Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Haluaisin, että kaikkia ihmisiä koskisi pakollinen elintenluovutus.

Vierailija

Siis sitten jos aika jättää, niin jos vain on sopivia osia vielä jonkun toisen elämän ylläpitoon tai vaikkapa vaan parantamiseksi, niin siitä vaan voisi ottaa sopivan varaosan sellaisen vastaan tullessa. Ja tätä ei voisi millään vakaumusasialla kieltää!Mitä ihmettä varten tällaiseen edes mitään lupaa tarvitaan, luovuttajaehdokas on jo silloin kuollut.

Kommentit (5)

Ja jos omainen alkaa pohtia asiaa ja haluaa vielä kysyä toisenkin omaisen mielipidettä, niin aikaa menee hukkaan ja tilaisuus voi mennä luovutukselle ohi.Lainaus:

Asiaahan kuitenkin kysytään omaisilta. Tuskin kovin moni siinä sanoo, että ei käy missään nimessä??

Itselläni onkin lompakossa elintenluovutuskortti.Mutta nyt kun ajattelen, niin enpä tiedä olisinko halunnut lastani silvottavan kun hän kuoli. Tai en tiedä olisinko halunnut miettiä luovutusasiaa siinä kaiken muun keskellä... tietysti jos asia olisi pakollinen ei mitään olisi tarvinnut edes miettiä. Mutta jotenkin kuitenkin... en halunnut edes ruumiinavausta lapselleni kun mieluummin ajattelin hänen menevän ehjänä ja kokonaisena hautaan. En tiedä. Itseäni kyllä saa kuoleman jälkeen leikellä miten vain.

että koskee myös lapsiani. Jos vaikka en ole kykenevä itse antamaan mielipidettäni enää, esim. molemmat olemme kolarissa ja itse joudun nukutukseen ja leikkaukseen. Sillä välin lapseni saattaisi olla luovutustilanteessa.

on elinten luovutus normaali asiantila ellei sitä erikseen kiellä. Niinpä näissä maissa elimiä luovutetaankin huomattavasti enemmän. Tämä olisi hyvä malli Suomeenkin, sillä edelleen ne, jotka eivät halua elimiään luovuttaa, voisivat sen kieltää.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat