Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

miettiikö teistä kukaan onko lapsenne terve?

Vierailija

Meidän kohta 3-vuotias on NIIN vilkas, että mietin lähes päivittäin, että onko se normaalia. Tuntuu, että kaikkien muiden lapset ovat kilttejä ja tottelevaisia ja tekevät just niinkuin sanotaan. Meillä mikään ei mene perille. Eli uskooko muiden lähes 3-vuotiaat ja mistä sen varmasti tajuaa, että on ylivilkkautta. Olen puhunut tästä neuvolassa ja veuvolatäti sanoi, että vasta 3-vuotiaana otetaan tutkimuksiin, jos vielä sitten ollaan sitä mieltä, että on aihetta tutkia?

Kommentit (4)

vilkas ja tempperamenttinen lapsi. 2-4-vuotiaana diagnosoin sille lähes kaikki mahdolliset ongelmataudit, kunnes poika pääsi tuon uhmaiän yli. Vilkas hän on vieläkin, mutta rauhoittunut niin, että kaikki tutut mm. vanhat kerhotäditkin sen huomaavat. Rajat täytyy olla edelleenkin todella selkeät, ei siis niin, että mentäisköhän ulos nyt vai kohta, vaan sen päätöksen on tultava aikuiselta tyyliin: nyt pissalle ja haalari päälle!Kävimme vast'ikää erit.lto:lla ja hän sanoi pojan olevan älykäs kuin mikä, ja kun hän ei saa aivoilleen tarpeeksi jumppaa hän alkaa tekemään kolttosia. Ja todentotta; jätkä tekee 6+ pikkulegoja ja räveltelee transformereita vaikka ikää vasta 4v. Voisikohan tästä olla kyse teilläkin?Tiedätkö mikä ero on adhd:lla ja ei adhd:lla? Adhd ei pysty istumaan paikallaan ja tehdä vain jotain, lisäksi heillä on täysin Off-hetkiä, jolloin he eivät saa mitään tehtyä. Normaali vilkas lapsi ryntäilee, kiipeilee, keikkuu, ja kyllä - käy hermoille, mutta kun tekeminen on tosi kivaa saattaa istua sen ääressä useamman tovin.

meillä panostetaan ulkoiluun juuri sen takia, että siellä saa purkaa paineita. Talvella ollaan ulkona 1-2 tuntia päivässä ja kesällä 5-6 tuntia päivässä.

Eilen mies sanoi, että nyt aletaan ulkoilla myös iltaisin, vaikka meillä on täysin pimeää, kun ei ole mitään katuvaloja.

Joo, poika on muuten tosi älykäs, osaa perusvärit kaikki, osaa laske yhdeksään, kertoo nimensä kokonaan, osaa osoitteensa.

hänelle on luettu erittäin paljon kirjoja ja niitä hän jaksaa kyllä kuunnella. usein kun askarrellaan tai maalataan, huomaan kohta, että jäinkin yksin askartelemaan tai maalaamaan! Muovailuvahat ovat kovasti käytössä.

Mutta tuo vilkkaus, menee kuin tuulispää ja rikkoo kaiken, minkä vaan osaa. joskus vitsailemme, että rautakanki voi olla ainoa, mitä ei saa rikki.

tuollaisia off-hetkiä ei juuri ole. Katsoo joskus videoita ja siitä olen onnellinen -en laita yhtään pahakseni!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat