Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko jauhelihaa käyttää kun on toiselta puolelta harmaa, kuin olisi paistunut

Vierailija

tänään viim myyntipäivä



toinenkin jauheliha oli samanlainen, pakattu sellaiseen muovilaatikkoon, eli ei ole ollut pelkkää kelmua päällä

Kommentit (6)

Vierailija

Mikäli liha olisi mennyt huonoksi, sen kyllä myös haistaa viimeistään paistovaiheessa. Jauhelihaan laitetaan verta väriksi ja joskus lihatiskeissä käytetään jäätä ja punajuurtakin.. ja etenkin naudanliha on parempaa, kun on hieman pinnaltaan harmaata.

Vierailija

Kysy - vastaa:



Mistä johtuu, että suojakaasuun pakatun nauta-sika jauhelihan väri muuttuu

harmahtavaksi, vaikka viimeiseen käyttöpäivään on vielä aikaa?



Kaasupakkauksissa on yleensä typpeä, happea ja hiilidioksidia sopivissa suhteissa, jotta paremman säilyvyyden lisäksi myös lihan väri säilyy punaisena. Jos pakkauksessa olevan lihan väri tummuu ennen aikojaan, voi näiden pakkausten kaasusuhteissa olla jotain vialla. On myös syytä tarkistaa, että pakkaus on ehjä.



Pakkauksessa annettua säilytyslämpötilaa on tietysti noudatettava. Liha voi silti olla täysin käyttökelpoista, vaikka se olisi harmahtavaa. Väri harmaantuminen kertoo lähinnä hapen puutteesta. Näin tapahtuu, kun jauheliha on pakattu vakuumiin eli tyhjiöön.



Väri palautuu hetken kuluttua pakkauksen avaamisen jälkeen. Kelvollinen liha tuoksuu raikkaalta, korkeintaan siinä voi olla lievää hapahkoa tuoksua. Jauheliha suositellaan valmistettavaksi ostopäivänä, sillä useinkaan kotijääkaappien lämpötila ei ole tarpeeksi alhainen. Lämpötilan pitäisi olla alle 4 astetta, mielellään 0-2 astetta.



Lähde: Finfood Lihatiedotus

Vierailija

ei pahalle kylläkään.. Eiköhän ne bakteerit kuole kun ensin paistoin ja sit on vielä tunnin uunissa =)



tuun sit kertomaan jos tuli maha kipeeks ;)

Uusimmat

Suosituimmat