Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Voiko asuntolainan takaaja mennä pankkiin ottamaan takaussopimuksesta nimensä pois?äitini on uhkaillut tekevänsä niin,hän on täydennystakaajana meidän isossa asuntolainassa.

Kommentit (12)

Mutta lainan ottajat voivat antaa takaajalle kenkää tai vaihtaa toiseen. Myös jos vaihtaa lainan pankista toiseen, takaaja ei siirry automaattisesti, vaan on tehtävä uusi sopimus tai uusi takaaja. Mutta takaaja EI voi kesken kaiken "irtisanoutua".

Voiko tosiaan olla näin? Kyllä mun mielestä takaus on sitoumus, josta ei niin vaan luikerrella, jos mieli sattuu muuttumaan. Muutenhan näillä asioilla voisi kiristää velallista. Mikä takaus se pankinkaan kannalta olisi, jos se ei mitenkään sidokaan?

Näin voi tehdä ainoastaan teidän suostumuksella. Jos äitisi on nimen paperiin laittanut ja näin takaa teidän lainanne, niin ei hän niin vaan saa nimeään pois sieltä.

Äitisi voi toki tiedustella pankista, olisiko takausta mahdollista vapauttaa. Pankki sitten harkitsee, riittävätkö muut vakuudet tai teidän takaisinmaksukyky ilman takausta. Ihan noin vaan takausvastuusta ei todellakaan vapaudu.

Yksityistakaajana voit vapautua takaajan vastuusta luotonantajaa kohtaan, jos järjestät luotonantajalle tilalle toisen takauksen tai muun vakuuden, jonka luotonantaja arvioi riittävän päävelan suoritukseksi ja tämän hyväksyy. Luotonantajalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta hyväksyä muuta takausta kuin yhteisön antama takaus.

että takauksesta voisi heti kun tilanne muuttuu velallisen kannalta huonommaksi (jää esim. työttömäksi) luikerrella ulos ihan vaan ilmoittamalla asiasta.

Eihän kukaan takaaja joutuisi vastuuseen, kun vaan ilmoittaisi "muuttaneensa mielensä", eihän pankit tällaiseen suostuisi. Äitisi yrittää selvästi kiristää teitä tuolla asialla. Nyt joko faktat pöytään ja äidin suu suppuun tai sitten vaihdatte takaajaa.Miehen vanhemmat yrittivät aikoinaan tuota samaa; jos ette tee sitä ja tätä, haluamme takauksen pois (sen tarkemmin kertomatta kyse oli isoista asioista: asuntomme sijainnista, lapsemme nimestä, uskonnollisesta vakaumuksesta). Vaihdoimme takaajat ja mies katkaisi välinsä vanhempiinsa..

Voinko vapautua takaajan asemasta asettamalla muun vakuuden?Yksityistakaajana voit vapautua takaajan vastuusta luotonantajaa kohtaan, jos järjestät luotonantajalle tilalle toisen takauksen tai muun vakuuden, jonka luotonantaja arvioi riittävän päävelan suoritukseksi ja tämän hyväksyy. Luotonantajalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta hyväksyä muuta takausta kuin yhteisön antama takaus.Edellä tarkoitettu uusi takaus tai vakuus tulee aikaisemman takauksen sijaan niin, etteivät samasta päävelasta vastuussa olevien takaajien tai vakuuden antajien keskinäiset vastuusuhteet muutu.

Ei ketään voi pakottaa takaamaan vasten tahtoaan ja jokaisella on oikeus muuttaa mielipidettään.Jos äitisi haluaa irtisanoa takaussopimuksen, on se hänen oikeutensa. Velallisten on sitten vain hankittava uusi takaaja tai muuta lisävakuutta lainalleen.

Takaaja on antanut suostumeksensa vapaasta tahdostaan, eikä näin ollen voi muuttaa mielipidettään. Tai tietysti voi muuttaa mieltään, mutta takauksen voimassaoloon se ei mitenkään vaikuta. Mikäli, ette itse halua vaihtaa takaajaa.Lainaus:

Ei ketään voi pakottaa takaamaan vasten tahtoaan ja jokaisella on oikeus muuttaa mielipidettään.Jos äitisi haluaa irtisanoa takaussopimuksen, on se hänen oikeutensa.

Hantta

Jos velallinen on väärin tiedoin johdattanut takajaa harhaan.

Eikä pankin toimesta ole selvitetty lainan saajan terveydentilaa. Esim. alkoholismia tai mielisairautta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat