Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

9-kuisen korvat putkitettu ja tulehdukset vain jatkuu.

Vierailija

Voiko mitään tehdä? Putket siis laitettiin jo 5-kuisena, kun korvat oli koko ajan tulehtuneet. Nyt ne sitten vuotaa vähän väliä ja laitetaan silmätippoja. Viimeisimpään saatiin joulunpyhiksi varuille antibioottikuuri, joka aloitettiin, koska tipat ei auttaneet. Eilen saatiin bakteeriviljelyn tulokset, mitään ei ollut kuulemma. Ja taas ipana huutaa ja repii korviaan. Alkaa voimat loppua.

Sivut

Kommentit (24)

Meillä kolme lasta ja kaikilla ollut putket jossain vaiheessa. Vanhimmalla tulehdukset loppuivat ekaan putkitukseen ja kitarisojen poistoon. Keskimmäisellä menossa viidennet putket ja korvatulehduksia tasaiseen tahtiin. Putket menee aina tukkoon ja sitten tiputellaan tippoja ja toivotaan parasta. Nuorimmaisella ekat putket ja korvatulehduksia on ollut putkituksen jälkeen useita. Hänellä sentään putket vuotaa ja märkä tulee pois. Syksyllä tulehdus ei millään meinannut loppua, joten sai kortisonikuurin, joka auttoi! Sen jälkeen on ollut muistaakseni vain yksi tulehdus ja putket on edelleen paikoillaan!Tsemppiä kaikille tulehdusten kanssa kamppaileville! Valitettavasti tuntuu siltä, että vain toinen samassa tilanteessa elävä tietää, miten rankkaa tämä voi olla. Onhan kaikki muistaneet hakea vammaisen lapsen hoitotukea? Eihän se tilannetta miksikään muuta, mutta korvaa edes osan bensa- ja hoitokuluista, jos ei ole vakuutusta lapsille.

käynti Rauli Mäkelällä. Ensimmäinen käynti oli meillä tunnin mittainen, taksa on siis erikoislääkärin taksa ajan pituuden (eli esim. tunti) mukaan. Kyllähän tuo nykyisin satasen paremmalle puolelle menee. Kannattaa kysyä klinikalta hintaa!Meillä vakuutus korvasi myös esim. klinikalla otetut verikokeet ja allergiakokeet. Meidän lapsille Mäkelä määräsi yliopiston apteekista saatavia lapsen painon mukaan tehtyjä vitamiinikapseleita (joista jauheen saa pois avaamalla kapselin) sekä myöskin apteekista saatavia Symbioflor-maitohappobakteeritippoja ja kolibakteeritippoja. Sitä en muista enää, korvasiko vakuutus nuo, mutta ei ne maltaita maksaneet.Sitä ei voi tietää, mitä Mäkelä teille määrää, koska kaikki tapaukset ovat erilaisia. Ja meillä on jo aikaa käynneistä useampi vuosi, kun lapset on jo nyt 6- ja 8-vuotiaat. Me mentiin vastaanotolle siis tulehduskierteen, allergioiden, ihottumien ja astman takia.Vastaanotolle on yleensä ollut muutaman kuukauden jono, sitäkin kannattaa kysellä. Mutta suosittelen!t. se joka ehdotti Mäkelän luona käyntiä :)

Oli kotihoidossa mutta isommat kantoi eskarista ja koulusta kaikki räkätaudit. Putkien irrottua laitettiin toiset putket ja silloin kierre loppui. Ilmeisesti lapsi vain kasvoi sen verran että tilanne rauhoittui.

astmaan ei ole vielä lääkitystä muuta kuin kohtauslääkkeet, pitäisi olla neljä selvää episodia ennen kortisonin aloittamista (nyt ollut kolme). Ja putket on tarkastettu moneen kertaan ja ovat olleet tukossa ja on imetty auki. Korvalääkärillä ollaan juostu vähän väliä, mutta ne vain pudistelee päätään, että ei tällaista pitäisi olla. Jostain luin, että voidaan jossain tapauksissa antaa sulfaa estolääkitykseksi, onko kellään kokemuksia?ap

Älä laita sellaiseen rahaa.Meillä oli aivan sama tilanne. Suun kautta otettava kortisonikuuri auttoi. Muutama kuukausi sen jälkeen otettiin pneumokokkirokotteet ja tilanne saatiin hallintaan. Tämän jälkeenkin on liimakorvia hoideltu uusilla putkilla, mutta jatkuva tulehdus- ja korvien vuotelukierre jäi pois.

Meilläkin lapsi oli rinnassa yli 1-v. ja tulehdukset vain jatkuivat ja pahenivat imetyksen lopetuksen jälkeen. Alkoivat 11kk ikäisinä. Astmalapsilla noita korvatulehduksia valitettavasti on ;(, meilläkin korvatulehduskierre ja nyt toiseen putkitukseen ollaan menossa 2,5v. Lapsella myös astmaepäily. Onko lapsesi edelleen kotihoidossa?

Rauli Mäkelä ottaa vastaan Helsingissä Antioksidanttiklinikalla (Kaisaniemessä). Suosittelen lämpimästi, olen käynyt kahden lapsen kanssa, ja myös itse.

Kaksi isoa veljeä tuo tietty pöpöjä mukanaan kerhosta ja eskarista. Meidän kakkosella on nyt kolmannet korvaputket menossa, mutta koskaan ei ole putkien kanssa ollut tulehduksia. Sitä tässä lähinnä ihmettelen, miksei ne putket auta.

Vieroita tuttipullosta. Etenkin makuullaan syöminen voi aiheuttaa korvatulehduksia, kun nieluun jää maitoa, siellä syntyy bakteereita, jotka pääsevät korvatorvea pitkin ylös aiheuttamaan infektion. Tuon ikäisen voisi jo vieroittaa vaikka nokkamukillekin. Onko allerginen tai astmaa?

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat