Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mitä mieltä olette, uskaltaisikohan varovasti aloittaa maidon kokeilut? Pitäisikö se tapahtua lääkärin valvonnassa? Voiko maidolle siedättää? Pitäisikö käyttää allergiatesteissä ensin?Taustaa:kuusivuotias lapsi on kolmikuisesta asti ollut maitoallerginen. Pahimmat reaktiot anafylaksiatasoisia (2 kertaa) , niistä aikaa jo muutama vuosi. Viimeksi kesällä vahinkoaltistus, josta seurasi melkein välitön oksentaminen; antihistamiinin antamisen jälkeen lapsi oli kuitenkin kunnossa eikä reaktio mennyt hengitysteihin.Nyt jouluna lapsi on syönyt kinkkua päivittäin siinä missä muutkin perheenjäsenet, tosin hän sanoi, että sinappikuorrutus on pahaa, ja olen sen yleensä hänen paloistaan leikannut pois. Ei niin huolellisesti kuitenkaan ettei hän olisi sitä koskaan saanut, ja eilen tehtiin kinkkukeittoa, johon meni kuorrutuskin mukaan. Sitä syödessä tuli mieleen kysyä mitä sinappia kuorrutukseen oli käytetty ja totesimme että sellaista missä on kermaa ja kananmunaa (kananmunalle lapsi on myös ollut allerginen). Mitään pahempia reaktioita ei näyttäisi tulleen koko jouluna, ainoastaan suupielissä on rohtumat.Mitä neuvoisitte?

Kommentit (6)

Meilläkin on nyt 4 vuotias maitoallerginen poika ja me kokeillaan nyt lääkärin neuvosta laktoosittomia hapanmaitotuotteita. Pieninä määrinä näyttäisi sietävän.

Meillä on tosi suolistoperäiset oireet, joten reagoi heti vatsa kipuna ja ripulina.

Neuvoisin kyllä testaamaan valvotusti.Meidän poika oli 6 kk:den ikäisestä saakka tosi allerginen maidolle. Jo maidon sively iholle aiheutti rakkulat, kuin palovammassa. Siispä sisäisesti ei uskallettu paljon kokeilla. Mutta 4 - 5-vuotiaana poika aloitti kokeilut itse ja 5,5 vuoden ikäisenä voitiin jo siirtyä normaaliin maitoa sisältävään ruokavalioon. Maitoa ei poika tosin juo, kun ei ole oppinut.

sisältävää drinksua.Ehkäpä neuvottelisin asiasta lääkärin kanssa ensin ennen mitään kokeiluja. Maitolajejakin on olemassa erilaisia ja lääkäri saattaisi tietää, mistä uskaltaa aloittaa.

lääkärissä tehtävä altistus! Varsinkin jos noin pahoja reaktioita ollut!Meidän poika nyt 8 vuotias ja ollut allerginen alle puolivuotiaasta lähtien. Ja aina altistukset tehty lääkärin valvonnassa lasten poliklinikalla/lasten päiväosastolla.Ystäväni poika on niin allerginen, että lasillinen maitoa iholle kaatuneena aiheuttaa järkyttävät ihoreaktiot ja jopa hengitysvaikeudet! Tälle pojalle sattui tälläinen tapaus päiväkodissaan muutama vuosi sitten. Hoitajat antoivat mukana olleen epi-pistoksen, veivät suihkuun ja odottivat ambulanssia. Poika joutui sairaalaan ja joutui olemaan siellä muistaakseni viikon verran, kun ihoreaktio oli niin paha!Eli ota yhteys hoitavaan lääkäriinne.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat