Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Selventäisikö joku minulle kolminaisuusopin?

Vierailija

Miten Jeesus voi olla samanaikaisesti Jumala ja Jumalan poika? Ja mikä se puhä henki on?

Sivut

Kommentit (26)

Lainaus:

oli profeetta, Jumalan lähettiäs. Ihminen, joka ilmoitti Jumalan sanaa ihmisille. Ihmiset valitettavasti ovat vain tunkeneet itse sanaan kaikkia kolminaisuuspäpätyksiä, joista ei ota erkkikään selvää.
Islamin mukaanhan Jeesus oli juuri nimenomaan profeetta?T: Kiinnostunut, ei-uskovainen

että yhdellä ja samalla näyttelijällä on kolme eri roolia. Eli isä on luoja (siis tehnyt maailman), poika on lunastaja (lunastanut ihmiskunnan sovittamalla synnit ristinkuolemalla) ja pyhä henki on pyhittäjä (eli tuo jumalan voiman, pyhyyden, ihmisten keskelle). Eli sitä miten sama jumala milloinkin toimii, kutsutaan eri persoonan nimellä.Terv. teologi

"Kun puhutaan Jumalasta, on ihan normaalia asiat menevät käsityskykymme yli. Ei pelkästään kolminaisuus. Kuka kykenee järjellä selittämään kuinka Jumala (tai ateisti vastavaasti: maailmankaikkeus) on voinut olla ikuisesti olemassa (tai syntyä itsekseen ilman syytä)?"

Jeesus ei tietenkään ole sama kuin jumala.

Jeesus sanoi että "minä olen yhtä Jumalan kanssa" ja tarkoitti että he ovat yhtäpitäviä EI sama henkilö.

Jos hän oli kuolleena 3 päivää, kuka hänet ois herättänyt jos hän olisi itse Jumala? Hän sanoi myös että "sitä päivää jona loppu tulee ei tiedä edes poika, vaan ainostaan Jumala yksin."

Nämä vain muutamat esimerkit siis.

Mua on aina ihmetyttänyt se, että kun tuo kolme on tavallaan niin kuin perhe (isä ja poika ja kolmas) niin miksi se kolmas on sukupuoleton pyhä hanki eikä äiti? Miksi jumaluudessa ei ole naiseutta lainkaan?Jos jokainen ihminen on jumalan kuva niin kenen kuvia naiset on?

outoudessaan on yksi syy, miksi en ikinä voisi olla kristitty, vaikka uskonnollisemmaksi vuosien saatossa kasvaisinkin. Siinä on - anteeksi nyt vain tämä ulkopuolisen perspektivi - tietynlaista puijauksen makua, kun asioita selitetään milloin mitenkin. ;DKiva kysymys kyllä palstalla, ja pisteet teologille joka vastasi!Ai niin, muistan lukeneeni taannoin jostain, että jotkut muslimit muuten katsovat kristinuskon olevan monijumalainen uskonto juuri tämän pyhän kolminaisuuden tähden. Sinänsä looginen väite. Ovathan hindulaisuudenkin eri jumaluudet ainakin tietyissä hinduteologioissa saman perusjumaluuden eri "ilmentymiä" tai aspekteja.Ja käytännössä tuo kristinuskon "uhrasi ainoan poikansa"-retoriikka ulkopuolisen korvaan kyllä väkisinkin kuulostaa siltä, kuin toimijoita olisi useampiakin. Vaikka sitä jumaluusoppineet kuinka kääntelisivät.

eli minusta myös nämä Jumalalliset asiat pitäisi olla selkeitä ja ymmärrettäviä, että se loisi uskolle pohjan.Tuo kole roolisuoritusta selvensi, mutten siltikään vielä ymmärrä. Onko Kristinuskon Jumala siis vähän verrannollinen hindujen eri jumaliin?ap

The Encyclopedia Americana mainitsee: "Kristillisyys juontui juutalaisuudesta, ja juutalaisuus oli ehdottomasti unitaarinen [sitä tunnustavat uskoivat, että Jumala on yksi persoona]. Tie Jerusalemista Nikeaan tuskin oli suora. 300-luvun kolminaisuusoppi ei heijastanut täsmällisesti varhaiskristillistä opetusta Jumalan luonnosta; se oli päinvastoin poikennut tästä opetuksesta." (1956, XXVII osa, s. 294L.)Nouveau Dictionnaire Universel sanoo: "Platonin kolminaisuus, joka on itsekin vain muinaisilta kansoilta peräisin olevien vanhempien kolminaisuuksien uudelleenjärjestelyn tulos, näyttää olevan se järkiperäinen ja filosofinen ominaisuuksien kolminaisuus, josta saivat alkunsa kristillisten kirkkojen opettamat kolme hypostaasiaa eli jumalallista persoonaa. - - Tämän kreikkalaisen filosofin [300-luvulla eaa. eläneen Platonin] käsitys Jumalan kolminaisuudesta - - voidaan löytää kaikista muinaisista [pakana]uskonnoista." (Toim. M. Lachâtre, Pariisi 1865-1870, 2. osa, s. 1467.)

Eli Jeesus on Jumalan inhimillinen puoli, eli fyysinen ruumis ja sen ruumiin tarpeet jne. ja Kristus on jumalallinen puoli, eli Jumala. Jeesuksella Kristuksella on siis nämä kaksi luontoa. Jumalan täytyi ottaa ihmishahmo tullessaan maan päälle sovittamaan ihmisten synnit, ja tämä hahmo on siis Jeesus. Tässä samaisessa Jeesuksessa Kristuksessa oli koko ajan myös Jumala, eli Jumala uhrasi ristillä itsensä, mutta eri roolissaan kuin silloin kun hän loi maailman.en tidä selvensikä tämä mitään....Kolminaisuus on hiukan sekava juttu josta kirkonoppineetkin ovat vuosisatoja vääntäneet, että miten se nyt oikein menee... Ketä tahansa kolminaisuudesta voi siis rukoilla, se menee oikeaan osoitteeseen kuitenkin :)

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat