Kun esikoinen aloittaa esikoulun, vaihtaisitko myös sisaruksen hoitopaikkaa?

Vierailija

Lainaus:

Päivähoitomatkojen pituudesta, lasten keskinäisestä kiintymyssuhteesta, kaverisuhteista jne.
Ryhmis ja eskari ovat lähellä toisiaan. Lapset ovat läheisiä keskenään, eikä heillä ole kiinteitä kaverisuhteita ryhmiksessä.

Sivut

Kommentit (18)

He olivat mukavassa pienessä päiväkodissa. Kun hain lapsille paikkaa en tajunnut, että kyseisessä paikassa ei ole eskaria. Oli vaan alle 3-v ja 3-5 vuotiaiden ryhmä. Kukaan ei tätä myöskään kertonut.Eli seuraavana syksynä vanhempi joutui muutamaan päiväkotia. Meillä ilman muuta nuorempi vaihtoi myös.

Päätökseen vaikuttaneita tekijöitä:

- en halunnut kuskata eri paikkoihin aamuisin

- koska vanhassa ei ole sitä eskari ryhmää, nuorempikin pääsi aikaisemmin tutustumaan jo samanikäisiin tuleviin koulukavereihin eli uudessa päiväkodissa on samanikäisiä samaan tulevaan kouluun meneviä lapsia, vanhassa taas ei olisi ollut ja kaikki olisivat kuitenkin hajaantuneet eskari vuonna

- uudessa pk:ssa molemmat olivat samassa ryhmässä eli eskarilaiset vaan vetäytyvät omiin puuhiinsa tarvittaessa

- vanhaan päiväkotiin ei jäänyt kiinteitä kaverisuhteitaMeillä nuoremman oli vaikea sipeutua sillon 2,5 vuotiaana päiväkotiin. Ja vähän pelkäsisnkin seuraavana syksynä muuttoa uuteen, mutta pitkän kesälloman jälkeen uuden päiväkodin aloittikin reipas päiväkotilainen. Ei mitään vaikeuksia. Varmasti ikä ja varmaan isosisaruksen tuki samassa ryhmässä auttoivat.Nykyään tämä vanhempi on ekaluokkalainen ja nuorempi jäi yksin päiväkotiin. Ei ole ollut vaikeaa, vaikka se isompi lähtikin kouluun. On jo tutut hoitajat ja kaverit.

Hänenkin pitää vahvistua itsenäiseksi. Meillä oli aluksi sisarusryhmässä molemmat ja sitten vaihdoimme lapset erilleen ja kun on kerta kokemusta molemmista niin voin sanoa, että erilleen laittaminen kannatti. Vaikka ajatus molempien olemisesta samassa ryhmässä tuntuu söpöltä, niin oikeasti kumpikin tarvitsee myös omia kavereita ja niitä tulee paljon helpommalla yksin kuin sisaruksen kanssa ja vanhempi sisarus ei pääse tekemään kaverivalintoja toisen puolesta. Sosiaaliset taidot myös sillä nuoremmalla kasvaa.

niin minusta olisi hyväkin, jos he olisivat erillään. Nyt ovat vielä samassa hoitopaikassa, leikkivät aina yhdessä ja tietysti myös tappelevat... Kun esikoinen menee eskariin. niin pienempi jää kyllä entiseen hoitopaikkaan. Saavat molemmat omia sosiaalisia kontakteja ja omia kokemuksia.

Isompi menee eskariin ja nykyisessä päiväkodissa ei eskariryhmiä ole. Muutamme myös kesällä, joten meillä lienee luonnollista että nuorempikin vaihtaa läheiseen päiväkotiin samalla. Toisaalta taustalla on toive kolmannesta lapsesta ja jos onni suo, niin pienempi saa jäädä meidän kanssa kotiin syksyllä ja eskarilainen aloittaa eskarin uudessa päiväkodissa.Kyllä meilläkin tytöt leikkivät paljon yhdessä, niin kotona kuin päiväkodissa. Itse haluan tukea sisarusten keskinäistä suhdetta. Kyllä lapset kerkeävät isonpina koululaisina sitten luoda omia kaverisuhteitaan. Ja kyllä meidän lapsilla on päiväkodissa niitä ihan omiakin kavereita. Minusta kuitenkin sisarusten välinen suhde on se mikä kantaa läpi elämän.

hoitopaikkaansa. Hänellä on siellä tuttu paikka, tutut hoitajat

ja kaverit. Muutos ei ole hyväksi - parempi on mahdollisimman

pitkälle pysyvä olotila lapsen elämässä.Isommalla lapsella on sitä paitsi eskarilaisten kanssa pitkälle

oma ohjelma, joten hän ei kuitenkaan näkisi nuorempaa lasta

kuin vilaukselta päivän mittaan. Eskarilaisten hoitopaikat

ovat myös usein isompia hoitoyksiköitä verrattuna pienempiin ja

ehkä täten kodinomaisempiin ryhmiksiin.

3-perhehoitajammekin lopetti työt sopivasti juuri silloin. On kätevää kun kaikki ovat samassa paikassa hoidossa. Lisäksi päiväkoti on huoleton, sillä ei tarvitse varahoitopaikkaa. Meilläkin oli usein se ongelma, että jos varahoitoa tarvittiin, lapset piti jakaa kahteen paikkaan, kun kukaan ei suostunut ottamaan kolmea ylimääräistä.Lisäksi lasten päiväkoti oli aivan loistava, niin että sekin sopi paremmin kuin hyvin.3-perhehoito oli erinomainen ratkaisu, kun lapset olivat pieniä. Ryhmä oli aina meillä.

Syitä:

- uuteen päiväkotiin lyhyempi matka

- nuorempi olisi joutunut vaihtamaan joka tapauksessa siihen eskarivaiheessa, helpompi vaihtaa yhdessä sisaruksen kanssa, vaikka eivät olleetkaan samassa ryhmässä

- helpompi kun aamulla tarvitsee viedä lapset vain yhteen paikkaan

- lapset olivat olleet vasta vuoden edellisessä paikassa, joten kovin kiinteitä kaverisuhteita ei varsinkaan nuoremmalla vielä ollutLapset olivat tuolloin 4 v ja 6 v. Pelkäsin aluksi miten nuorempi reagoi muutokseen, mutta se menikin täysin ilman ongelmia. Jälkeenpäin ajatellen teimme oikean ratkaisun.

Eli sisarukset ehtivät olla vuoden samassa ryhmiksessä, kunnes toinen menee esikouluun ja sitä täydentävään toiseen päivähoitopaikkaan. Kaipaisin mielipiteitä ja kokemuksia siitä, kannattaako nuoremman jäädä vanhaan ryhmikseen, vai vaihtaa samaan ryhmään, missä esikoinenkin on osan päivästä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat