Arvosanoista vielä - miettikää asiaa lapsen kannalta

Vierailija

Lapsi on puurtanut koko syksyn omassa työssään ja jos saa arviot jotka on pielessä niin tottakait se vaikuttaa lapseen.Aikuinen osaa pistää tiettyjä asioita omaan arvoonsa mutta ei sitä lapselta voi vielä olettaa.Oletetaan että kun käyt työssä ja saat palkkaa tekemiesi tuntien mukaan ja olet laskenut että tulee 1000 euroa tilille ja sitten kun palkanmaksun aika koittaa tilille on tullut vain 800 euroa - mitkä ovat fiiliksesi.Tyydytkö asiaan että olkoon vai pyydätkö korjaamaan asian pikimmiten?

Kommentit (4)

sain kokeista yleensä 9-10 -arvosanoja, todistuksessa aina numeron heikompi. Kaverini, joka sai samoja arvosanoja eikä ollut tunnilla yhtään sen aktiivisempi sai kokeiden arvosanoja myös todistukseen. Kaiken huippu oli, kun maantiedossa piti tehdä esitelmä omasta kunnasta: sairastelin rajusti juuri silloin ja kopioin kaverini esitelmän sanasta sanaan ja kuvasta kuvaan - kaveri sai 10, minä vain 9?????? Oikein teki mieli kysyä opettajalta, mutta enhän voinut tunnustaa petostani. Pärstäkerroin ratkaisee koulussakin?

se kun opettaja oli arvioinut hänen taitonsa matematiikassa vain hyväksi vaikka kaikki kokeet oli täysillä pisteillä ratkaissut samoin tuntiosaaminen ja aktiivisuus kunnossa sekä läksyt tehty aina.Lapsi ehti tehdä läksyt oppitunnilla kun suurimmalla osalla kesti ja kesti niiden tehtävien tekeminen ja oma teki ne suit sait sukkelaan.Arviointikeskustelussakin sai kehuja mutta todistuksessa arviointi vain hyvää. Opettajan suosikkioppilas sai tietenkin erinomaisen vaikkei koetulokset olleet niin hyvin menneetkään.Tottakait lapset vertailee koetuloksiaan ja todistuksiaan keskenään kun ovat vielä kavereitakin. Suosikkioppilas tietää olevansa open lellikki.Onneksi opettaja on vaihtunut ja arvosanat kohdallaan.

kun ovat saaneet väärän nuumeron. Opettajakin on vain ihminen, ja arvioinnissa voi käydä ihan inhimillisiä virheitä. Toki niitä yritetään välttää, mutta voi se opettajakin lukea väärää riviä tms. numeroita kirjatessaan. Näin on käynyt, eikä oppilaat sano mitään. Todella harmillista.

ole oikein vertailukelpoisia nämä kaksi.Kyllähän varmasti jokainen sen kympin haluaisi, vaan jos ne tiedot eivät siihen vain riitä. Siis asiaan pitää toki saada korjaus- lukea seuraavaan kokeeseen huolellisemmin, sekä tehdä ne läksyt ja seurata&osallistua tunnilla aktiivisesti.Jokaisen vanhemman pitäisi itse tutkailla lapsensa koulumenestystä, suhteuttaa se lapsen todellisiin taitoihin ja palkita lasta silloin, kun tämä on pärjännyt paremmin kuin tavallisesti. Siis verrattuna itseensä, ei muihin luokkatovereihinsa tai sisaruksiin.Harvoin ne oppilaan arvioinnit täysin metsään ovat menneet. Päinvastoin olen huolissani joidenkin opettajien tavasta antaa parempia numeroita oppilaille kuin mitä he todellisuudessa ansaitsisivatkaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat