Vierailija

Tietäsikö joku, että saako äitiyspäivärahan miniminä vai miten, jos toimii yrittäjänä (yksityisyrittäjä) myös äitiysloman aikana?

Kommentit (4)

Eli edellisen vuoden verotettavien tulojen mukaan.

Toinen vaihtoehto on ilmoittaa puolen vuoden tulot (ennen äitiyslomaa).

Eli ei todellakaan tule minimiä :)

että jos jään äitiyslomalle, niin nostan kelasta YEL-maksustani määräytyvän päivärahan, vaikka tekisin töitä yrityksessäni. Mutta en aio nostaa yrityksestäni palkkaa lainkaan äp-raha kaudelta. En käsitä miksi en saisi tehdä yritykseni hommia äitiyslomallakin, jos en hyödy siitä rahallisesti mitään. Tosin kelahan ei varmaan tuollaista ratkaisua hyväksy, mutta aion silti toimia niin ilmoittamatta siitä kelalle.

Tarkoitin siis sitä, että kun äitiyspäivärahassahan on sellainen "määräys", että jos tekee töitä joinain päivinä niin siltä päivältä saa minimi päivärahan. Mutta miten siis yrittäjän kohdalla? Saako yrittäjä tehdä töitä omassa yrityksessään (toiminimi) ja silti saa korkeamman päivärahan myös niiltä päiviltä?

Eihän nyt kukaan yritystä lopeta äityslomalleen päästyään, mutta pitää työnteosta taukoa. Toki paperityöt yms ainakin mun piti hoitaa vaikken töissä käynytkään, paitsi tukkuja hoidin ja pari kertaa viikossa kävin paikanpäällä tarkistamassa, että kaikki oli firmassani kunnossa.Tiesithän, että yrittäjän äitiyspäiväraha lasketaan suoraan maksetun YEL-maksun mukaan. Kela näkee sen koneltaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat