Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Poikamme on normaalisti pph:lla normaalipäivän (7.45 - max 16.30) ja saamme tietenkin yksityisenhoidon tukea. Nyt hoitaja ilmoitti eilen, että joutuu erääseen toimenpiteeseen josta sairasloman pituudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa (2vko - 8ko). Iski paniikki koska hän on yksityinen eikä ole varahoitoa. Soittelin heti kaupungille ja kysyin (on kaupungin valvonnan alla) asiaa. Onko meidän pakko itse järjestää hoito sairasloman ajaksi vai tuleeko kaupunki vastaan. Onneksi tulevat vastaan koska muuten olisi ollut palkatonta vapaata meikäläiselle tuo max 8vko:a.

Minuun otetaan yhteyttä lähipäiväkodista maanantaina asian järjesteämiseksi. Kysymys kuuluukin, että paljonko maksaa kunnallinen päivähoito nykyään? Onko jossain olemassa laskuria jolla sen suuruuden voisi laskea? Perheeseemme kuuluu kaksi aikuista ja yksi lapsi (5 1/2 v). Paljonko vaikuttavat vanhempien tulot maksun suuruuteen?

Toinen kysymys; joudunko maksamaan tälle pph:lle maksua sairasloman ajalta?Kiitos jos jollakulla olisi vastaus ainakin tuohon ekaan kysymykseen, niin tiedän järkkäillä budjettia sen mukaan.

Kommentit (4)

Soittelin Kelaan ja he eivät maksa tukea sairasloman ajalta, joten en kai mekään silloin joudu maksamaan siltä ajalta omaa osuuttamme. Täytynee vielä jutella hoitajan kanssa näistä järjestelyistä.Hitsi, että rupee ottaa aivoon nämä järjestelyt. Nyt sain hoitajan kautta tietää, että minun tulee itse soitella sinne päiväkotiin (nyt myös toiseenkin) maanantaina vaikka minulle piti soitella. Nyt yht´äkkiä kaikki vaikuttaa taas epävarmalta. Oli pakko ottaa vielä maanantai vapaaksi, jotta voin rauhassa kotoa soitella/selvitellä näitä asioita. Meni tyystin koko koko rentoutuminen keturalleen kun näitä asioita pitää ruveta järkkäilemään. Kiva mennä töihin ensi viikolla yhtä stressaantuneena kun ennen lomaa.Anteeksi vaan tuo loppuvalitus mutta pakko jonnekin saada purkaa tunteitaan.

että sen maksu varmasti loppuu samantien kun lapsenne menee kunnalliseen päivähoitoon samoin kuin jos kuntanne on maksanut yksityiselle hoitajalle kuntalisää. Kannattaa soittaa päivähoitotoimistoon ja hoitajalle, se maksatteko yksityiselle hoitajalle hoitomaksua sairasloman ajalta riippuu täysin tekemästänne sopimuksesta. Mutta Kelan uskon kuitenkin lopettavan yksityisenhoidon tuen, koska lapsennehan ei ole enää siinä tapauksessa hoidossa yksityisellä sektorilla.

... mutta se maksimitaksa on nykyisin 233e/kk. Aika pienilläkin tuloilla jo toi maksimi napsahtaa. Mutta on kuitenkin loppujen lopuksi sen verran pieni summa, ettei meidän talous siihen ainakaan kaadu.Yhdysvalloissa kun olimme, olisi siellä kampuksen päiväkodissa maksanut osapäivähoito (2 päivää/viikko) jotain $300/viikko...

että pienilläkin tuloilla tuo maksimimaksu tulee. Niin se kyllä varmaan tulee olemaan meidänkin tilanteessa.

Täytynee jutella hoitajan kanssa tuosta hoitomaksusta hänelle sairasloman ajan. Jos joudumme maksamaan hänellekin siitä ajasta niin maksua tulee yhteensä melkein 400€ jos kyse kuukaudesta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat