Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kuulin ystävältä, että enterorokon jälkioireina voisi olla mm. kynsien lohkeileminen.

Meillä lapset sairastivat rokon n. 1,5 kk sitten ja nyt on alkanut kaikilla kynsien lohkeileminen. Kynnet lohkeilevat ei kynnen päästä vaan sielä "alusta" ihon läheltä. Kynsi tavallaan kuoriutuu pois.Onko kenelläkään muilla ollut samaa? VAi voiko tämä olla joku vitamiini tms. puutos?

Kommentit (7)

Minä sain enterorokon lapsilta (joo, tarttuu aikuisiinkin, joskin ei niin usein) ja sain kaikkein ärhäkimmät jälkitaudit. Sormenkynsistä yksi ja varpaankynsistä viisi lähti muutaman kuukauden sisällä taudin sairastamisesta. Sormenpäät kuoriutuivat tosi pitkään kun ne rakkulat olivat olleet aika syvällä ihon alla, ja kaikki siitä päältä lähti pikku hiljaa. Mutta pitkäkestoisinta on ollut oikean etusormen ja peukalon pään arkuus ja kihelmöinti ja ihon ajoittainen halkeilu.Arkuus on nyt 7 kk jälkeen aika lailla poissa, mutta välillä edelleen kihelmöi, ja ehkä kerran kuukaudessa peukalon päähän tulee pieni halkeama, joka ei umpeudu muutamaan päivään - sitten yhtäkkiä umpeutuu muutamassa tunnissa, minkä jälkeen ihoa taas kuoriutuu kunnes jälkeäkään ei näy. Joka kerta ajattelee että se oli varmaan viimeinen kerta.Eilen illalla 6 v. poika, jolle ei lokakuun jälkeen tullut mitään jälkioireita, ei oikein saanut sukkia jalasta ja kun kysyin mistä kiikastaa, sanoi hän että peukalon päät ovat kipeät niin kuin olisi kaatunut hiekalle. Ihan samalta kuulostaa kuin miltä oma peukaloni pitkään tuntui. Koska peukaloissa ei näkynyt mitään, kuittasin hänelle että varmaan on enterorokon yllättäviä jälkioireita, kun niitä äidilläkin on edelleen - älä murehdi siitä. Ehkä olikin, kuka tietää...Näistä oudoista oireista huolimatta sanoisin että entero oli paljon lapsuudessa sairastamaani vesirokkoa helpompi kokemus - eivätpähän rakkulat sentään kummemmin kutisseet. Meillä niitä muuten ei ollut suussa, vaan suun ympärillä ja sormien ja varpaisden päissä.

Heips, mie jo täällä paniikissa etsin tietoa kun huomasin pojalla kynsien lähtevän. Pahin pyörähti mieleen ihan just kun en ole kuullutkaan moisesta. Kun sairastettiin enterorokko, hain tietoa siitä netistä (kun koko rokko oli vieras) vaan ei siellä mainittu sanallakaan että kynnet lähtevät. Aika karmivaa mutta onneksi nyt luulisin syyn olevan tässä ja voin nukkua yöni rauhassa:)) Kynsi siis todellakin lähtee lohkeilemaan tyvestä ja lla on jo uusi pehmeämpi kynsi tilalla, pojalla kolmesta sormesta lähtenyt.Virpi

Siis lapsilla oli vain kuumetta ja kahdelle kolmesta tuli muutama pieni näppylä jalkoihin. Noin 1,5 kk rokon jälkeen alkoivat kynnet lähtemään sieltä tyvestä. Toisilla käsien kynsistä ja toisilla varpaan kynsistä. Aluksi kanssa luulin puutostaudiksi kun tuli ihan sattumalta juttua yhden tutun naisen kanssa, joka oli kyseisen rokon sarastanut. Tältä tutulta lähtivät lähes kaikki kynnet irti niin käsistä kuin varpaistakin.

Syksyn aikana on ollut paljon juttua enterorokosta lehdissä, ja yksi mainituista jälkioireista oli kynsien lähteminen pois. Ajattelin sen olevan tosi harvinaista, mutta näin on meillekin todella käynyt. Ihan kuin sormet/kynnet olisivat jääneet oven väliin, "kuolleet", jääneet siihen vain roikkumaan, ja alta kasvaa uudet kynnet tilalle. Ne on tosi hurjan näköiset! Sitä ennen meillä muuten kuori sekä sormen että varpaiden nahkat. Ja se kuoriutuminen kesti kauan.Tsemppiä!

ja nyt joulun alla on kahdelta vanhimmalta lapselta lähteny kans kuoriutuu se kynsi sieltä tyvestä... Sinänsä jännä että mitään muita oireita ei ole ollut!!!Ulostenäytteet laitettu menemään, että kaipa sieltä joskus tulee vastausta onko tytöillä ollu entero vai ei.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat