Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

4,5 v pojalta pääsee vielä välillä pissat ja kakatkin housuun, huolestuttavaa?

Vierailija

Ei joka viikko tai joka kuukausikaan, mutta joskus. Lisäksi pojalla on vielä yövaippakin, joka on lähes aina tosi märkä. Muuten poika on ikäisensä tasolla, mutta tämä asia on alkanut huolettaa mua. Neuvolassa sanottiin, että jos vielä 5-vuotiaana vaippa, niin täytyy alkaa ottaa hälytyspatja käyttöön yms.

Kommentit (12)

Yökastelusta aletaan puhua vasta 5-vuotissynttäreiden jälkeen. Muistaakseni 10% 7-vuotiaista pojista yäkastelee, joten ei se kovin harvinaista ole.Noista kakkavahingoista olisin sen verran huolissani, että kysyisin neuvolassa/lääkäriltä. Varsinkin jos kyse on tuhrimisesta eikä satunnaisesta löysästä ulosteesta.t: 7-vuotiaan yö- ja päiväkastelijan äiti

vaippa pois vaan niin kyllä se pöntölle menee.Meillä oli vähän kurja selitys 4veen (melkein 5v) housuihin pissaamisella =(Selvis että hänen etäisä lyö lasta (ei nyrkillä tms) mutta lapsi pelkää häntä, monesti lirahti housuun isän luona ollessa, tai jos hän tuli meille moikkaamaan lasta, kovasti jos lapsi riehui tai pelästyi jotain niin taas lirahti

Niin, kaipa sen yövaipan (päiväkuiva) vois ottaa 3-vuotiaaltakin pois, mutta just silloin kun sen olen ottanut, niin on tullut vahinko... 4,5-vuotiaalla kokeilin viikon verran ilman yövaippaa, ja joka yö tuli vahinko. ap

mutta kyllä noita pisu- ja kakkavahinkoja käy vielä meilläkin lähes viisivuotiaalla pojalla. Erityisesti kakka meinaa tulla melkein viikottain housuun. Pojalla on tosin aina ollut erittäin löysä maha, joten arvelen housuunkakkaamisen johtuvan siitä. Kun lapsi uppoutuu leikkiin, eikä malta heti hädän yllättäessä mennä vessaan, niin sitten onkin jo myöhäistä. Kysyin tätä asiaa neuvolasta joitakin kuukausia sitten ja minulle vastattiin, että ihan normaalia tämän ikäisellä. Kuulemma monesti erityisesti pojilla saattaa tässä iässä tulla jopa jonkinlaista taantumaan vessa-asioissa. Sitä mieltä oli ainakin meidän neuvolantäti.

joka kehittyy mielestäni ikäisellään tasolla ja ON OLLUT KUIVA ALLE KAKSIVUOTIAASTA, sekä päivisin, että öisin. Ainuttakaan vahinkoa ei ole sattunut. Mitäpä jos tosiaan tekisit asialle jotakin, ei tuo voi olla normaalia, että yövaippa on jatkuvasti käytössä ja aina märkä. Oksettavaa.

poika, hän on ollut kuivana 1v 9kk iästä saakka, entäpä jos kysyisit sitä hälyytys patjaa jo nyt käyttöön? Aloittaisitte harjoittelun jo nyt?Kuitenkin uskon että poikasi osaa puhua tuntemuksistaan ja ymmärtää puhetta, varmasti kiusallista hänellekin tehdä vaippaan tai housuun..

kolmevuotiaallakin on "varmuuden vuoksi" vaippa. Miksi opetat lapsesi noin pasiiviseksi? Meinaat ilmeisesti, että tulevat miniätkin vielä vaihtelevat kakkavaippoja,..

tällaista tämä on hänen kanssaan ollut aina. Hänen 3 v pikkuveljensä taas käy öisin pissalla, eikä vaippaan tule juuri koskaan mitään. 4,5 v poikani oppi päiväkuivaksi kyllä pian ollessaan 2 v. ap

ottaa pissanäyte.Meillä on parin kuukauden päästä 5v tytöllä yövaippa ja aina siinä vähän on, usein enemmänkin. Eikä se tytöstä ole mitenkään kiusallista... ;)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat