Mitä teidän poikalapsilla on tarhassa sisävaatteina?

Vierailija

Minulla on kauhea ongelma noiden sisävaatteiden kanssa. Lapsi aloittaa päiväkodissa loppiaisen jälkeen, ikää 3v. Laitatteko pojille pikkukalsarit alle, vai pelkät pitkät kalsarit vai sekä että? Tuntuisi, että pitkät kalsarit college-housujen kanssa on liikaa, mutta pikkukalsarit + collarit taas tönköt haalarin alla? Itsellä ainakin tulisi hiki kaksilla pitkillä housuilla sisällä varsinkin kun on koko ajan liikkeessä niin kuin lapset ovat (meidän poika vilkas ja taatusti juoksee/liikkuu mahd. paljon sisällä). Ja voinko luottaa, että päiväkodin hoitajat riisuvat sisähousut lapselta pois ennen kuin laitetaan esim. villapuku päälle? Tosin pikkukalsarit + collarit olis sinänsä kätevä vaate, ettei tarvitsisi edes takaisin riisua ja pukea housuja, vaan voisi vetäistä villahousut siihen päälle. Voi tosin tuntua aika tönköltä? Lapsi itse ei osaa valita vaatetustaan, joten vaatii aikuisen ohjausta mitä pistetään päälle, joten mistä tiedän että nämä housuasiat mietitään siellä loppuun asti ettei lapsi vaan palele/joudu hikoamaan?Toinen asia koskee pipo-asiaa. Onko lapsella parempi olla kypärämyssy päähineenä, meillä ei sellaista ole, vaan on pipoja ja sinne alle ohut kypärämyssy. Mistä voin luottaa, että pukevat lapselle kummatkin päähän? Kaula jää paljaaksi jos pistävät pelkän pipon. Lapsi itse ei kunnolla osaa pistää näitä päähänsä. Olisiko kannattavampaa ostaa yksi kunnon paksu kypärämyssy?

Kommentit (9)

Meillä on ainakin pojalla sellaisia H&M:n pehmeää materiaalia olevia collareita, joissa ei ole taskuja tai muita "ulokkeita" eli eivät ole haalarin alla mielestäni ollenkaan tönköt.

mitään sisällä ja ulos mennessä. Eivät varmasti edes muista kuka äiti mitäkin vaatetusta sisälle ja puvun alle ulos toivoo.

Meillä kotona poika ei koskaan ole pitkissä kalsareissa ja sisähousuissa, mutta pk:ssa on, koska haluan hänen menevän ulos kalsareissa ja sisähousuissa. Näillä pakkasilla ei siis ole tarvinut vielä villapukua.Meidän pojalla on aika monet sellaiset ohuet sisähousut. Esim. H&M:stä sellasia kahisevia, ei vuorta.

Jos ajattelee laittavansa college-housut, niinulos mennessä on se ongelma, että sukat ei tahdo siinä päällä pysyä. Siksi ne pitkät kalsarit on parhaat.Mun mielstä tosi huonosti pk:ssa edes kaivelevat lapsen reppua. Eli ne mitä haluan ulos pitää roikkua esillä siinä naulakossa. Esim. kauluri tai villapuku. Niitä ei repusta kaiveta esille.

Kypärämyssyä suosittelen. On oikeasti mahdoton uskoa, että pk:n kaikki hoitajat sekä opiskelijat ja muut harjoittelijat (jotka usein pukemisessa apuna) muistavat laittaa kypärämyssyn ja pipon.

Meillä on pojalla ollut pitkät kalsarit ja melko ohuet sisähousut, ei useinkaan collegehousuja. Ulos mentäessä sisähousut pois, välihousut /villikset jalkaan ja haalari päälle.Talvella on tietty eri asia kuin kevät-kesä-syksy aikaan, mut meille on esitetty toivomus, että lapsilla olisi erilliset sisä ja ulkovaatteet. Eipä sitten hiekkaa, kuraa tai märkiä vaatteita tarvitse pitää sisällä, jos ulkona sattuu vaatteet fuskaamaan ja lapsi kastuu läpimäräksi.Mutta juttelemalla vaatetushuolestasi päiväkodin työntekijät auttavat alan ammattilaisina mielellään.

Pojalla on yleensä päällä hihaton aluspaita ja pitkähihainen trikoopaita. Collegessa hikoaa kovasti, muutenkin on sisällä usein t-paitasillaan kotona ja päiväkodissa.Pikkareiden päällä on trikoiset pitkät kalsarit aina, jos vähemmän kuin +5 ulkona. Niiden päällä collegehousut tai ohuet rennot farkut.Kovemmilla pakkasilla puetaan haalrin alle näiden lisäksi vielä villavaatteet, pikkupakkasilla pelkästään villapaita. Aina ovat osanneet päiväkodissa valita säänmukaiset kamppeet.Päässä on kovilla pakkasilla Kivatin villainen vuorellinen kypärälakki, leudommilla ilmoilla Reiman korvaläppäpipo ja kauluri. Kerran kauluri oli unohtunut kotiin, eikä repussa ollut sattumalta varalla trikoista kypärämyssyäkään. Olivat ihanasti huomanneet asian ja laittaneet pojalle hupun päähän :)

Naulakosta löytyy kuitenkin kaikki vaatteet jokka viet sinne, soveltaa niillä jos et sano.

Kokeilemalla varmaan löytyy paras vaihtoehto?Meillä pojilla on tarhassa haalarit ja kypärämyssy. Niillä ei mene lumi tai tuuli iholle.Meilläpäin on sen verran lämmintä ulkona että villaset välikerrastiot olis liikaa. Mutta varmasti hoitajat ne pukee jos sanoo, ja sen verran on oma-alotteisia että ottaa pois sisävaatetta ettei lapsi paistu jos kokemus näyttää kerrastoja olevan liikaa.

Yksi äiti halusi muuten aika varhaseen syksyllä villaa lapselleen väliin niin siitä muistan kuulleeni jutustelua hoitajan ja lapsen välillä. Hoitaja laittoi sisävaatetta pois alta ja reppuun kotia varten.Pojille ollaan laitettu alkkarit, pitkät kalsarit ja colitsit. Ilman pikkuhousujakin pärjää, mutta mieluummin pesen päivittäin pelkät pikkarit.

Jaa, 3- vuotiaalle on kelvannut vielä pitkikset mutta 4- vuotiaalle pitkät kalsarit on jo must! :DKyllä se vaatetus alkaa sujumaan kun ootte hetken ollu tarhassa ja jännitys loppuu, kaikkea voi viedä varavaatteeksi, siitä ollaan ainakin ilosia!

eli vaikka olisi shortsikelit, on oltava shortsit sisälle ja ulos, siis kahdet housut.Näin talvella sisähousut kelpaavat "kalsareiksi" ulkohaalareiden alle ja mielestäni se on lapsen kannalta kaikkein kätevin ratkaisu. Collegehousut eivät siinä mielessä ole hyvät, ja sellaiset mun pojalla (5 v) onkin vain varahousuina.Ongelmana on ollut löytää pojalle kivoja sisähousuja, pitkiksen tapaisia, jotka eivät kuitenkaan ole kalsarit "pippeliaukkoineen". Eli pitkiä kalsareita en pojalla pidä päiväkodissa ollenkaan (tai varalla saattaa olla yhdet). Pitkiksien alla on pienet kalsarit, siis pikkupöksyt.Toisinaan kaupoista löytää pojalle käyvät siistit pitkikset, joissa mun jäpikkä kulkee päiväkodissa. Kun hyvät löytyy, ostan yleensä kahdet kappaleet samanlaisia koska kulutus on kovaa. Toisaalta mun mielestä pitkikset on myös usein miellyttävämpää materiaalia kuin vaikkapa pitkät kalsarit, jotka ovat sähköistyvää materiaalia ja usein tosi rumiakin.Tytöille pitkiksiä on joka lähtöön ja onpa mun pojalle tullut ostettua jotkut pitkikset tyttöjen hyllyltäkin, kun pojille ei ole ollut...Toisella lapsellani on paksu kypärämyssy ja erillinen pipo, toisella taas ohut kypärämyssy pipon alle tarvittaessa (koska riittävä isoa paksua kypärämyssyä ei siihen hätään löytynyt). Hyvin toimii molemmat ratkaisut ja ainakin meidän tarhassa tätit pukevat kyllä ne kypärämyssyt päälle kun on vähänkin viileempää / tuulisempaa. Muistutan usein heitä, että kypärämyssytkin ovat lokerossa, ettei pääse unohtumaankaan.

Nollakelillä päälle ulosmennessä villatakki ja välikausihaalari.

-2 - - 4 . kelillä toppahaalari

yli -5 pakkasta villatakki ja toppahaalari.

Ei siellä oikein ehditä ees taas kaikkia välihousuja laittelemaan, joten näin menee hyvin.

Kotona sitten pannaan ulos pitkähihaiset alusvaatteet ja villahaalari +

ulkohaalari, mikä on vähän mukavampaa, mutta työläämpää

on pikkarit, sukkahousut ja collagehousut.Kypärämyssy on paras valinta. Mulla oli viime talvena pipo ja erillinen kauluri, joka varsin usein oli lokerossa.

Kunnon vaatetuksellakin pärjää ainakin meijän pikkumiehet, ei ole villaa kaivattu vielä ylimääräsenä.

Jokkut tarhat saattaa pitää käytännössä pakkasrajana aika kevyttäkin pakkasta? Varsinkin jos tämmönen lauha aika jatkuu pitkään. ;)Montaa -10 päivää ei ole ollut, ei ole edes jäässä järvi.Ei tämmöstä ole oikea talvi.. :(4

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat