surulline tilanne: veljeni on alkoholisti ja auttamisesta tuli kamala riita hänen vaimonsa kanssa

Vierailija

Elikkäs tilanne on seuraavanlainen. Veljeni nyt 40 vuotias on käyttänyt jo vuosien ajan liikaa alkoholia, mutta tilanne on parin viimeisen vuoden aikana hiljalleen pahentunut ja nyt pari kuukautta on ollut todella huonoa. Ennen hän tissutteli vähän, mutta nyt on kaksi tai kolme kaatokänniä viikossa ja muuta päivät pientä tissuttelua. Heillä on vaimonsa kanssa peräti kuusi lasta eli isän panosta perheeseen todellakin kaivattaisiin.olemme aina olleet hyvin läheisiä veljeni kanssa ja siksikin tuntuu todella pahalta katsoa hänen rappiotaan. Viimeisen puolen vuoden aikana veljen ulkonäkökin on muuttunut paljon, eikä todellakaan parempaan suuntaan. No nyt viimeisten kuukausien aikana veljeni on yrittänyt avautua minulle asioista jotka mieltä painaa ja olemme keskustelleet myös hoitoon hakeutumisesta, kun hän vihdoin ja viimein suostui myöntämään, että juominen on hänelle iso ongelma.no kaikeksi yllätykseksi sain joulupäivänä veljen vaimon vieraaksi, joka haukkuin minut totaalisen pystöön. Minulla ei kuulemma ole mitään oikeutta jauhaa veljeni kanssa heidän ongelmiaan eikä minun tarvitse tulla sekaantumaan heidän elämäänsä. Ja veljeni ei kuulemma hoitoon mene, kun saa vielä jotenkin työnsä hoidettua ja he tarvitsevat ne rahat. Kaikkein kauheinta tilanteessa on se, että tuo vaimo vieläpä ostaa sitä alkoholia veljelleni, aivan kuin kannustaakseen tätä juomaan. Tiedän, että heillä menee todella huonosti pariskuntana, varsinkin, kun veljeni joutui töissään huonompiin töihin nimenomaan tuon liiallisen juonnin seurauksena, kun on tullut paljon poissaoloja ja myöhästymisiä. Hän oli toisen veljeni vaimolle sanonutkin eräänä huonona hetkenä, kun tämä toinen veli vaimoineen oli löytänyt veljeni jostain reissultaan ja vieneet kotiin niin tämä vaimo oli sanonut, että kun tuokin juoppo jois itsensä hengiltä niin sillä siitä pääsisi kun ei ole varaa erotakkaan leskenä saisi silti eläkettä. Toki se saattoi olla vain suutuksissa päässyt lipsahdus, mutta nyt tuon riidan jälkeen, kun veli vimein olisi ottanut avun vastaan ja se näin tyrmättiin aloinkin pohtimaan josko toiveessa olisi jotain perääkin.En tiedä jaksoiko kukaan lukea, mutta on helpottavaa saada ajutukset jotenkin purettua. Todennäköisesti tilanne nytkin vain huononee, kun veljeni suree sitten tätä riitaakin. Vieläkin kuitenkin mietin, jättäisinkö veljen vaimon kiellot huomioimatta ja järjestäisin sen hoitopaikan vaikka sitten auttaisin taloudellisesti jos se vain rahasta on kiinni. Vai pitääkö tässä vain katsoa sivusta mitä tuleman pitää.

Sivut

Kommentit (19)

Lainaus:

Pelkääkö kälysi, että hänestä tehdään syntipukki tilanteeseen vai mikä tässä on taustalla?
Jos lukee ap:n viestin niin juuri siitähä tässä on kyse. Ap:n veli koko suvun suosiollisella avustuksella tekee vaimosta enemmän tai vähemmän syyllistä veljen ryyppäämiseen. Ap:n teksti on sitä täynnä (Vaimo kantaa viinaa miehelle ja mies purkaa pahaa oloaan sisarilleen ja veljiensaä vaimoille).AP:n kannattaisi ohimennen miettiä myös, mitä hänen veljensä on tehnyt, että vaimo on edes lähellä hänen kuolemansa toivomiosta. EI varmaan mikään unelma-aviomies.TOki ap:n pitäisi viedä veljensä hoitoon, jos veli siihen suotuu. HÄn voi tehdä sen ilman vaimoakin. Mutta hänen kannattaa ymmärtää sekin, että jos hän antaa veljnsä syyttää ryyppäämisestään vaimoaan MISSÄÄN määrin, hoidosta ei tule olemaan kovin kummoisia tuloksia.

Minä varmaankin yrittäisin saada veljeni vastaavassa tilanteessa hoitoon. Tosin aika heikot mahdollisuudet on onnistua jos vaimo laittaa tosissaan hanttiin. Miksi vaimo käyttäytyy noin? Luulisi, että hänkin olisi väsynyt katselemaan juoppoa miesta ja mitäpä se tekee lapsille. Pelkääkö kälysi, että hänestä tehdään syntipukki tilanteeseen vai mikä tässä on taustalla?

mun veli on 32v . olen nuorempi kuin veljeni ja tiedän et kukaan muu ei voi vaikuttaa juomiseen kun veli ite. tiedän senkin et tota menoo se tappaa ittesä . yks kerta joku äijä oli lyönny sitä pullolla päähän kun veli oli sammunu . kaks yli kahdeksan tikin haavaa päässä . se viina ja väärä seura huono yhdistelmä ja mikä sitä siinä seurassa pidättää ? tiedän ettei sillä oo selkärankaa yrittää ees olla juomatta,mut joskus jos tulee se tilanne et veli oikeesti haluaa hoitoon tuen häntä . sitä ennen ei voi kun katsella . painostamisella veli vaan menis kauemmas eikä pystyis pitää enää yhteyttä . t:keiju

vaikka vaimo ilmeisesti on hurjan paljon parempi vanhempi ja muutenkin elämänsä hallinnassa pitävä ihminen kuin miehensä. Ja tottakai tuollaisessa tilanteessa on syyllisiä, tässä tapauksessa veljesi. Kirjoitat aika ilkeästi kälystäsi, esim tuon raha-asian suhteen. Mutta kuten joku aiempi on kirjoittanut, kälysi on luultavasti perheensä joutunut aika tiukasti elättämään, kyllä alkoholisti juo mitä tienaa.Hyvä on, jos autat veljeäsi saamaan apua, mutta muista, että kälysi on veljesi toiminnan uhri, ja häneen on ihan turha sinun mitään tunteitasi purkaa.

Hänhän yrittää vain pelastaa veljensä ja oletan, että myös tämän perheen.Jos veljen vaimo tuo viinaa miehelleen ja ja on ääneen toivonut tämän kuolemaa, ei veljen elämällä ole vaimolle paljoa merkitystä. Olkoonkin, että juomisellaan on itse asian aiheuttanut. Jonkun täytyy antaa veljelle apua jos hän sitä itse haluaa ja myöntää tilanteen. Kyllä ne lapset mieluummin ottaisivat kuitenkin toipuneen alkoholistin isäkseen, kuin alkoholiin kuolleen isän. Ei mies ole paha välttämättä muuten kuin viinan kanssa.T. kuolleen alkoholistin tytär

kuuntele häntä, jos haluaa hoitoon auta siinä. Jos ei halua, anna olla. Veljesi vaimon mielipide on hänen ja hän eläköön sen kanssa. Alkoholisti paranee vain oman tahdon kautta!

En ole missään sanonut, että veljeni tilanteeseen on syytön. Josko näissä tilanteissa edes syyllisiä on. Toki aikuinen mies kaataa jokaisen annoksen isuustaan ja olen sen veljelle sanonutkin. Rahasta kiinnostus juontaa siitä, että vaimo on aina jo ennen näitä alkoholi ongelmia yrittänyt nyhtää rahaa joka paikasta. esim. vanhemmiltani. Nyt toki viimeisinä vuosina taloudellinen tuki on ollut enemmän kuin tarpeen. Se miten me yritämme auttaa, hänellä on harrastuksia, muutaman kerran viikossa ja kun asumme vierekkäin niin hän on saanut tuoda lapset minulle, koska veljeni hoitoon ei ketään voi jättää ja lapsista silti 4 on alle kouluikäistä. Vaimolla on vaikea perhetausta mikä antaa ymmärtämystä siihen miksi hänellä on luonteessaan tietynlaista kovuutta, hän ei varmasti ilman sitä olisi nuoruudessaan pärjännyt. Elikkäs omilta sukulaisiltaan hän ei apua voi saada. Olemme olleet kuitenkin aina kohtuullisen hyvissä väleissä. Hän itsekin meillä joskus pahimpina päivinä itkeskellyt tilanteen surkeutta.Ehkäpä hänkin säikähti sitä, että veljeni viimein on jollaintapaa tilanteeseen herännyt. Sillä ihan viime kuukausiin asti veljeni on väittänyt, että tilanne on hallinnassa.ap

se täytyy siskonkin hyväksyä, vaikka ei se tietenkään kiva juttu ole. Vaimolla on varmaan monenlaisia tunteita, ja ehkä paljonkin vihaa. Yritä saada veljellesi apua, hienoa jos on valmis lähtemään hoitoon, mutta älä syytä vaimoa siitä ettei jaksa olla empaattinen. Alkoholistin vaimona hän on luultavasti joutunut kokemaan paljon sellaista, että toipuminen ottaa aikansa.

Jos lipsuu aina vain henkeä uhkaavaan juomiseen, niin toki ei kannata erota, jotta vaimo ja lapset saisivat jonain päivänä perhe-eläkkeen. Vai saavatkohan lapset, vaikka eroaisivatkin? Ei nyt vielä haudata elävältä...

muuttaneet jo työtehtäviäkin (mikä senkin on laitonta noin vaan, olisi pitänyt pitää yt:t ja käydä se hoitoprosessi ensin läpi) ja sinä aikana ei työpaikkaansa menetä. Eli jos veli on hoitomyönteinen, nopeasti yhteys työpaikan työterveyshuoltoon ja pyörät pyörimään sitä kautta. Ja jos käly tykkää, että ilman isiä olisi helpompaa, ojenna sille käräjäoikeuden puhelinumero käteen, sitä kautta se onnistuu. Osityksen voi tehdä juuri niinkuin kaikille helpointa olisi, eikös vaan?

Mutta voit viedä veljesi terveyskeskukseen hakemaan reseptin antabusta varten ja käyntikortin a-klinikan ryhmään minne voi halutessaan mennä ihan vaan kuuntelemaan tai osallistumaan aktiivisestikkin.

Anna sen akan mielipiteineen olla, mutta älä myöskään arvostele sitä tai muutoin astu varpaille.

Ohjaa broidiasi, mutta älä kiihkoile, joko auttaa tai sitten ei..T: toipuva alkoholisti, alkoholisti vanhemmista ja alkoholistiveljen elämää seuranneena..

juopon vaimona hän lienee jo useammankin kerran toivonut, uskonut ja luottanut miehen lupauksiin ja parannuksiin ja tähän asti se on aina mennyt kuitenkin ensin kurkusta ja sitten viemäristä alas. Hän ei varmaan enää uskalla luottaa eikä toivoa, un ei kestäisi yhtään pettymystä. On tavallaan helpompi tietää, mitä helvettiä on tulossa kuin toivoa ja pettyä.Lisäksi on mahdollista, että juoppu mies on siedettävimmillään kun on kännissä. Monet juopot on vittumaisia selvinpäin, kun kokevat, että heidän elämästään puuttuu jotain (se viina) tai heilä kielletään jotain (se viina) eivätkä he osaa olla ilman. Jotkut on jopa väkivaltaisia just niinä selvempinä kausina, kun taas ryypätessään ne ei välitä eikä pystykään edes siihen. AIkanaan kun kuntoutuminen etenee tämä tietty muuttuu, kun elämään tulee muuta sisältöä, mutta veljesi ei ole tainnut sitä parempaa minäänsä juuri esitellä. Luulen, että veljesi vaimo pelkää tutun helvetin muuttumista ennalta arvaamattomaksi helvetiksi. TÄhän asti he ovat ainakin tienneet, mitä mies tekee ja miten siitä selvitään - tulevasta he eivät ehkä tiedä.Ja hei AP, lue omat tekstisi. Kyllä sä sitä vaimoa syyllistät. Kuinka te olette auttaneet ja vaimo vaan rahasta on kiinnostunut. Se vaimo sentään elättää ne lapset... Tuskin toi sun veljesi niin paljon ansaitsee, ettei joka senttiä ja enemmänkin myös joisi...

Minä en tiedä miksi vaimon reaktio oli tuo mikä oli. Häntä ei kukaan ole syyttänyt, päinvastoin olemme yrittäneet auttaa etenkin lastenhoidossa ja taloustöissä niin paljon kuin vain mahdollista. Hän on kuitenkin sellainen ihminen jolle vain raha on tärkeää, hän vetää kyllä itselleen jokaisen euron joka jostain vain tulossa on. Samoin hän yrittää ylläpitää kulisseja, mutta toki kaikki tietävät tilanteen emme me nyt niin kovin isossa kaupungissa asu. Hän on aina nauttinut ns. vallantunteesta, hänellä on ystävinäänkin vain ns häntä heikompia ihmisiä. Eikä veljeni ole koskaan saanut ottaa kantaa perheenpäätöksiin. Mutta noista vioista huolimatta hän on ollut omalla tavallaan hyvä vaimo, ottanut joak reissulta talteen ja lapsille hän todella hyvä äiti.Veljeni alkoholin käyttö on aina ollut liiallista jo ennen avioliittoa ja lapsiakin. Hän aloitti nuorena. Välissä on joitakin parempia vuosia, mutta hän ei kestä takaiskuja ja tässä aikuisiällä on ollut pari isompaa vastoinkäymistä, jotka ovat syösseet tilanteen tähän.Olen itse joskus nuorempana ollut päihdehuollossa töissä ja minusta veljeni tilanne on niin huono, että ainakin alkuun hän tarvitsisi jonkinlaisen laitospätkän, en hetkeäkään usko, että tästä tilanteesta avohoidon puolella enää noustaan.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat