Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko paikalla hoitajia/lääkäreitä? neurologinen kysymys...

Vierailija

Mitä tarkoittaa, kun pään SISÄLLÄ, otsassa on kakasi mustelmaa jotka ovat täynnä verta? Ulospäin ei näy mitään.

Kommentit (11)

mutta ei kukaan valitettavasti näillä tiedoilla pysty kertomaan sinulle miten hyvin sukulaisesi tulée toipumaan, Riippuu vuodon koosta, paikasta, täytyykö tai voidaanko leikata, vuotaako lisää vai lähteekö hyytymä nopeasti resorboitumaan, onko muuta aivovauriota tullut kaatumisessa tai vuodon aikaansaaman aivopaineen nousun, turvotuksen jai verenkiertovajauksen seurauksena. Onko sukulaisesi tajuissaan, pystyykö puhumaan, kävelemään?

Hematoomat ovat vamman aiheuttamia? Tässä tapauksessa siis kaatumisen ja pään lyönnin?Oireet kuitenkin kuulostavat aivoverenvuodosta johtuvilta. Onko sukulaisesi minkä ikäinen ja kuntoinen? Vaikuttaa paljon tuohon hoitoon, eli valitaanko konservatiivinen hoito vaiko aletaanko leikkaamaan. Samoin noiden hematoomien sijainti vaikuttaa leikkauspäätökseen.

Kuntoutuminen riippuu myös paljolti lähtökunnosta. Dysfasiasta kuntoutumisesta en paljoakaan tiedä ( siis puheen ymmärtämisen ja puheentuottamisen vaikeus ), mutta fysioterapialla voi paljon vaikuttaa tuohon kävelykyvyn palautumiseen.

Tämä diagnoosi minua ihmetyttää.

Miten pään sisälle voi ulla mustelma ilman aivoverenvuotoa?Potilas puhuu hyvin puuromaisesti ja hitaasti, ja ei ymmärrä jos hänelle puhutaan normaaliin tapaan. Pitää hyvin hitaasti ja selkeästi puhua että pysyy mukana jutussa.jalat eivät toimi.ap

Mistä tiedät että otsassa on kaksi mustelmaa, jos mitään ei näy?Vai tarkoitatko, että on kuvattu aivot ja havaittu otsalohkossa kaksi vuotokohtaa, hematoomaa?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat