Miten luokat menee amerikkalaisessa koulussa?

Vierailija

Eli minkä ikäisenä lapset menee pre-schooliin, entä kindergarteniin?Entä missdä iässä käydään varsinaiset koululuikat grades 1-12?

  

Kommentit (4)

Eli mennäänkö 5-vuotiaana kindergardeniin vai ihan koululuokille? Ja miten paljon tuo aloitusikä vaihtelee, voiko jossain olla 5-vuoden sijaan esim. 6-vuotta?ap

Kun minä aikoinaan aloitin koulun, piti olla täyttänyt 5 vuotta viimeistään koulun alkuun mennessä (syyskuussa). Jos olisin täyttänyt 5v. esim. lokakuussa olisinkin aloittanut kindergartenin vähän vajaa 6-vuotiaana.6-vuotiaana sitten mennään 1.luokalle. USA:ssa luokassa on siis eri vuosina syntyneitä lapsia, eli 1.luokkalaisista osa on jo täyttänyt 7.Auttoiko yhtään enempää?t. eri kuin aiempi vastaaja :)

Pre-school on maksullinen, jos ei ole painavaa syytä....enkku toisena kielenä tai jotain viivästymää.Elementary schoolin eka on kindergarten ja pitää olla täyttänyt viisi syyskuun loppuun mennessä. Myöhemmin voi aloittaa, jos on hyvä syy. Osa kertaa ton kindergartenin, jos ei koulu ala hyvin.Sitten taitaa vaihdella aika paljon alueen mukaan.Meillä on pakollisia testejä, jotka on pakko läpäistä tiettyinä vuosina tai ei pääse seuraavalle luokalle. Joutuu kertaamaan luokan. Ei edes ole mahdollista mihinkään ehtoihin tai kesäkouluihin....näiden testivuosien kohdalla.Meillä mennään Intermediate schooliin 5-6 luokka, Middle school 7-8, High school 9-10 ja Senior High school 11-12.

Meidän kunnissa pitää olla 5v lokakuun ensimmäiseen mennessä.

Eli lapsesi saatta aloittaa koulun samaan aikaan kuin suomessa, tai saattaa aloittaa vuotta aikaisemmin.

Kindergarten on esikoulu, ja se on koulussa, preschool voi olla yksityinen tarha, maksaa maltaita. Toinen vaihtoehto on head start, mikä on sama, eli esi-esi koulu, ja se on joissakin koulussa. Minun alueella pääset mukaan vain jos tulot ovat alle tietyn summan. Ja tietenkin sinun pitää olla laillisesti maassa.

Luokat 1 - 12 ovat samat kuin suomessa. Paitsi lukioon meno on pakollista, tai siis amiksia ei ole tunnettu.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat