Vierailija

Mietin tuota yhdistelmää, joka on kai nykyisin melko yleinen.Parantuuko masennus tai auttaako se jotain, jos jää kotiin loppuelämäksi? Näin sivullisen silmin voisi äkkiseltään kuvitella, että työpaikan vaihdos olisi parempi. Itselläni on eräs läheinen, joka masennuttuaan opiskeli ns. alemman tason koulutuksen/ammatin, käy nyt töissä ja pärjää ihan hyvin. Melkein huonommin pärjää lomalla ollessaan. Niin vaativia töitä, kuin mihin hän olisi pystynyt pelkästään lahjakkuutensa perusteella, hän ei enää voinut tehdä. Ei siis saa enää niin hyvää palkkaa kuin ennen, mutta ei työ vaadikaan yhtä paljon keskittymiskykyä tai ole yhtä stressaavaa.

Kommentit (7)

Tästä on nyt jo yli 30 vuotta aikaa. silloin masennus ei ollut yleinen sairaus eikä ainakaan trendisairaus. Lääkäri kirjoitti eläkepaperit suht. helposti. Masennus on hänellä edelleen tallella, välillä pahempana, välillä ei huomaa mitään. Nyt hänellä on tulleet muut vanhuuden sairaudet mukaan kuvioihin. Kuitenkin tämän ihmisen kannalta näyttää siltä, että toisaalta sairaus ei ollut ohimenevä vaan suht. pysyvä, Toisaalta hän olisi pystynyt 30 vuoden aikana hyvinkin jotakin työtä tekemään aika ajoin. Läheisten kannalta on ollut raskasta, että hän on ollut vaan kotona ja aika tullut pitkäksi, niin läheisten olisi täytynyt sisältöä järjestää hänen elämään. Identiteetiltään hän on aina ollut "sairas".

en todellakaan kadehdi masentuneita. Mietin vain, auttaako tuo kotonaolo mitään vai ei. Läheistäni ei auttaisi, ja hän on oikeasti todella vakavasti masentunut, mielestäni lähes kroonisesti tai ainakin hyvin usein toistuvasti. On ollut sairaalahoidossakin, mistään pienestä "pahasta olosta" ei ole kyse. Tietysti ihmiset ovat erilaisia.ap

minulla kun masennukseen liittyy myös sosiaalisten tilanteiden pelko, joka vaikeuttaa ulkomaailmassa toimimista. Stressi kasvaa heti, kun johonkin pitäisi lähteä. Rauhoittavilla selviää kauppa- yms. menoista, mutta jokapäiväinen töihinmeno veisi minut itsemurhan partaalle.

on niin maassa, ettei pysty menemään töihin. masennus on sairaus. Kokemuksesta voin sanoa, ettei kukaan huvikseen jää sen takia sairauseläkkeelle!

Toimeentulo tulee sitten eri tukien muodossa. Yhteiskunnassa ei panosteta nuoriin työkyvyttömiin henkilöihin. Valitettavasti on omakohtaista kokemusta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat