Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vauvan kanssa matkaaminen ja unohtuva rytmi...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä kotona seurataan melko tarkkaa rytmiä syömisten ja unien kanssa. Nyt on yöt nukuttu ilman heräilyjä jo pari kuukautta. Ongelma on se, että toinen mummola sijoitsee e-pohjanmaalla ja matkaa kertyy nelisen tuntia. Vaikka aina yritetään matkustaa päiväuni aikaan ja syödäkin matkoilla suunnilleen samalla tavalla, se yöuni vaan häviää jonnekin! Paikan päällä ymmärrän että heräilee kun on outo paikka, mutta se jää päälle tänne kotiin asti ja jatkuu ja jatkuu... Siihen unen palautumiseen menee kotona helposti kaksikin viikkoa. Enkä muuten niin valittaisi, mutta viime yönä herättiin kahdeksan kertaa!!Musta olisi aivan ihana käydä usein mummolassa ja ne tykkää hirveästi kun ollaan siellä. Kuitenkin jos kerran kuussa käydään, se tarkoittaa puolta kuuta yö kukkumista ja sitä ei vaan jaksa! :(Onko muilla ollut vastaavaa ja auttaako siihen joku? Olisin todella kiitollinen!

Kommentit (3)

Kaupoissa, kylässä, kavereilla? Kun se "äidin-noudattama-orjantarkka" -rytmi ei ole muulloinkaan niin pilkun päälle, silloin lapsikin saattaa sopeutua muutoksiin helpommin.

Jos aina olette päiväuniaikaan kotona, ja syötte lounaan joka päivä klo 11, niin varmasti on hämmentävää vauvalle lähteä kerran kuussa mummolaan ja ollakin lounasaikaan autossa. Ehkä vähän rennompaa muutenkin, niin vauva tottuu...? Se ei tarkoita sitä, että vauva ei saisi ruokaa, kun nälkä on eikä saisi nukkua, kun nukuttaa. Mutta jos tänään lounas syödään klo 10.30 ja huomenna 11.15, vauvan maailma ei siihen kaadu. Eikä äidinkään?

Ikäkin tietysti saattaa vauvalla vaikuttaa siihen, ettei enää niin helposti nuku: 8kk vanha on jo kiinnostunut ympäristöstään enemmän kuin pienempi vauva.

Tsemppiä reissuihin:)

Eli meillä seurataan plus miinus tunti rytmiä kotona ja lähinnä tarkoitin sitä että asiat tehdään joka päivä samassa järjestyksessä. Aamulla syödään aina puuro pyjamassa ja välipalaa otetaan ennen päikkäreitä jne... Vauvan kanssa käydään paljon kaupoissa ja kylässä, eli on tottunut kyllä liikkumaan kodin ulkopuolella. Reissaamiseen päikkäri aikana päädyttiin siksi että meillä ei pysytä autossa hereillä niin millään! Varsinkaan näin pimeällä. Ensin nukkui kotona kolmisen tuntia päivällä ja sitten melkein neljä illalla matkalla. Perille kun päästiin ja rupesi uni aika lähestymään niin yllättäen ei väsyttänyt yhtään kun toinen on nukkunut melkein koko päivän :)Näinhän se varmasti on kun niin paljon uutta ja ihmeellistä niin se jää vaan päälle vaikka ollaan jo kotona. No aika auttaa, tähänkin :)

Meillä toiset isovanhemmat asuvat ulkomailla ja nyt 11 kk kanssa ollaan käyty kolmesti siellä, kyseessä vielä muutaman tunnin aikaerokin. Sama kokemus on, että reissut sujuvat hyvin, mutta palautuminen vie aikaa.Tietysti voi olla kyse erityisen herkästä lapsesta rytmimuutoksiin, mutta eiköhän se reissunjälkeiset rytmivaikeudet johdu siitä, että mummulassa on uusi ympäristö, enemmän ihmisiä paikalla ja muutenkin lisävirikkeitä. Uskoisin, että tuo menee ohi vaan ihan sillä, että lapsi kasvaa ja mummula tulee tutuksi.Kotona kun on pääsääntöisesti paikalla vain vanhemmat ja kaikki paikat on jo tuttuja lapselle.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat