Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

4-vuotiaalla tytöllä on jo muutamia viikkoja ollut vatsa kovalla. Olen yrittänyt tarjota luumuja, mutta ei suostu niitä syömään. Syö puuroa, leipää, hedelmiä jne runsaasti, mutta ne ei tunnu vatsan toimintaan auttavan. Nyt alkaa vatsan kovuus olla oikeasti jo ongelma, ulostaminen on erittäin kivuliasta ja kestää kauan, tuloksena kourallinen sormenpään kokoisia kivikovia papanoita. Nyt kaipailisin vinkkejä tilanteen helpottamiseen, mitkä apteekin käsikauppa-valmisteet olette todenneet toimiviksi ja nimenomaan lapsille sopiviksi?

Kommentit (7)

Meillä on sama ongelma aina ajoittain. Teillä onkin jo hyvä kuitupitoinen ruokavalio (puuroja) ja juo paljon. Oletteko myös karsineet jugurtit ja juustot? Ne kovettaa tosi paljon ja meillä nimenomaan jugurtin syönti oli täysin yhdistettävissä ummetuskausiin.

Yllättäen ratkaisukin löytyi kyllä jugurtista, nimittäin activia-jugurtista, johon on lisätty jotain vatsan toimintaa edistävää. Meillä lapsi syö nyt jugurtin päivässä, mikä on suositus ja vatsa on toiminut kuin unelma. Tuotteessa on jopa takuu eli jos ei toimi 14vrk aikana, saa rahansa takaisin. Mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

Meillä kokeiltiin myös apteekista saatavia laksatiiveja, mutta meillä ne toimi liian hyvin eli kakka meni liian löysäksi ja sitä tuli niin usein, etten laksapäivänä lasta voinut edes laittaa tarhaan. Rouheita ja leseitä lapsi taas ei suostunut syömään. Tämä activia-jugurtti oli siis täysin vaivaton ja toimiva. Makujakin on monta.

Meillä on vaiva alkanut jo helpottaa, tosin lääkitys on edelleen käytössä. Suurin piirtein vuosi meni, ennen kuin alkoi helpottaa. Tutkimuksia tehtiin 3-vuotiaalle kovasti, suolta tyhjenneltiin nenä-mahaletkun kautta ja lääkkeitä oili useita käytössä, "parhaimmillaan" neljät eri lääkkeet päivässä. Lapsi laihtui ja riutui, mutta pikku hiljaa alkoi näkyä valoa tunnelin päässä. Kierrehän tuosta kakkaamattomuudesta tuli nopeasti ja sitä kierrettä oli tosi vaikea katkaista. Tämä oli koko perheellekin tosi raskasta, koska asia pyöritti koko perheen menoja ja arkea.Kannattaa mennä heti asiantuntevalle lääkärille. Me tehtiin niin, mutta silti vaiva kesti noinkin kauan. Ja edelleen lasta täytyy päivittäin muistuttaa kakalla käymisestä, ei mene omatoimisesti. JA onneksi on vakuutus, joka korvaa lääkkeet, eivät ole muuten kovin halpoja :)

Ja lisäyksenä vielä. Meillä eivät käsikauppavalmiste Microlaxit (peräruiskeet) auttaneet ollenkaan, olo vain tuli entistä tuskaisemmaksi ja kipeämmäksi.

hei, laitoin sinulle viestin tonne terveyspalstalle.. Luin sen jälkeen vielä uusiksi viestisi. Meillä 2v:llä oli ihan sama papana uloste. Se jää suoleen muodostuneeseen "pussiin" ja saatava ensin ulos mikrolaxilla. Suosittelen kuitenkin käyntiä lastenlääkärillä, joka allergioihin tai suolistovaivoihin erikoistuneella. Tsemppiä!!

niin heitänpä vielä peliin yhden ehdotuksen: allergia? Meidän tyttö nimittäin oireilee tietyille ruoka-aineille (mm. tomaatti) ummetuksella ja muilla suolistovaivoilla.Suolioireisen allergian yleisempi oire on ripuli mutta meidän kokemus on että myös toisin päin voi oireilu mennä... En sano että teidän tytöllä olisi allergiaa mutta en tiedä kuinka moni oikeasti on tietoinen ummetuksesta allergiaoireena. Sekin siis kannattanee ottaa huomioon ja poissulkea kun lähtee miettimäään ummetuksen syitä.-minskuliina

Ollaan käyty ihan lääkärissä tutkimuksissakin.

Ensiksi pitäisi saada se kova kakka pois suolesta, eli peräruiskeella. Kysy apteekista mitä suosittelevat 4-vuotiaalle. Ostat myös apteekista semmoista tippaa joka auttaa kakan löysyttämiseen. Otetaan nesteen kanssa;en muista nyt nimiä.Dementtia iskee.

Sitten meitä kehoitettiin myös lisäämään pellavan siemeniä esim.ruokaan tai viiliin,jugurttiin.

Tässä kaikessa menee aikansa, ja peräruiskeen voi joutua antaa muutamia kertoja ennen kuin kakka on saatu pois kunnolla suolesta. Eli viikossa tämä homma ei hoidu vaan vaatii aikaa.

Koittakaa kestää ja tsemppiä!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat