Vierailija

kiire. Joskus on kyse vain minuuteista. Tämä vaara on aina olemassa, jokaikisessä synnytyksessä ja jokainen äiti kyllä varmasti sen tajuaa, että jos synnyttää kotona ei sitten millään ehdi sinne sairaalaan siinä viidessä minuutissa esim, vaikka kuinka asuisi sairaalaan lähellä.Tuntuu että nämä kotisynnytystä niin fanaattisesti puolustelevat jotenkin ehkä ajattelevat, että ei minun kohdalle voi sattua mitään, olenhan niin eprillä synnytyksen kulusta ja oman kehon toiminnasta että olen täysin asiantuntija synnytyksessä. Mutta kun todellisuus on toista, joskus synnytyksessä tulee eteen tilanteita, joita ei voi ikinä ennakoida. JOkainen kotisynnytys on turha riski vauvalle ja myös äidille ja niinkuin jossain aiemmassakin viestissäni totesin, niin musta tuntuu, että suurin osa kotisynnyttäjiä on sellaista porukkaa, että halutaan vaan päteä jollakin osa-alueella ja heistä on hienoa kehua synnyttäneensä kotona, luulevat olevansa jotenkin parempia. En nyt mitenkään yleistä, mutta niinkuin tässäkin viestiketjusssa tällanen ajattelumaailma tulee hyvin ilmi tämän eräänkin kirjoituksista, joka niin fanaattisesti tätä kotiynnytysä puolustelee ja suosittelee. Mutta älkää tulko tänne tuomitsemaan äitejä jotka haluavat pelata varmanpäälle ja synnyttää sairaalassa jossa apu ja asiantuntemus ovat kokoajan läsnä.Ja kyllä noi luvut siitä että kuinka monta lasta on nyt neljän vuoden aikana kuollut kotisynnytyksessä niin ovat aika hälyyttäviä.

Keskustelua tästä aiheesta tolla tarvitaan ja paljon, ainahan on erilaisia näkökantoja asiaan kuin asiaan, ihmiset ajattelee niin eri tavalla asioista. Mutta toivottavasti tälläkin keskustelulla on se vaikutus, että mahdollisimman moni kotisynnytystä edes harkitseva ajattelee sitä vaihtoehtoa vieläkin tarkemmin.Marimman kirjoituksia en edelleenkään ymmärrä, niissä on jotain niin outoa, ei jotenkin uskoisi, että kirjoittaja on juuri menettänyt lapsensa. Ihmiset toki käsittelevät suruaan niin eri tavoin, mutta silti....tää tapaus on todella outo ja toivoisinkin että tästä saataisiin enemmän tietoa juuri kätilön versio tapahtuneesta ja sellaista.

Kommentit (1)

Tuo asia ei meille AV-mammoille kuulu pätkänverta. Ihme pätemistä ja itsensä pönkittämistä täällä harrastetaan. Marimman tekstejä en ole lukenut joten en ota niihin kantaa. Eiköhän tämän aiheen tiimoilta tule vielä kymmenkunta aloitusta kun aihe on kuitenkin raflaavampi kuin sektio vai alatiesynnytys, imettääkö kouluikään asti vai ei, kestot vai kertikset, tutin kanssa vai ilman

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat