Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Matkustaminen etelään kahden lapsen kanssa, kokemuksia?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mietimme mieheni kanssa matkaa Teneriffalle tai Lanzarotelle kahden pikkulapsen kanssa (poika, 3,5v ja tyttö 6kk). Onko kenelläkään kokemusta matkustamisesta kahden lapsen kanssa? Onko mitään käytännön vinkkejä? Emme esim. tiedä, mitä tehdään lastenvaunujen kanssa: onko mahdollista ottaa mukaan isot yhdistelmävaunut, voiko vuokrata ne paikan päältä tai ostetaanko matkarattaat? Miten lapset laitetaan nukkumaan hotellissa ja saako mistään vauvaruokaa?

Olisin kiitollinen kaikista tiedoista, koska emme edes tiedä, kannattaako lainkaan lähteä 6 kk:n ikäisen vauvan kanssa

:(

Kommentit (6)

Hei!Tuo Playa de las Americas on minunkin kokemusteni mukaan hyvä paikka lasten kanssa, kunhan satsaa siihen että hotelli on keskeisellä paikalla ettei tule hankalaksi liikkua paikasta toiseen ja on lähellä kauppoja ja ravintoloita ym. palveluita. Jos on varaa niin kannattaa ottaa sellainen hotelli jossa on leikkialue ja lasten altaita, ja joillain matkanjärjestäjillä on myös yli 3-vuotiaille järjestettyä ohjelmaa. Ja apartementos ehdottomasti, jotta voi itsekin keitellä puuroa yms. pientä ruokaa laitella.Americasissa on pari isompaa kauppaa joista saa hyvin elintarvikkeita. Niihin voi olla vähän kävelymatkaa joten reppu voi olla hyvä idea matkassa.Vauvanruokiakin on saatavilla mutta eivät kyllä tosiaan outoina niin hirveän hyvin maistuneet meidän neidille. Matkarattaat ovat hyvät reissussa, otettiin sellaiset käytetyt joilla ei ollut niin väliä vaikka olisivat vähän kolhiintuneet. Ja kantoreppu on tosi hyvä vauvalle. Meillä taisi olla myös oma kevyt turvaistuin mukana vauvalle, jotta tämä kulki turvallisemmin autokyydeissä mukana. En ole tästä ihan varma. Oppaalta voisi kysyä etukäteen voisiko rattaita ja turvaistuimia vuokrata jostain.Iltaisin monet paremmat ravintolat aukeavat melko myöhään mutta jotain ruokaa saa toki aikaisemminkin. Ja kuten sanottua, apartementosissa voi tehdä itsekin. Joskus tehtiin niin että haettiin illalla jostain hyvästä ravintolasta take away-tyyppisesti ruokia niin että saatiin nauttia hyvästä ruuasta eikä tarvinnut itse tehdä jotain tylsää. Lapsiin sinänsä suhtauduttiin tosi herttaisesti ravintoloissa eikä nyrpistelty vaikka mukelo murusteli ympäriinsä eikä ollut aina niin hiljaakaan..Oikein mukavaa matkaa teille! Aurinko ja lämpö - kohtuudella tietysti,. ja hyvin auringolta suojattuna tekee lapsillekin ihan hyvää!

Meillä pelkästään positiivisia kokemuksia etelän matkoilta pienten lasten kanssa. Meillä ollut aina omat ruoat ja maidot pienille (alle 1,5 v). Myös kahdet rattaat olleet mukana. Puolivuotias menee kyllä hyvissä matkarattaissakin. Vaipat olemme aina ottaneet Suomesta mukaan ja pakanneet ne lentokoneessa rattaiden kanssa samaan pussiin.

Isoja yhdistelmävaunuja ei kannta raahata mukaan vaan ostaa sellaiset makuuasentoon menevät matkarattaat. Ruuat kannattaa ottaa vauvalle mukaan. Ne mahtuvat hyvin laukkuihinne kun ne saavat painaa ainakin (3x20kg) 60kg, joillakin matkan järjestäjillä (3x20+10kg) 70kg. Puurojauhe ja maitojauhe ei paljon paina, joitakin tetroja mukaan sekä purkkiruokia.Isompi saa koneessa oman paikan vauvasyliin tai varatte paikan johon saa vauvan kopan. Vaippoja saa periltäkin, mutta mukaan ainkin muutamna päivän määrä, ehkä koko viikonmäärä, niin ei tarvii sieltä ostettuja ylimääräisiä kotiin raahata.

Olin joku vuosi sitten Teneriffalla Playa de Americasissa juuri samanikäisten lasten kanssa kuin lapsenne ovat nyt. Yhdistelmärattaat olivat mukana, mutta käytännössä puolivuotias kulki koko ajan Ergo-kantorepussa (erittäin käytännöllistä) ja isompi käveli itse, joten ei niitä rattaita olisi tarvinnut mukana raahata. Tuossa paikassa oli myös liike, josta sai vuokrata rattaita, turvaistuimia jne. En tiedä onko siellä enää.Vauvanruokaa ja vaippoja saa ihan normaalisti kaupoista, tosin ovat huomattavasti kalliimpia kuin Suomessa. Jos huoneistohotellissa asuu, voi ruuan vauvallekin tehdä itse. Hotellissa meillä on joka matkalla ollut odottamassa vauvan matkasänky, ilman että sitä erikseen on tilattu.Meillä on lomat Kanarialla aina sujuneet vaivattomasti ja sairastumatta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat