Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

4-vuotiaalla tytöllä on jo muutamia viikkoja ollut vatsa kovalla. Olen yrittänyt tarjota luumuja, mutta ei suostu niitä syömään. Syö puuroa, leipää, hedelmiä jne runsaasti, mutta ne ei tunnu vatsan toimintaan auttavan. Nyt alkaa vatsan kovuus olla oikeasti jo ongelma, ulostaminen on erittäin kivuliasta ja kestää kauan, tuloksena kourallinen sormenpään kokoisia kivikovia papanoita. Nyt kaipailisin vinkkejä tilanteen helpottamiseen, mitkä apteekin käsikauppa-valmisteet olette todenneet toimiviksi ja nimenomaan lapsille sopiviksi?

Kommentit (3)

Hei,meillä on auttanut sekä 4v että 2v ikäisillä movicol junior. Saa ehkä ilman reseptiäkin, mutta meille useampi lastenlääkäri suositellut ja kirjoittanut reseptin. Joka päivä samaan aikaan pussillinen movicolia sekoitettuna n.0,5dl vettä ja 2dl mehua. Muutaman päivän kuluttua suoli toimii lähes säännöllisesti. Movicol ei aiheuta suolelle tottumista. 2v kanssa oli aika paha ummetus ja tod.näk peräpukamat (tuli välillä verta ulostaessa aika reippaastikin), joten sai alkuun 3pvä mikrolaxia 1/2tuubia iltaisin ja sen jäkeen movicol päivittäin. Suositeltiin myös allergiatestejä, koska allergiakin voi aiheuttaa ummetusta, sekä maidon vähentämistä.

Jos "täysi stoppi" jo tullut, eli kivikova kokkare, käytä "torpedoa" eli esim. Microlaxia peppuun (en tiedä, onko vielä tällä nimellä), rikkoo ulostemassan. Jos vatsa vain kovalla, Levolac ainakin ihan toimiva, alkuun iso satsi, sitten muutama päivä ylläpitoannosta. Ja paljon vettä (siis ei mitään sokeripitoista, joka kovettaa). Nämä ainakin meillä toimivat. Toivottavasti tästä apua!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat