Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Missä ja millä tavalla kannattaa laitattaa reiät korviin?

Vierailija

Onko tavoissa suurtakaan eroa tai "paranemisessa". Miten nykyisin hoidetaan ja kuinka pitkään? Ja vielä, minkä ikäiselle olette antaneet laitattaa reiät?

Kommentit (12)

Lainaus:

Miten ne siellä lävistäjällä laittavat? Voiko luottaa, että on puhtaat välineet?
Laittavat yleensä melko vahvassa humalassa. Jos pyydät korvaan, se yleensä tulee esim. varpaiden väliin. Voi luottaa että on puhtaat välineet, lävistäjät näet säilyttävät välineitään persvaossa, nivusissa (pallihiki on plussaa) ja varpaiden väleissä

Toinen vaihtoehto on ampua se koru suoraan korvaan. Meidän tytölle laitettiin vanhalla ampumissysteemillä, mutta sanottiin ettei saa mitenkään liikaa hoitaa niitä - muutama kerta septidinillä ekan viikon aikana korkeintaan, muuten vedellä suihkussa käydessä. Titaanikorut ensikorviksiksi parhaat (ainakin meidän kokemuksen mukaan). Niin ja tytär oli 5v kun sai korvikset.

Meillä - kahden henkilön huimalla otoksella - tuo lävistäjän tekemä reikä ja sen vesihuuhtelu oli huomattavasti parempi systeemi.Kaikki laittajathan tietysti kehuu omat systeeminsä ja haukkuu toisten ja kun asia ei oikein terveydenhuollon ammattihenkilöstölle kuulu ennen kuin on vakavia ongelmia, niin vaikeapa sitä on tietää, mikä on yleispätevästi parempi.Onnea uusille koruille. Ne on nyt hyvin tärkeä asia =)

Kun esikoinen sai reiät vasta 14-vuotiaana ja ne laitettiin lävistäjällä. Tosin ei ole ollut tulehduksiakaan.Hoito-ohjeena oli lämmintä vesisuihkutusta alkuviikot suihkun yhteydessä, ei missään nimessä desinfiointiaineita.Luin noita ohjeita ja tulin ajatelleeksi, että niin: eihän mitään desinfiointiainetta laiteta muihinkaan paraneviin haavoihin esimerkiksi leikkauksen jälkeen. Normaali pieni kudosnesteen tihkuminen tai lievä paranevan kudoksen turvotus ei ole infektio.Omat, aikoinaan ampumalla laitetut reiät olivatkin ahkeran Neo Amiseptilla puhdistelun tuloksena vähän väliä punottavat ja kuumottavat. Se oli teko- ja hoitotapa siihen aikaan.Muita omia kokemuksia ei ole, en osaa sanoa, onko jotain "tieteellistä totuutta" tässä asiassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat