Israelissa 4 vuotta asunut vastaa hetken kysymyksiin..

Vierailija

.

Kommentit (12)

sitä ehkä kannattaa miettiä. Jos kuolleita on yli 300 niin kyllähän se

uutiskynnyksen ylittää, ei siinä tarvii värittää lisää. eikö vaan?Kyllä minulla on myös paljon ystäviä siellä edelleenkin. Suomalaisia ja syntyperäisiä juutalaisia.ap.

Sekä arabeja että juutalaisia. Suurin osa molemmista kansoista toivoisi rauhaa, mutta valitettavasti molemmilla puolilla on näitä sotahulluja johdossa. Gaza on sitten vielä asia erikseen... Olot ovat siellä todellakin kuin pakolaisleirillä ja toivoa paremmasta ei ole.Suomessakin ystäväpiiriimme kuuluu molempia ja valitettavasti keskiverto suomalainen ei edes tajua että ryhmät eivät ole mitään kiinteitä suljettuja yhteisöjä vaan ihan tavallisia ihmisiä. Radikaaleimmat kommentit täällä tulevat suomalaisilta ei juutalaisilta tai arabeilta. Aika outoa? Eikö?

Israelissa, enkä aio muuttaa Suomeen enää koskaan. Täällä päin on oikeastaan aina ollut melko rauhallista, ensimmäisen kerran olin alueella vuoden pätkän 90-luvun alussa.

Israelin sotatoimista tekee mielestäni ongelmallisen se, että Israelin valtio on alunperin perustettu alueelle, joka on vallattu siltä väestöltä, josta pieni osa nyt asuu Länsirannikon alueella. Israel on saanut hyvin paljon sotilaallista ja rahallista tukea Yhdysvalloilta, mikä osin pahentaa tilannetta sekä USA:n, että Israelin kohdalla - tämä yhteistyösuhde varmasti osaltaan voimistaa Yhdysvaltojen kohtaamaa terrorismiakin.Gazan alue on hyvin pieni ja eristyksissä. Israel on kohdistanut alueelle vuosien ajan hyvin tiukkoja saartoja. Alueella elämä on köyhää, alkeellista, ja ympäristö pitkälti kuin slummissa. En ihmettele, että tämä lietsoo kostomielialaa. Israelin armeija on vahva ja se on todellinen uhka ympäröiville arabivaltioille, tosin Israelin sijainti sen verran kehno "vääräuskoisten" keskellä, että ilman Yhdysvaltojen apua ei koko valtiota olisi enää olemassakaan.Suurin osa tavallisesta, koulututetusta ja eritoten nuoremmasta Israelilaisesta kansanosasta tuomitsee sodankäynnin kokonaan. Valitettavasti päättäjät ovat muuta, kuin tätä kansanosaa. Oma veikkaukseni on, että alue ei rauhoitu koskaan. Sodankäynti on vuosisataista ja elämisen epäkohdat (lähinnä arabimaiden osalta) niin laajat, että niistä on hyvä syyttää "vääräuskoista". Israelissa taas väestöllä menee selvästi paremmin, eikä sodankäynnin syynä siis ainakaan ole selvitytyminen, vaan pikemminkin jonkinlainen laajenemispyrkimys.

Lehdistä saa vain lukea kuinka israel sitä ja israel tätä? Israelhan on tarjonnut rauhaa miljoona ja taas miljoona kertaa, mutta hamasin 1. agenda on ettei "koirien kanssa tehdä rauhaa" tässä tapaukessa koirat ovat siis juutalaisia. Ja millä oikeudella helsingissä järjestetään jotain marsseja israelin sotatoimia vastaan? Tarkoittaako tämä sitä, että terroristeillä on oikeus tehdä random raketti-iskuja israeliin ja israelilaisten pitäisi vain hymyillä ja hyväskyä?Pitäisikin järjestää mielenosoitus palestiinalaisia ja hamasia vastaan. Siellä ne oikeat rikolliset ovat.

minä en hyväksy minkäälaista terrorismia enkä lasten tappamista, siihen

molemmat syyllistyy... varsinkin Israel on kunnostautunut siinä, näin se on valitettavasti.

Monet juutalaiset haluavat rauhaa, mutta heidän äänensä ei kuulu.ap.

todellakakaan kannata näitä laajamittaisia hyökkäyksiä ja usea on myös

sitä mieltä että palestiinalaisten kuuluisi saada takaisin miehitetyt alueet.Koko kansa ei ole 100%:sesti näiden hyökkäysten takana, joten sekin tulee muistaa. Se tietää aina maalle kiihtyvää inflaatiota, työttömyyden nousua ja

sitä että lähes joka perheestä joku joutuu ottamaan aseen käteensä.

Aika moni juutalainen lähtisi maasta jos vain jonnekkin muualle pääsisi.ap.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat