Miksi ihmeessä kirkosta eroaminen aiheuttaa täällä vihaisia reaktioita?

Vierailija

Olisiko se teistä uskovaisista oikeasti parempi, että me jotkaemme usko luterilaiseen jumalaan yms. kuuluisimme kirkkoonne kuitenkin? Miksi? Maksajina?

Kommentit (15)

Aika suppeasti sen ilmeisesti määrittelet.Tuskinpa kirkosta eroaminen aina tarkoittaa sitä, etteikö uskoisi luterilaiseen Jumalaan :)Jokaisella on syynsä eroamiseen. Toisilla juu varmasti on tuo mainitsemasi, mutta tunnen monia, joiden usko kyllä ihan ennallaan, mutta eroamisen syynä esim. etteivät halua maksaa veroa, vastustavat naispappeutta yms.Kuulun itse kirkkoon ja henk.kohtaisesti mulle on aivan sama kuulutko sinä tai joku muu. Mutta jos on valintansa tehnyt, ettei kukaan perheestä kuulu kirkkoon, niin pysyttehän sitten poissa (en tarkoita nyt sinua) seurakunnan järjestämistä kerhoista yms.. Koulujen ET-opetus huolehtinee siitä, että kirkkoon kuulumattomat saavat tietonsa. Kerhoista on huutava pula ja koska moniin pääsee sosiaalisin perustein, on seurakunnan kerho melkeinpä ainut vaihtoehto, johon työssäkäyvä voi saada lapsensa hoitoon. Ellei sitten ole niin suuret tulot, että voi palkata hoitajan kotiin. Kyseessä siis koulun iltapäiväkerhot.

Varmasti suurilla paikkakunnilla on vaihtoehtoja enemmän, mutta kaikkialla ei ole, siksi korpeaa, kun vähistäkin paikoista saa taistella.

viestittelyä asiasta.Samalla tavalla saat vihaisia reaktioita, jos kysyt ihastuvatko lääkärit potilaisiinsa, miten äidin stressi vaikuttaa sikiöön tai ilmoitat, että sektio ei ole synnytys. Täällä tulee jatkuvasti, siis useita kertoja viikossa, vastaan aina uusia viestiketjuja, jotka kertovat, että erosin tänään kirkosta, eroa sinäkin, vielä ehdit, näin eroat (ja voit edelleen käyttää kirkon palveluja kuten tähänkin asti, mutta säästyt kirkollisverolta.) Tämä on keskustelupalsta, joten ihmisiä alkaa tympiä piilomarkkinointi ja saman jankkaaminen ja reaktiot ovat sen mukaisia.Jos joku aloittaisi täällä ketjun "Näin löydät elävän uskon" tai "Miten löytäisin elävän uskon?" vuorotellen mainostaen omaa uskonliikettään pari kertaa viikossa, niin melko vihaisia reaktioita saisi varmasti myöskin. Ihmiset kun eivät pidä aivopesusta, eivät edes vapaa-ajattelijoiden taholta.

Kävin noilla eroakirkosta.fi sivuilla etsimässä tietoa miten nuo juhlat hoidetaan ilman kirkkoa ja pappia ja yllätys yllätys, vaihtoehtoja siihen löytyi kyllä puhujista musiikkiin ja juhlatiloihin. Itselleni ei ole mitään väliä siinä, puhuuko kistuni ääressä pappi vai joku muu tai päätyvätkö tuhkani hautuumaalle vai lempikoivuni alle kesämökille.Minä lopetin kirkkoon kuulumisen "varmuuden vuoksi" ja pistin eroviestin liikkeelle tänään. Tuntuu hyvältä. Kerrankin ajattelin itseäni enkä esim. suvun vanhuksia, jotka saattaisivat järkyttyä.

eli erotaan kirkosta, sitten liitytään kun mennään naimisiin, erotaan taas, ja sitten taas halutaan pappi puhumaan hautajaisiin jne. Kyllä siitä kirkosta saa erota, mutta tuntuu, että suurin osa joka tekee niin, sitten kuitenkin haluaa esim papin hautajaisiin. Ja se on mielestäni VÄÄRIN.

että joku kirkostaeroaja tulee "lällättämään" erolla, jotta saisi "vihdoinkin puhua suunsa puhtaaksi", kun ei seurakunnat kysele eroamisen syytä, eikä ruinaa perään. Riippuu siis paljon siitä, miten ja miksi asiasta toitottaa. Uskontoaiheet on takuuvarmoja nakkeja saada kiivasta keskustelua aikaan, kun käyttää tuttuja, ladattuja ilmauksia (ja joskus solvauksia).Ehkä ne ihmiset, jotka liittyvät kirkkoon (takaisin) ihan hissukseen, kokee asiassa jotain niin henkilökohtaista, etteivät halua ilmoittaa siitä sadoille tuntemattomille ihmisille eikä varsinkaan halua kuulla pilkkaa ja vähättelyä. Ehkä he ovat myös enemmän sinut asian kanssa, eikä heidän tarvitse "matsaamalla" hakea vahvistusta sille, että tekivät oikean päätöksen.

Pata kattilaa soimaa:)Eikä se kirkosta eroaminen ainakaan minua uskovaisena haittaa pätkääkään. Luterilainen kirkko on maallistunut. Näkeehän sen jokainen ettei Raamatun sanaa täysin seurata. Eli ei minua eroavat haittaa, ei siis kannata yleistää arvon ap. Sen sijaan harmittaa kovasti niiden puolesta, jotka eivät ota Jeesusta sydämeensä. Jokainen joutuu kuitenkin joskus Hänen eteensä ja on surku, jos ihminen on Hänet maan päällä kieltänyt.

eroajat käyvät koulujen uskonnon opetuksen ja uskonnollisten juhlien kimppuun ja haluavat niiden poistamista. Alkavat tyrkyttää elämänkatsomustietoa myös uskovien lapsille. Siis vähemmistön (muistattehan te kirkosta eroajat että kuulutte edelleen siihen) vakaumuksen vuoksi enemmistön pitäisi luopua perinteistä ja oikeudesta opiskella omaa uskontoa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat