Jos on avioehto ja äiti koko kymmenvuotisen liiton ajan hoitanut lapsia kotona,

Vierailija

niin onko mahdollista saada jotenkin tasoitusta. Mies saanut kerättyä omaisuutta ja mammonaa liiton aikana ja äiti siis hoitanut lapsia (opinnotkin jäivät kesken).

Sivut

Kommentit (32)

ihan vain siitä syystä, että aviopuolisoilla on elatusvelvollisuus toisiinsa nähden....Avoliittoon en nyt ota kantaa eikä sitä voi mitenkään rinnastaa avioliittoon.

Joten ei ole tyhmä äitiparka.Avioehtoja on varmasti erilaisia, mutta meillä esimerkiksi avioehto koskee ennen avioliittoa hankittua omaisuutta sekä perintöjä ja oli siinä jotain muutakin. Eli siis avioliiton aikana hankittu omaisuus on yhteistä. Ja näin se omaisuus, jonka hankkimista äiti on tukenut hoitamalla miehen lapsia kotona, jaetaan erossa puoliksi. Ihan reilua, eikä tarvi äitiä tyhmäksi haukkua.Avioehdossa voi olla erilaisia ehtoja, esim. kuinka kauan on voimassa, miten lapset vaikuttavat, koskeeko myös kuolemantapausta, jne.

Lainaus:

Oikeus kohtuullistaa puoleen ja toiseen.Jos on 6 kk avioliitto ilman avioehtoa, kumpikin saa pitää sen mitä omisti ennenkin.Jos on 10 v avioliitto avioehdon kanssa, oikeus tasoittaa omistuksia, eli päättää kuten avioehtoa ei olisikaan.
Muuten vaan kohtuullistamista ei tehdä jos kumpikin on ollut töissä ja toisella on vaan isompi omaisuus.

Sitä ei kukaan pysty lupaamaan paljonko ja joka tapauksessa joudut siis hommaamaan juristin, joka laittaa puolestasi kanteen jne.Tiedäthän, ettei oikeusaputoimiston asiakkaaksi päästyään ole pakko käyttää toimiston juristeja? Siis näin ainakin Helsingissä. Kannattaa puhua asiasta toimistossa ja hommata sitten kaikkein suurihampaisin valkohai mitä löytää perheoikeuteen erikoistuneiden joukosta. Se voi merkitä loppuelämäsi kannalta paljonkin.Ja tosiaankaan en ymmärrä ihmisiä, jotka menevät kotiäideiksi noilla ehdoilla. Mitä siinä kohtaa ajatellaan, kun noihin nimiä laitetaan?

Totta, oikeus usein haettaessa kohtuullistaa avioehtoja tai avio-oikeutta. Se ei kuitenkaan ole mikään automaatti. Suomessa on sopimusvapaus ja mikään laki ei kiellä tekemästä itselle epäsuotuisia sopimuksia. Joissain tapauksissa niitä saatetaan kohtuullistaa, mutta sopimusvapauden merkitys on kuitenkin myös suuri. Ikinä ei pidä pistää nimeään sopimukseen, jota ei ole valmis täyttämään ja kuvitella, että jos ikävät seuraamukset joskus lankeavat, oikeus ja kohtuullistaminen pelastaa.Lainaus:

Oikeus kohtuullistaa puoleen ja toiseen.Jos on 6 kk avioliitto ilman avioehtoa, kumpikin saa pitää sen mitä omisti ennenkin.Jos on 10 v avioliitto avioehdon kanssa, oikeus tasoittaa omistuksia, eli päättää kuten avioehtoa ei olisikaan.

Mitä todennäköisemmin sitä sovitellaan. Sovittelun kohteeksi eivät kuitenkaan voi tulla toisen saamat perinnöt.Sitä voi sitten kysyä, että kolmekymmentä vuottako niitä lapsia piti hoitaa. Ehkä opintojen jääminen tarkoittaa sitä, että pelkästään ei ole tämmöisestä syystä kyse eli tuskin ihan fifti-sixti jakavat.

Kymmenen vuotta kertyy monilapsisessa perheessä helposti.Lainaus:

Mitä todennäköisemmin sitä sovitellaan. Sovittelun kohteeksi eivät kuitenkaan voi tulla toisen saamat perinnöt.Sitä voi sitten kysyä, että kolmekymmentä vuottako niitä lapsia piti hoitaa. Ehkä opintojen jääminen tarkoittaa sitä, että pelkästään ei ole tämmöisestä syystä kyse eli tuskin ihan fifti-sixti jakavat.

Tavallisin ehto lienee se, että joko rajataan kaikki tai sitten vai perinnöt. Tuosta aloituksesta voinee päätellä, että kummasta tyypistä on todennäköisemmin kyse. Toki ehtoja on vaikka maailman ääriin asti olevia erilaisia, joissa voidaan rajata vaikka mummon kahvikalusto tai vaarin mökki vaan ja sekin eri tavalla oli kyseessä avioero tai kuolemantapaus. Suurin osa ihmisistä on vaan usein niin pihejä, että eivät edes teetätä avioehtoa lakimiehellä, jolloin siitä seuraa, että suurin osa on edellä mainitun kaltaisia.

No tämä on tämmöistä saivartelua sitten jo, mutta ei se avioehto muutu siitä mitenkään yksipuoliseksi. Jos mies taas olisi ollut kotona vaikka sairaseläkkeellä ja nainen käynyt töissä ja kerännyt itselleen omaisuutta tai perinyt jotain, niin tilanne olisi päinvastoin ja kuitenkin avioehto toimisi ihan samalla tavalla.Yksipuolinen avioehto tarkoittaisi vaikka sitä, että tuossa alkuperäisen tapauksessa olisi sovittu, että miehellä on avio-oikeus naisen omaisuuteen ja naisella ei miehen. Silloin mies saisi vielä puolet naisen omaisuudesta oli kummalla tahansa enemmän rahaa.

Niin ja lisättäköön vielä, että tuolle kutoselle puhuin siis siitä, että todennäköisesti kyseessä kuitenkin "molempia samalla tavalla kohtelevasta" eli siinä mielessä tavallisesta avioehdosta. Tuommoisia kutosen mainitsemia yksipuolisiakin avioehtoja on olemassa, jolloin toisella on avio-oikeus toisen omaisuuteen ja toisella ei, mutta tuskin tässä oli kyse siitä.

Voidaan hyvinkin kohtuullistaa jos toinen on tosiaan ollut 10-20v kotona ja toinen tienannut ja sen tienanneen nimissä on talot ja iahn kaikki :)

Lain esitöissä on todettu muun muassa, että avioehtosopimuksen syrjäyttäminen saattaisi tulla kysymykseen erityisesti silloin, kun se on tarpeen asunnon ja taloudellisen perusturvan järjestämiseksi vähävaraiselle puolisolle pitkäaikaisen avioliiton purkauduttua avioeron perusteella tai kun puoliso on olennaisesti myötävaikuttanut toisen puolison avio-oikeudesta vapaan omaisuuden hankkimiseen tai kartuttamiseen.

No näin juuri, mutta sitä juuri tarkoitin, että jos on jäänyt 30 vuodeksi kotiin ja sitten tulee ero (kuten vaikka korkeasaaren Ilkalla kai tuli), niin silloin ei jaeta tasan.Niin, mutta siis jos tuon miehen omaisuus on osin perittyä, niin niitä ei varmastikaan ainakaan sovitella.

jossa on turvattu vuosiksi kotiin jäävän omaisuus :) Suosittelen tosiaan asian osaavaa juristia ehdon tekoon... Eikä todellakaan pidä allekirjoittaa mitään netistä tulsotettua "yliepätevää" KAIKKI ON MUN JA SILLÄ SIISTI!-ehtoa.Jokaisessa liitossa on omat erityiskohtansa jotka kannattaa tarkoin harkita eikä niitä välttämättä tule itselle mieleen.... Tämä ehto on voimassa vain eron varalta Eli ei ollenkaan kuolemantapauksessa.AVIOEHTOSOPIMUSMe allekirjoittaneet kihlakumppanit, jotka aiomme mennä naimisiin, sovimme seuraavaa.1. Mikäli avioliittomme purkautuu avioeron vuoksi, kummallakaan meistä ei ole avio-oikeutta puolison omistamaan omaisuuteen,-jonka toinen omistaa ennen avioliittoa eikä tällaisen omaisuuden sijaan tulleeseen omaisuuteen,-jonka toinen puoliso on saanut avioliiton aikana perintönä, testamenttina tai lahjana, eikä myöskään tällaisen omaisuuden sijaan tulleeseen omaisuuteen.Selvyyden vuoksi toteamme, että em. Avio-oikeudesta vapaan omaisuuden tuotto on kuitenkin avio-oikeuden alaista omaisuutta.Avioliittomme aikana hankkimamme yhteinen tai jommankumman yksityinen omaisuus on avio-oikeuden alaista omaisuutta.2. Mikäli avioliittomme purkautuu toisen puolison kuoleman johdosta, leskellä on kuitenkin avio-oikeus kaikkeen kuolleen puolison omaisuuteen edellyttäen, ettei siitä ole määrätty toisin lahjakirjassa tai testamentissa, jolla toinen on saanut itselleen kyseisen omaisuuden.Allekirjoitukset jne..........

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat