Onko eskarilainen liian pieni leikkimään pihalla

Vierailija

kavereiden kanssa ilman aikuista?

Kommentit (9)

Jos vieressä on tie, pihassa pyörii narkkareita tms. epämääräistä porukkaa, niin ei. Jos on turvallinen ja rauhallinen piha ja kotoa näköyhteys pihaan, niin miksi ei?

Ainakin tuttavapiirissä eskarilaiset kulkee aika vapaasti oman pihansa ulkopuolellakin ilman aikuisia. Riippuu toki paljon lapsesta itsestäänkin.

Hyvää harjoitusta kouluun menoa varten. Tietenkin, riippuu lapsesta ja pihasta - jos tenava on karkailevaa sorttia ja vieressä on moottoritie tai ranta niin kannattaa harkita. Mutta meillä omakotitalon aidatussa pihassa lapset on leikkineet muutaman kerran ns. valvovan silmän alla kolmistaan ja pienin on 3½ v. Valvova silmä tarkoittaa sitä, että seurailen ikkunasta mitä puuhaavaat ja että pysyvät pihassa. Kerrostalon pihaan en toskikaan 3-4 vuotiasta päästäisi.

uskallan päästää.

Naapuripihalla onkin leikkinyt ilman aikuisia. Varoittelen tietysti aina autoista ja mopoista, vaikkakin tosi rauhallinen asuinalue onkin.

Lapsi oppii pikkuhiljaa omatoimisemmaksi, on sitten helpompi ehkä kouluunkin lähteä.. Tai ainakin toivon niin.

Poika on ollut niin ujo ja arka tähän asti, että ei ole yksin edes halunnut ulkona leikkiä, omassa pihassakaan siis. Nyt viime aikoina on rohkaistunut ja saanut kavereita naapurin lapsista

Me asuimme kerostalossa kun tyttö oli eskari ja ei edes halunnut itsekseen mennä pihalle leikkimään. No pihalla ei ollut kuin yksi keinu, mutta aika lähellä oli puisto, mutta kun ei ollut yhtään kaveria lähellä, niin ei yksin halunnut mennä. Silloin ei siis ollut ulkona ilman aikuista.Sitten kun on nyt muutettu omakotitaloalueelle. Naapurissa on 5 taloa, joissa samanikäisiä lapsia, niin lepset leikkivä kaikki yhdessä toistensa pihoilla ja metsässä. Tämä on siis todella rauhallinen alue pienessä maalaiskylässä.Minä uskallan laitta 3,5 -vuotiaan ulos muiden kanssa leikkimään. tosin aina välillä käyn tarkistamassa, että kaikki ovat paikalla, siis myös naapurin 3,5 vuotias lapsi (jonka kanssa aina leikkii). Myös muut ovat hyvin tietoisia, että kuka on misäkin. Kun kyselen pienten perään, niin vastaus voi tulla ihan keneltä tahansa joko naapurin lapsilta tai omilta. Siksikin uskallan noinkin pinene laitta, koska ei ole ollut koskaan "karkailevaa" laatua ja on todellakin rauhallista aluetta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat