Matkustaminen etelään kahden lapsen kanssa, kokemuksia?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mietimme mieheni kanssa matkaa Teneriffalle tai Lanzarotelle kahden pikkulapsen kanssa (poika, 3,5v ja tyttö 6kk). Onko kenelläkään kokemusta kahden lapsen kanssa matkustamisesta? Onko mitään käytännön vinkkejä? Emme esim. tiedä, mitä tehdään lastenvaunujen kanssa: onko mahdollista ottaa mukaan isot yhdistelmävaunut, voiko vuokrata ne paikan päältä tai ostetaanko matkarattaat? Miten lapset laitetaan nukkumaan hotellissa?Matkustimme aikaisemmin esikoispojan kanssa eikä ollut mitään ongelmia, mutta hän oli silloin vanhempi (1v4kk) eikä meidän tarvinnut miettiä sellaisia ongelmia kuten vaunuja ja vaikkapa mistä saisi purkkiruokaa ?:|

Kommentit (3)

Me olimme kanssa Mallorcalla viime kesänä viikon reissulla.Poika oli silloin melkein 2v ja tyttö melkein 4kk.Meillä molemmat matkusti sylissä,teillä vanhempi saa jo onneksi oman paikan.Joten te pääsette mahdollisesti vierekkäin istumaan lennolla.Meidät laitettiin eri riveille ja keskipaikoille!!!!Paikan päällä isommalle olimme varanneet matkasängyn,pienempi meni kainossa.Matkarattaisiin olin virittänyt pehmeän kantokopan ja se toimi todella hyvin.Isommalle otimme sateenvarjorattaat.Suomen pääsä pakkasimme rattaat yhteen isoon pussiin,jonka saimme kentältä;sen säästimme myös paluumatkalle.Rattaat meni ongelmitta.Perillä käytin myös kantoliinaa ja Ercon reppua:verrattomia molemmat.Isommalle syötimme lounaaksi lasten purkkiruokaa, jota höystimme vihanneksin.Helppo niitä oli sieltä löytää.Päivällisen hän söi kanssamme ravintoloissa.Puuroa ei ollut tarjolla aamiaisella,joten otimme omat hiutaleet mukaan.Vaipat veimme myös,koska matkalaukuissa oli tilaa.Ja takashan niitä ei tarvinnut roudata ;-) Mutta sieltä saa myös aivan oivallisia.Eli oikeastaan mitään 'ongelmaa' ei ollut.Olen kyllä sellanen,että otan mukaan mahdollisimman paljon elämää helpottavia tavaroita,koska arki vieraisilla on kuitenkin haasteellsisempaa.Eli varauduin lääkkein ja rasvoin pieniin pipeihin ja hiertymiin.Aurinkosuojavaatteet olivat pojalle ehdottomat.Susittelen!Hyvää matkaa!!!!

...ja mukana oli matkarattaat. Paikan paalla vuokraaminen kuulostaa minusta hankalalta ja oma kokemus esim. paikanpaalta vuokratuista auton turvaistuimista on todella huono (=laatu ja turvallisuus eivat vastanneet ollenkaan omiamme, eli otamme nykyaan omat istuimet ruumassa mukaan). Nain kylla myos perheita joilla oli isommat vaunut (esim. Boogaboo Frog) mukana, mutta ihan sellaisia suomalais/saksalais/ruotsalaistyyppisia todella isoja "tankkeja" en muista nahneeni. Toisaalta saahan nekin lentokoneen ruumaan, eli lopulta aika sama lienee. Kannattaa ottaa isoja muovikasseja esim. jatesakkeja ja pakkausteippia etta saa ne pakatuksi (Helsingin lentokentalla saa ne "talon puolesta" mutta kaikilla maailman lentokentilla ei ole vastaavaa palvelua) jos ei halua etta nuhjaantuvat ruumassa. Meilla oli tarkoituksella huone jossa kaksi parisankya, lapset nukkuivat joko minun kanssani yhdessa tai sitten keskenaan. Kun toinen on vasta 6 kk, kannattaa etukateen ottaa selvaa etta hotellissa on ns. "baby cot" eli vauvojen matkasanky ja varata sellainen (niita voi olla vain muutama eli ei kannata odottaa etta tullessa pystyy sellaisen saamaan jos ei ole varannut; kaikilla hotelleilla ei ole ollenkaan). Purkkiruokaa saat noista paikoista ihan ruokakaupasta, voi olla tosin eri merkkia ja tyylia kuin olet tottunut (Bonaa ja Pilttia ei tietenkaan saa, mutta esim. Nestlea kylla), eli jos on kovin ronkeli lapsi niin ehka kannattaa ottaa omat evaat mukaan. Hyvaa matkaa!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat