kysymys: saako 7v lapsen jättää yksin kotiin koiran kanssa?

Vierailija

Monikin 7v ekaluokkalainen on hetken yksin kotonansa.

Kommentit (13)

Meillä on 7-v poika lähes päivittäin 30min-1,5t kotona itsekseen, kahden koiramme kanssa.Nauttii, kun saa rauhassa lukea, pelata, soittaa tms. Hänellä 2 pienempää sisarusta.Jos poikamme pelkäis yksin /koirien kans oloa, se ei todellakaan ois ok. Mutta näin on.

Enkä jätä omia lapsiakaan omien koirien kanssa keskenään. Luonne-eroja on lapsissa ja koirissa ja koirat eivät omasta mielestään ole lasten alapuolella arvojärjestyksessä.

Painavat myös saman verran kuin lapset, mutta lapset vaan eivät pärjää koirille henkisesti, eivätkä fyysisesti.

Koirat ovat silti ystävällisiä ja "kilttejä", mutta ei vara venettä kaada.

koira kun ei ole tuttu lapselle ja varsinkaan lapsi ei ole koiralle tuttu.En missään vaiheessa voisi kuvitella, että lapseni olisi esim. koulun jälkeen iltapäivän yksinään.Kysyin kyllä, että pelottiko häntä, mutta en tiedä kuinka rehellinen vastaus oli kun kuitenkin isä oli vieressä.kyllä vähän arvelutttaa tuollainen yksin jättö... kun lapsi ei ole tottunut sellaiseen.

7-vuotias yksin puoli tuntia?! Itse olin ekaluokkalaisena ennen ja jälkeen koulun yksin kotona, ja hyvin sujui. Jos koira on lapsen isän koira, niin ei kai se kovin vieras voi lapselle olla? Tuskin ex:lle heitteellejättösyytettä aikaiseksi saat tällä verukkeella!

Jos koira ei koe lasta omaan laumaansa kuuluvaksi, olisin vielä varovaisempi.Tietysti jos koira on pieni, eikä pysty tekemään isoa vahinkoa lapselle, ei tarvitse niin varoa, mutta yhtään isomman koiran kanssa en kyllä jättäisi omia lapsiani yksin - vaikka koira olisi omakin.Meillä on iso koira ja kaksi lasta (6- ja 3-v:t), eivätkä he kyllä ole yksin koiran kanssa kotona. Vaikka koira on kiltti ja tottunut lapsiin jne., mutta se on silti eläin.Minäkin siis vastaan, että en jättäisi - varsinkaan, jos koira tosiaan on vähänkin vieras.

eli tyttäreni soitti minulle ja kertoi, että oli ollut yksin koiran kanssa isänsä luona, kun isä oli ollut ulkona. En tiedä tuntimäärää, kysymyksessä ehkä noin. 30min, mutta itse en jätä lastani yksin kotiin vielä.Nyt on siis kyseessä lapsen isän koti, ei oma. Lapsi on vain joka toinen viikonloppu siellä. Koirakin on siis hieman vieras.

Saako näin tehdä?

mutta en tiedä oliko kännykkä käsillä poissaolon ajan. En tiedä kuinka kaukana isä oli. Ei ollut kuitenkaan pihapiirissä.Lapsi osaa käyttää kännykkää ja soittaa sillä.Paikka on hieman vieras, sillä isä oli juuri muuttanut uuteen asuntoon. Lapsi oli käynyt vain pari kertaa aiemmin uudessa asunnossa.Eikö tuo koira asia pitäisi huolestuttaa...

esim. vanhempien kapassa olessa yksin kotona 7vuotiaana. meillä ei kyllä ollut koiraa, ja monet ekaluokkalaiset viettävät aamu ja iltapäivät yksin kotonaan..mutta jos sua ja lastas tämä häiritsee, pitäis teidän varmaan tehdä isukin kanssa pelisäännöt selviksi..

pitäisi pystyä olemaan yksin lyhyitä ja ehkä vähän pidempiäkin aikoja. On tietenkin toinen juttu, jos paikka ei ole tuttu ja turvallinen tai jos lapsi pelkää olla yksin. Kannattaa varmaan keskustella isän kanssa - oliko kaukana, oliko tavoitettavissa kännykällä?

Nuori, vanha, iso, pieni, kiltti, arvaamaton? Miten lasta on opastettu käyttäytymään koirien kanssa?Kaikki em. seikat vaikuttavat asiaan. Mutta, jos koira on tosiaan aivan vieras niin ei eihkä ole aivan viisasta jättää lasta yksin sellaisen kanssa. Miksi koiraa ei voisi vaikka sulkea yhteen huoneeseen?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat