. Opettajakin tietty ratkaisee paljon, meillä ei edes ollut reilu eikä kiva..Nyt kun on omia lapsia pian kouluiässä niin just puhuttu että jos pientäkään mahdollisuutta niin laitetaan kyllä musiikkiluokalle, se tuntus "turvalliselta" vaihtoehdolta ja pysyis ehkä suuremmalla todennäköisyydellä lapset pois huonosta seurasta.

Syy oli se että ne ylimääräiset musiikin tunnit tulivat sen normaalin oppivelvollisuuden päälle ja koulupäivistä tuli aika pitkiä. Musiikintunnit eivät myöskään olleet mitenkään hauskoja ja miellyttäviä vaan aika raakaa työtä musiikin parissa.En laittaisi omaalastani musiikkiluokalle. Musiikkia voi harrastaa sitten muuten vaikka musiikkiopistossa jos siltä tuntuu.

mutta ei päässyt. Oli ollut vuoden karuselliopetuksessa ja kuorossa 4 vuotta. Sen sijaan pääsi musiikkiopistoon soittamaan alttoviulua. Olisin itse luullut, että musaluokalle pääsee helpommin kuin musiikkiopistoon, mutta toisin siis kävi.Täällä ainakin taso käsittääkseni aika kova. Samalta luokalta pääsi kaksi tyttöä, jotka molemmat olivat soittaneet pianoa jo monta vuotta.Kyllä se harmitti, varsinkin kun paras kaveri pääsi, mutta itse ei. Toistaiseksi on kuitenkin musiikkiopistossa ja kuorossa viihtynyt hyvin siitä huolimatta.

Musiikkiluokkia oli 2 ja muita tavallisia 6 siis yhteensä 6 musiikkiluokkaa ja 18 tavallista. Musiikkiluokkalaiset saivat aina mm. parhaimmat liikuntatunnit (päivän viimeiset), mukavimmat opettajat, ne inhottavina pidetyt sai aina muut.

En usko pikkusiskon pääsevän, koska ei ole minusta musikaalinen, mutta mikäs minä olen arvioimaan, kun en itsekään pianoa ja kuorolaulua kummempaa musiikkia ole harrastanut.Nyt vitosluokkalainen on viihtynyt musiikkiluokalla hyvin. Laulaa ja soittaa pianoa. Tykkää yhteisistä esiintymisistä. Luokka on mukava, mutta ei mitenkään erityinen. En sanoisi, että alueemme "paras porukka" on ko. luokalla. Luokka on myös aika rankka. Tyttö on koko ajan pärjännyt koulussa hyvin, mutta tahti musaluokalla on kiihkeämpi, koska aineet täytyy käydä läpi, vaikka olisi miten paljon konserttiharjoituksia yms.Pikkusiskon en usko saavan esiintymisistä niin paljon iloa. On vain erilainen tyyppi. Ei yhtä ujo kuin siskonsa, joten ryhmähommat eivät ole hänelle samalla tavalla kasvattavia. Koulu ei mene ihan yhtä hyvin, vaikka pärjääkin ihan ok. Suoraan sanoen en ole pettynyt, jos ei musiikkiluokalle pääse.

Että onko 8-vuotiaalle innokkaalle, muttei niin musikaaliselle liian kova pala mennä yrittämään pääsykokeeseen ja sitten reputtaa? Kun tiedän, etä tyttöni haluaisi ensi vuonna hakea, mutta hän on perinyt isänsä epämusikaalisuuden.. ;-)Itse olen ollut musiikkiluokalla ja koin sen erittäin hyödylliseksi (vrt. aiemmat viestit).

yleensä musiikkiluokalla on vähän valikoitunutta ehkä taitavampaa porukkaa ja jos haluat lapsellesi paremman mahdollisuuden saada "hyvä" ystäväpiiri niin laita hakemaan musiikkiluokalle.Ei aina päde, mutta näin yleensä ottaen.

Oma lapsi ollut musiikkiluokalla kolmannelta lähtien, hakijoita enemmän kuin otetaan ja haki yläkouluunkin musiikkiluokalle ja pääsi.Ollaan tyytyväisiä valintaan. Kolmosen keväällä haki konservatorioon ja pääsi sinnekin ja soittaa nyt instrumenttia.Musiikkiluokka tai mikä tahansa muu erikoisluokka on sellainen joissa syntyy hyvä me-henki yhteisten projektien myötä. Lisäksi oppilaiden opintomenestys on luokkien keskiarvollakin mitattuna parempi kuin tavisluokissa.Musiikkipainotteisuus ruokkii muutakin oppimista. Lisäksi lapset saa esiintymiskokemusta ja varmuutta. Mitään huonoa en keksi musiikkiluokassa olevan.Instrumentti ei ole pakollinen mutta jos innostusta on suosittelen pyrkimistä musiikkiopistoon ja uskon että kouluun tullaan markkinoimaan musiikkiopistoa kevätlukukaudella ja kotiin tulee postia.Oman lapseni luokan keskiarvo oli nyt jouluna 8,7.

Kuormittaa koulupäivää ja vie tunteja tärkeämmiltä aineilta. Mieluummin kielipainotteinen tai matikkapainotteinen tms. Ja musiikkia sitten harrastukseksi.

että niissä kouluissa josta lapset on hakemassa käy tulevan koulun kaksi musiikkiluokan opettajaa testaamassa lapset ja ovat tuossa tilanteessa niin ettei muita oppilaita ole mukana. Lasta laulatetaan ja teetetään rytmitehtäviä.Yläkouluun hakuprosessissa oli mukana tuleva musiikinopettaja ja kun tämä koulu tekee tekee yhteistyötä konservatorion kanssa niin sieltä oli myös yksi testaaja ja tekivät musikaalisuustestin mikä tehdään konservatorioonkin pyrittäessä. Kuunnellaan ja merkitään paperiin rasteja. Lisäksi lauletaan ja annettaan soittonäyte, siis ne jotka soittavat instrumenttia ja tämä tilanne on sellainen että opettajat ja yksi oppilas on samassa tilassa kerrallaan.Pyrkijän kannattaa harjoitella laulu tai pari jo kotona valmiiksi.

Musiikkiluokilla saa tehdä yleensä kaikenlaisia kivoja projekteja, musikaaleja ym. Jos lapsesi ei pääse musiikkiluokalle, niin voit lohduttaa sillä, että sinne on vaikea päästä. Ainakin meillä päin musiikkiluokalle pääsee vain sellaiset, jotka pääsisivät pisteiden puolesta musiikkiopistoonkin.

Itse muistan aikoinani että kaikki kakkosluokkalaiset oli jumppasalissa ja jotain papereita rastiteltiin täyden salin lattialla, ja siinähän näki suoraan toisen vastaukset ainakin niiden vieressä olevien.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat