Miksi joku syöttää yli vuoden ikäistä yöllä? Masokismia vai mitä?

Vierailija

Eikös se nyt ole selvä että vuoden iästä eteenpäin lapsi pärjää vallan mainiosti yön ilman ruokaa, oletuksena tietysti se että lapsi on terve, kasvaa normaalisti ja syö iltapalan (älkää please nyt hakeko tähän niitä mitä erikoisimpia sairauksia ja alipainon syitä).MIKSI joku siis syöttää ns. isoa lasta öisin? Jos siis itsekin kärsii siitä eikä tee sitä mielellään? Eikös joka paikassa opeteta, että vieroittamiseen menee muutama yö ja sitten hulinat loppuu? Eikös ole selvää, että ne ei lopu jos mitään ei asialle tehdä

Sivut

Kommentit (47)

Todellakin voi kysellä, että ramppaako lapset jääkaapilla yöaikaan isompanakin? Aivan järkyttävää. Lopettakaa heti ja opettakaa lapsenne normaaliin yörytmiin. Öisin nukutaan ja päivisin syödään, kuten muutkin ihmiset.

No ensinnäkin tämä yhteiskunta toimii suureksi osaksi niin, että yöllä nukutaan ja päivällä puuhastellaan muuta. Jos äiti joutuu yöllä paljon heräilemään ja valvomaan, hän on varmasti väysynyt, joten on sekä hänen että lasten etu, että nukutaan yöllä. Väsynyt äiti on helposti kiukkuinen äiti ja se ei ole kivaa lapsille. Lisäksi lapsi tarvitsee jo ihan kehityksensä takia riittävästi tauotonta unta. Yösyöminen ei ole myöskään hampaille hyväksi. Jossain vaiheessa lapsen täytyisi oppia siihen , että yöt ovat nukkumista varten. Ja en nyt todellakaan puhu vauvoista, aloittaja puhui yli 1-vuotiaiden yösyömisestä, he eivät ole enää vauvoja ja pärjäävät aivan varmasti yön syömättä. Jos on tottunut syömään yöllä, siitä voi opetella pois.

Lainaus:

Terve puolivuotias ei tarvitse enää ravitsemuksensa takia yöllä ruokaa, jos sen jälkeen yöllä syödään, se on vain totuttu tapa. Jos lapsi syö enemmän yöllä kuin päivällä, niin olisi kaikkien etu kääntää rytmi siihen, että syödään päivällä ja nukutaan yöllä. Jos lapsi kaipaa yöllä rintaa, niin tutti on aika hyvä korvike.
Se tutti kuule lentää nurkkaan temperamenttisella vauvalla kun hän haluaa rintaa :-D

johtui ihan muista syistä kuin vanhempien laiskuudesta! :)Kakkonen onkin sitten ollut helppo, alusta asti syönyt kaksi kertaa, 5vkon ikäisestä kerran yössä ja 8vkon ikäisestä nolla kertaa yössä.Ihanan helppo tämä kakkonen, esikoisen jälkeen tuntuu ihanalta!

Hän kun heräsi 1-2h välein ensimmäisen vuoden ajan.

Meillä neiti söi todella vähän(kerralla sain ruokaa menemään parhaimmillaan 0,25dl eli tosi vähän) päivän aikana ,joten vellipullo oli öisin ihan paikallaan.

Välipaloja ei meillä tunnettu. Päivä saatettiin aloittaa lämpimällä aterialla, jotta niitä olisi saanut mahdutettua tarpeeksi päivään.

Ruoka vain ei koskaan ole oikein kiinnostanut neitokaistamme.

Yösyömisestä luovuttiin hieman alle 2-vuotiaana.

Eipä tuo silti juuri päiväsyöntiä lisännyt.Ai niin alipainoahan ei saanut laittaa syyksi,laitoinpas kuitenkin..

ei ihan vielä 1v mutta kerran yössä saa maitoa, joskus jopa 2. Minua ei tuo herääminen paljoa häiritse ja jos pulollisella maitoa saan ostettua mutaman tunnin lisää unta niin miksen niin tekisi. Ja kyllä mielestäni 14h (n.21.00-11.00) on liian pitkä aika noin pienen olla ilman mitään syötävää!

se on toki sanoa jos ei itsellä ole kokemusta =)

Kauhistelin itsekin aiemmin näitä jotka ei vieroita yli 1-vuotiasta yösyönnistä mutta nyt kun itse olen siinä tilanteessa niin tällä hetkellä ainakaan en vaan _jaksa_ vieroittaa ja valvoa montaa yötä. Helpommalla pääsen kun lykkään tissin suuhun. Ja nyt vauva on kohta vuoden niin ilmassa on muutenkin eroahdistusta ja tississä roikkumista vaikka kotihoidossa vielä onkin. Ehkä se joskus tästä..

Ja lapsenkin, onhan hänellekin raskasta herätä elämänsä ensimmäiset kuukaudet joka ikinen yö monta kertaa. Eri asia tietysti, jos jotenkin nauttii yösyötöistä eikä rasitu niistä, mutta jos tosiaan voimat on koetuksella niin kannattaisi satsata ne viimeiset paukut kunnon unikouluun, ei yöaterioiden suunnitteluun.

Meillä vieroitettiin monta yötä ennen tuloksia.

Ja muutaman viikon päästä ei auttanut kuin palata takaisin yösyöttöihin, toisena vaihtoehtona koko perheen valvominen :/

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat