Asuntolainan korko euribor vai prime? Paljonko marginaali??

Vierailija

Eli siinäpä tulikin kysymykset jo otsikossa. Kiinnostaisi tietää, mikä on kannattavin. Ja minkälaisia marginaaleja te maksatte?Meillä on sidottu lainan korko op-primeen, tämä v. 2000 jolloin lainamme otimme. Sen jälkeen ei ole tullut ajateltua, pitäisikö tuo muuttaa.. Pankin marginaali tällä hetkellä 0.47% mutta tiedän tapauksia, jotka vaihtaneet sampo-pankkiin, kun tarjonneet 0.3 marginaalilla.

Op:n isäntä sanoo, jottei voi enempää pudottaa, eikä ole kukaan vihjaissutkaan, että kannattaisi sitoa laina johonkin muuhun korkoon, mutta nythän ainakin nuo muut on alempana kuin op-prime. Kusetetaanko meitä vai onko tämä pitemmän päälle paras? En ole ehtinyt tutkia viime vuosien korkoja, liekö on pärjätty vai hävitty tällä...

Kommentit (7)

Meillä on ollut euribor 12kk ja nyt vaihdettiin euribor6kk, kun korko laski reilun 2% muutoksen myötä.

Ensi kesänä sitten katsotaan tilanne uudelleen.Marginaali on 0,39%

Harmittaa, kun ei vaihdettu 1 kk euriboriin, kun kerran saimme ilmaiseksi vaihtaa.. Seuraavat vaihdot maksaa satkun. Vaihdon teimme noin kuukausi sitten.

Marginaali 0.35 ja tällä hetkellä korkona Euribor 3 kk. Vaihdoimme kesällä koron "tarkistuspäivän" myötä 12 kk euriborista lyhyempään. Olisi itse asiassa kannattanut ottaa 1 kk euribor, mutta haluttiin katsoa mihin suuntaan kehitys menee. Korot lähtivätkin laskuun ja olemme olleet tyytyväisiä ratkaisuumme.Jos korot vielä laskevat, saatamme ensi kesänä taipua taas 12 kk euriboriin ihan oman turvallisuuden tunteen vuoksi (lomautuksia tulossa)

niin tietenkin 3kk euribor kannattaa ottaa (on jo alle 3%). Jos/kun teillä vanha laina, ei ainakaan OP suostu kovin halvalla vaihtamaan korkokantaa, uutisten mukaan voi lasku nousta tuhansiin, jos oikein muistan.Meillä tällä hetkellä Sampopankissa asuntolaina, korkokantana Sampo prime (koska oli reilusti halvempi kesällä) ja marginaali 0,3%. Meillä sopimuksessa lukee että korkokantaa saa vaihtaa kerran vuodessa ilmaiseksi ja muuten maksaa 100€/vaihto eli aika halpaa kuitenkin. Tuion 100€ säästää helposti korkomenoissa jo yhdessä-kahdessa kuukaudessa. Eli vaihtamassa ollaan 3kk euriboriin.

Ja perjantaina vaihdetaan 12kk euribor 3kk euriboriin. Lokakuussa oli korontarkistus viimeksi, joten on syytä vaihtaa viitekorkoa. Maksaa 100€ ja maksaa itsensä heti takaisin.

Laina Aktiassa ja edellinen korontarkistus oli 12kk:n euriborissa syyskuussa. Vaihto maksoi 100 euroa, joka tulee jo ekassa lainamaksussa takaisin. Niin, ja marginaali on 0,3.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat